Refurbished smartphone – topkwaliteit voor een tweedehandsprijs

Een smartphone is niet meer weg te denken uit het leven van de meeste mensen. Alles wordt gedaan met deze smartphone; het bijhouden van je agenda, aantekeningen maken, mailen en af en toe ook nog bellen. De prijzen van een smartphone zijn flink omhoog geschoten en een abonnement kost ook veel geld. Al met al is het hebben van een smartphone een flinke kostenpost. Maar wat als je het geld niet hebt voor zo’n dure telefoon of als je het er niet voor over hebt?

Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn! Met bijvoorbeeld de iPhone 6s en de Samsung Galaxy S7 haal een kwalitatief goede telefoon huis, maar voor een lagere prijs. Deze toppers van toen voldoen nog steeds aan de eisen van tegenwoordig en vanwege de scherpe prijs een prima optie voor als je het geld niet hebt voor een dure telefoon.

Een andere manier om een nieuwer model te krijgen voor een scherpe prijs is de keuze voor een refurbished telefoon.

Refurbished smartphone – topkwaliteit voor een tweedehandsprijs

Wat is een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon is een smartphone die om wat voor reden dan ook retour is gestuurd. Dit kan zijn door een technisch mankement of door overproductie. De verkoper reset de telefoon en kijkt of alles nog goed werkt. Daarnaast worden eventueel kapotte onderdelen vervangen om vervolgens zo goed als nieuw weer in de verkoop te gaan. Doormiddel van een uitgebreid testprogramma wordt de telefoon getest op maar liefst 50 verschillende controlepunten. Je koopt daarmee dus geen gloednieuwe telefoon, maar wel een kwalitatief goede telefoon. Is dat erg? Het aanschaffen van een refurbished telefoon heeft wel een aantal voordelen:

Betaalbaar
Met een refurbished telefoon kies je voor een betaalbare telefoon die nauwelijks te onderscheiden is van een gloednieuwe. Wellicht zie je een enkel krasje en enkele gebruikerssporen, maar als je zelf een gloednieuwe telefoon koopt, zul je na een paar weken ook al dat eerste krasje ontdekken. Het prijsverschil kan best groot zijn. Met bijvoorbeeld een refurbished Iphone 7 kan de besparing zelfs oplopen tot wel bijna 50%.

Duurzaam
Koop je een refurbished telefoon, dan voorkom je daarmee dat je een prima werkende telefoon weggooit. Hoeveel nog goedwerkende telefoons gaan er niet naar de schroothoop of liggen in de onderste la van je nachtkastje! Verre van duurzaam. Ook het produceren van nieuwe telefoons is schadelijk voor het milieu. Maar met de aanschaf van een refurbished exemplaar draag jij je steentje bij aan een duurzame samenleving.

Waar moet ik op letten?

De aanbieder van refurbished telefoons geeft doorgaans de staat van de telefoon aan met een kwaliteitslabel. Elke aanbieder doet dit op zijn eigen manier. Heb voor jezelf helder in welke categorie je een telefoon zoekt. Een telefoon met als label ‘in zeer goede staat’ zal duurder zijn dan een telefoon met het label ‘gebruikerssporen’. Vanbinnen zullen de telefoons allemaal even goed zijn en geen mankementen vertonen.

Let ook op het garantietermijn die de aanbieders op een telefoon geven. Het beste is om een telefoon te kiezen die nog minimaal 1 jaar garantie heeft. Na 1 jaar weet je meestal wel of de telefoon zowel vanbinnen als vanbuiten perfect in orde is.

Controleer na aanschaf de telefoon goed op eventuele gebreken. De kwaliteit van een batterij kun je bijvoorbeeld goed controleren met een gratis app.

En kijk goed of de aanbieder van de telefoon betrouwbaar is. Lees voor de aanschaf altijd een aantal beoordelingen/reviews zodat jij een goed beeld krijgt van de aanbieder.

Is een refurbished telefoon wat voor jou? Of kies je toch liever een gloednieuwe?Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners