Shoppen met vette korting tijdens Black Friday

Black Friday is een steeds bekendere dag in Nederland. Hoewel het oorspronkelijk een Amerikaanse traditie is, doen ook veel Nederlandse winkels en webshops mee. Waarom? Omdat we nu eenmaal gek zijn op aanbiedingen en koopjes! Wil jij lekker goedkoop shoppen, dan ben je het slimst als je wacht tot Black Friday om je slag te slaan.

Shoppen met vette korting tijdens Black Friday

Wat is Black Friday eigenlijk?

Black Friday valt altijd op de dag na Thanksgiving. Thanksgiving is in Nederland niet zo bekend, maar in Amerika is het een groot feest waar iedereen vrij voor krijgt. Het is een beetje vergelijkbaar met kerst: een familiefeest dat je samen viert. Thanksgiving valt altijd op de laatste donderdag van November. De dag erna is ook een nationale vrije dag in Amerika. De meeste grote winkels stunten op deze laatste vrijdag van November met hun prijzen om meer klanten aan te trekken. Op deze dag ziet het in de meeste winkels zwart van de mensen, waar ook de naam vandaan komt: Black Friday.

Black Friday in Nederland

Heel veel grote Amerikaanse winkels en webshops geven enorme kortingen op Black Friday. Soms gaan spullen met wel 80-90% korting de deur uit! Toch is dat voor Nederlanders minder interessant, omdat het verzenden van de spullen vanuit Amerika nog best duur is. Gelukkig doen er tegenwoordig ook veel andere winkels mee. Bij de Black Friday Deals vind je een overzicht van alle Nederlandse winkels en webshops die meedoen met Black Friday. Zij hebben op deze dag heel veel aanbiedingen in de winkel en de webshop.

Waarom wachten tot Black Friday?

Het duurt nog best lang voordat het eindelijk weer Black Friday is. Dus waarom zou je wachten met je aankopen tot deze dag? Dat heeft een simpele reden: op Black Friday gelden geen gewone kortingen. Je ziet altijd wel winkels met kortingen, aanbiedingen of sales. Toch is dat niet echt vergelijkbaar met Black Friday. Want… bij Black Friday zijn de kortingen vele malen hoger. Black Friday is niet voor niets een van de drukste dagen in het jaar voor winkels en webshops. De meeste producten zijn in de aanbieding en gaan weg voor dumpprijzen. Het kan je dus heel wat geld besparen als je geduld hebt en wacht tot Black Friday van start gaat.

De deelnemers aan Black Friday

Als je wilt wachten met je aankoop, is het natuurlijk wel handig om te weten welke (web)winkels eigenlijk meedoen met Black Friday. Er zijn er verrassend veel en er komen elk jaar nieuwe deelnemers bij. In elke branche zijn er wel winkels te vinden die kortingen hebben en zelfs sommige supermarkten doen mee. Een bekende is Black Friday bij de bijenkorf, waar je zowel online als in de winkel hele bijzondere aanbiedingen tegenkomt. Deze aanbiedingen gelden niet alleen op Black Friday, maar gelden zelfs nog een hele week daarna!

In 2020 valt Black Friday op 29 November. Het duurt dus nog wel even voordat we kunnen profiteren van de kortingen die dit jaar liggen te wachten. Toch is het wachten zeker de moeite waard, vooral als je grotere aankopen wilt doen. Wacht dus nog een poosje met het aanschaffen van die nieuwe TV of die mooie kast, want de kans is groot dat je hem op Black Friday vele malen goedkoper kunt krijgen. Door zo slim met je geld om te gaan kun je veel geld besparen voor andere dingen.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners