Auto nemen zonder spaargeld? Overweeg private of financial lease!

db online - overweeg private of financial lease 1

We willen allemaal graag een fijne auto tot onze beschikking hebben. Maar de aankoop van een auto is een flinke uitgave als je er een wilt die te vertrouwen is en geen verborgen gebreken heeft. Heb je geen spaargeld om een goede auto aan te schaffen, maar heb je er wel een nodig? Niet getreurd, je kunt ook overwegen om aan een auto te komen met behulp van private lease of financial lease. We leggen uit wat het is en wat de verschillen zijn.

Private lease

Private lease is te vergelijken met het huren van een auto, maar dan minder duur en zonder dat je hoeft te wikken en wegen of je die aanvullende verzekering neemt. Je sluit een overeenkomst met de leasemaatschappij om de auto van je keuze te leasen voor een bepaalde periode, doorgaans tussen de 12 en 60 maanden. Daarbij spreek je ook een aantal kilometers af dat je er per jaar mee mag rijden, want de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Ga je over die kilometers heen, dan moet je bijbetalen. Het gunstige van private lease is dat je je, los van die kilometers, verder eigenlijk bijna nergens druk over hoeft te maken. De leasemaatschappij is verantwoordelijkheid voor zaken als motorrijtuigenbelasting, verzekeringen, onderhoud en reparaties. Zelfs wanneer je schade veroorzaakt. Je krijgt dan zo snel mogelijke een vervangende auto tot de andere gerepareerd is. Het enige waar jij zelf voor opdraait, zijn de brandstofkosten en natuurlijk het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor het leasen van de auto.

Financial lease

Naast private lease bestaat er ook nog financial lease. Het concept hiervan verschilt vrij sterk van private lease, omdat het uitgangspunt bij financial lease is dat de auto uiteindelijk jouw eigendom wordt. Je betaalt hem dus in feite af gedurende de looptijd van je leaseovereenkomst. Omdat dit het geval is, hoef je ook geen afspraken te maken over het maximale aantal kilometers dat je met de auto mag rijden. Als de auto in waarde daalt omdat je er veel kilometers mee maakt, is dat immers jouw eigen probleem. Een bijkomend gevolg hiervan is dat je bij financial lease wél zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering, het onderhoud en reparaties en de motorrijtuigenbelasting. Maar dan heb je na een tijdje dus wel een auto die jouw eigendom is.

db online - overweeg private of financial lease 2

Waar private lease populair is bij particulieren, is financial lease populair bij startende ondernemers. Zij kunnen zo een auto van de zaak krijgen zonder een forse greep in de liquide middelen te hoeven doen.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners