Op deze zaken mag je niet besparen in je bedrijf

Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat je als onderneming wat op de kosten kunt besparen. Maar zoals jij als ondernemer vast wel weet zijn er ook een aantal zaken waar je absoluut niet op mag besparen. Wil jij jouw budget eens onder de loep nemen en kijken waar je de lasten wat kunt verminderen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je op de volgende aspecten van je onderneming geen besparingen maakt.

Op deze zaken mag je niet besparen in je bedrijf

1. De schoonmaak

Niets zo belangrijk als de professionele schoonmaak van je bedrijfspand. Bedrijven als Clean2U Utrecht zorgen er niet alleen voor dat je jouw tijd en energie overhoudt voor je core business, maar zorgen er ook voor dat jouw onderneming aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Een professionele schoonmaker weet namelijk precies waar er op gelet moet worden en ziet (en weet) vaak dingen die jij of je medewerkers over het hoofd zouden kunnen zien. Daarnaast neemt zo’n professioneel schoonmaakbedrijf natuurlijk veel werk voor je uit handen en kunnen ze ook extra taken voor je oppakken zoals het aanvullen van het toiletpapier bijvoorbeeld. Houd jij weer tijd over!

2. Netwerken

Zorg er hoe dan ook altijd voor dat je voldoende tijd, mankracht, energie en budget hebt om voldoende te kunnen netwerken. Je kunt online netwerken middels sociale media zoals LinkedIn, maar ook het bezoeken van branche evenementen, netwerkborrels of andere zakelijke samenkomsten is ontzettend belangrijk. Hoe groter jouw netwerk als onderneming, hoe groter je kans van slagen. Je weet maar nooit welke contacten in de toekomst nog van pas kunnen komen of waar je die nieuwe potentiële klanten vandaan zou kunnen halen!

3. Marketing en promotie

Om jezelf goed op de markt te zetten (en goed te presenteren tijdens netwerkevenementen) is het natuurlijk ontzettend belangrijk om je marketing en promotie goed op orde te hebben. Van basismaterialen zoals een website en goed ontworpen visitekaartjes, tot de meer sales gerichte aspecten zoals traditionele en online marketing campagnes.

4. Relaties onderhouden

Vergeet ook je relaties niet; zowel de relatie met je medewerkers als met je stakeholders en (potentiële) klanten of contacten moet onderhouden worden. Denk bijvoorbeeld aan een leuk kerstpakket tijdens de kerst, leuke uitjes met de medewerkers, kleine zakelijke geschenken tijdens speciale dagen of gewoon een persoonlijk bedankje tijdens een kopje koffie. Zonder relaties, ben je nergens!

5. Teambuilding

Je doet het als ondernemer vaak niet alleen en werkt bijna altijd wel met een team om je heen. Een goed functionerend team werkt beter, levert betere kwaliteit en zorgt voor tevreden klanten. Zorg dus voor een team dat staat als een huis en investeer wanneer nodig en mogelijk in teambuilding.

Wat zijn zaken waar jij absoluut niet op bespaard in je bedrijf?


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners