Laat het sterretje in je autoruit geen barst worden!

Je wilt geld besparen: een goede keuze! Maar er zijn toch een aantal zaken waar je toch echt wel even een beetje van je budget aan uit wilt geven. Je kunt autoruitschade bijvoorbeeld beter meteen laten maken, voordat het voor grotere problemen gaat zorgen. Dat sterretje in je voorruit is namelijk niet alleen goedkoper te repareren; maar wanneer je het laat zoals het is kan het zomaar een flinke barst worden! Maar hoe kun je die sterretjes in je voorruit nu voorkomen, en wat moet je doen wanneer je een sterretje ontdekt hebt? We geven je een aantal tips.

Laat het sterretje in je autoruit geen barst worden

1. Let op bij wegwerkzaamheden

Er wordt in ons mooie Nederland regelmatig aan de weg gewerkt. Tijdens dit soort wegwerkzaamheden liggen er vaak losliggende steentjes op de weg: steentjes die natuurlijk zo tegen jouw autoruit aan kunnen spatten. Houd je daarom aan de aangegeven snelheid, rijdt rustig, let goed op en houdt voldoende afstand tot je voorganger.

2. Rijdt niet te dicht achter grotere voertuigen

Grote voertuigen zoals vrachtwagens en aanhangers zijn niet altijd even goed afgedekt. Het kan dus zomaar eens voorkomen dat een aanhanger vol werkmaterialen wat zand of steentjes verliest: die natuurlijk bij jou op de ruit eindigen. Probeer dus zoveel mogelijk afstand te houden, en waar mogelijk niet achter dit soort voertuigen te rijden.

3. Houd altijd voldoende afstand

Of er nu wel of geen wegwerkzaamheden gaande zijn, er kan altijd losliggend vuil (en dus ook steentjes) op de weg voor je liggen. Alles wat bij jouw voorganger onder de wielen komt kan zo tegen jouw voorruit aan spatten. Houdt dus niet alleen vanwege de veiligheid maar ook vanwege je ruiten altijd voldoende afstand tot je voorganger.

4. Voorkom grote temperatuurverschillen

Is het buiten koud? Gooi dan geen warm water over je voorruit om deze te ontdooien of wassen. Dit grote temperatuurverschil kan de ruiten wat laten barsten. Gebruik liever gewoon een ijskrabber, lauw water (aan de koude kant) of een speciale ruitontdooier. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het aanzetten van een koude airco op een warme zomerdag: ook dat levert temperatuurverschillen op. Probeer je autoruiten hier zoveel mogelijk tegen te beschermen.

5. Check je verzekering

In veel gevallen is ruitschade gewoon gedekt bij je autoverzekering. Loop dit dus ook zeker even na zodra je een sterretje in de ruit ontdekt en laat dit direct repareren. Voordat je het weet wordt dat sterretje een flinke barst, en ben je verder van huis!


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners