Tijd besparen: zo hang je eenvoudig schilderijen op

Niets zo fijn om van je huis een thuis te maken met behulp van een aantal mooie schilderijen. Maar wat is nu de makkelijkste manier om je schilderijen op te hangen, hoe doe je dit zo snel mogelijk zonder al teveel tijd te verliezen en hoe zorg je ervoor dat de muren onbeschadigd blijven? We leggen het je graag uit.

Tijd besparen: zo hang je eenvoudig schilderijen op

1. Maak gebruik van de tandhaak

Veel schilderijen worden standaard geleverd met een tandhaak. Deze kun je natuurlijk perfect gebruiken om het schilderij op te hangen. Heb je geen tandhaak bijgeleverd gekregen? Dan kun je deze ook los aanschaffen in de bouwmarkt.

2. Vind vooraf de juiste locatie

Je kunt jezelf flink wat tijd besparen door vooraf even goed na te denken over de locatie van het schilderij. Je hebt misschien al wel een plekje in gedachten, maar hoe is die locatie wanneer het donker is, of juist wanneer het licht erop valt? Door de uiteindelijke locatie goed in overweging te nemen kun je flink wat tijd besparen die je normaal kwijt zou zijn aan het opnieuw ophangen van het schilderij. Wat je allemaal in overweging kunt nemen:

  • De ruimte die je nodig hebt. Een groot schilderij aan een kleine muur laat de kleine ruimte groter lijken bijvoorbeeld.
  • De positionering. Door bijvoorbeeld een aantal kleine schilderijen boven elkaar te hangen, creëer je hoogte in de ruimte.

3. Op de juiste manier ophangen

Wil je geen schade aan de woning brengen en schroeven en spijkers vermijden? Dan maak je gebruik van een ophang systeem. Dit is zeker handig wanneer je in een huurwoning woont en in principe niets aan de muren mag veranderen.

4. Meten en wegen

Voordat je aan de slag gaat, is het ook belangrijk om goed te meten en wegen. Markeer de plaatsen waar het schilderij komt te hangen met een potlood voordat je aan het boren gaat; zo hoef je het niet iedere keer opnieuw te doen. Gebruik eventueel een waterpas om zeker te zijn dat het schilderij goed recht hangt. Door het schilderij vooraf gevoelsmatig te wegen kun je beter inschatten of je spijkers of toch schroeven moet gebruiken.

5. Monteertape

In sommige winkels is speciale montagetape beschikbaar; de super sterke (en vrij goedkope) dubbelzijdige tape. Houd je weer geld over voor andere dingen! Hoewel je hier geen grote of zware schilderijen mee op zal kunnen hangen, is deze tape wel bij uitstek geschikt voor kleinere schilderijen of fotolijstjes. Geen schade aan de muren, en je schilderij hangt in no-time op zijn plek.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners