Tijd is geld

Iedereen kent het gezegde allemaal: tijd is geld. Zo kost het inhuren van een jurist die een paar uur aan jouw zaak werkt behoorlijk veel geld. Maar ook als jij een uurtje vrij moeten nemen van je werk dan kost dat je uiteindelijk geld. Tijd is hierdoor dus letterlijk geld. Door slim om te gaan met je tijd kan je dus besparen op geld. Hierdoor houd je uiteindelijk meer geld aan het einde van de maand over en kan je hier heerlijk van genieten. In dit artikel leer je allerlei handige tricks over hoe je slim met je tijd kan omgaan.

Tijd is geld

Bespaar op kostbare werktijd

Als je een fulltime baan hebt en ook kinderen, dan herken je het volgende probleem vast wel: je kinderen zijn een dagje vrij vanwege een vergaderdag op school en dit terwijl jij gewoon moet werken. Wat nu? Je kan natuurlijk vrij nemen als je baan dat toe laat, maar dit gaat je een dag aan salaris kosten. Super zonde natuurlijk en dit terwijl een oppas gemakkelijk te regelen valt. Dit hoeft niet persé familie of vrienden te zijn, maar dit kan je ook toevertrouwen aan professionele oppassers. Het oppassen wordt dan opgevangen door oppassers met bakken aan ervaring en liefde. Een mooie oplossing voor als je in dit spagaat terecht komt.

Slim inplannen van je tijd

Door slim om te gaan met je tijd kan je een hoop besparen. Denk bijvoorbeeld aan het behouden van een digitale agenda. Hierdoor kan je je tijd beter managen en inzetten voor al die activiteiten die jij in je leven hebt. Er zijn vele plug-ins beschikbaar voor in je browser. Hier kan je je taken aan toevoegen inclusief deadlines en de bijbehorende taken. Zo houd je grip op je drukke agenda en houd je meer tijd over voor andere dingen.

Sta vroeger op in de morgen

Misschien klinkt dit voor jou als een heel slecht idee in de oren, maar toch is vroeger opstaan in de morgen de gouden tip. Je zult versteld staan over hoeveel uren er in de vroege morgen zijn. Wellicht is nog niemand van je gezin wakker of is er nog niemand op kantoor. Hier heb je de tijd om heerlijk door te werken zonder gestoord te worden door andere. Als je het grote werk al in de morgen hebt verzet, dan heb je de rest van de dag meer tijd voor andere activiteiten.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners