Tips om geld te besparen in de badkamer

Of je nou een authentieke landelijke badkamer of een hele moderne badkamer hebt: er zijn altijd manieren om geld te besparen. Zuinig omgaan met water en energie is om te beginnen veel beter voor het milieu. Ook zal het door alle stijgende prijzen erg fijn zijn voor je eigen portemonnee. Daarnaast zijn er manieren om geld te besparen bij de aanschaf van nieuwe badkamermeubels. Hieronder lees je de beste tips!

db online - tips om geld te besparen in de bakamer

Geïsoleerde badkuip

Veel mensen weten niet dat je een badkuip kunt isoleren. In een goed geïsoleerd bad blijft het water langer warm en hoef je het dus niet tussendoor bij te vullen met heet water. Je bespaart op deze manier water én energie. Een ingebouwde badkuip isoleer je met thermokussens of isolatiefolie. Daarna maak je de ombouw weer dicht en werk je het netjes af. Wil je een vrijstaand bad kopen? Ga dan voor een badkuip van kunststof. Dit materiaal laat minder warmte door dan een bad van staal.

Waterbesparende douchekop

Vervang een standaard douchekop voor een waterbesparende variant om heel eenvoudig te kunnen besparen. Deze tip is overigens ook toe te passen op allerlei kranen. Van de badkraan tot de wastafelkraan. Een goede waterbesparende kraan of douchekop heeft net zo’n krachtige waterstraal als een standaard variant. Je hoeft er wat betreft comfort dus niet op achteruit te gaan.

Waterbesparend toilet

Schaf ook een waterbesparend toilet aan dat minder water verbruikt bij het doorspoelen. Deze zijn voorzien van twee spoelknoppen waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel water je gebruikt.

Zuinige LED verlichting

Vervang alle halogeen spotjes en gloeilampen in de badkamer voor zuinige LED verlichting. Deze vorm van verlichting verbruikt veel minder energie en heeft daarnaast een langere levensduur. Het is dus duurzaam op verschillende vlakken. LED lampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, formaten en lichtkleuren. Zelfs een heldere lichtkleur dat lijkt op natuurlijk daglicht. Hiermee laat je een kleine badkamer heel ruimtelijk ogen. Wist je dat veel LED lampen tegenwoordig ook dimbaar zijn? Gebruik hiervoor een speciale LED dimmer.

Kwaliteit voor lange levensduur

Zodra je de badkamer gaat verbouwen of op zoek bent naar een aantal nieuwe meubels, raden we aan om te kijken naar kwaliteit. Het is beter om wat extra geld te investeren in badkamermeubels en sanitair van hoge kwaliteit, dan te bezwijken voor de aller goedkoopste deal. Hoogwaardige producten hebben namelijk een langere levensduur. Hiermee bespaar je op de lange termijn juist veel geld.

Welke tips ga jij toepassen in jouw badkamer?Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis Excel huishoudboekje 2023.
© 2010-2023 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners