Tips om goedkoop kleding te bedrukken

Geld besparen is helemaal niet iets dat alleen maar mensen hoeven te doen die het financieel niet breed hebben. Integendeel! Door je meer bewust te zijn van je uitgaven wordt het leven goedkoper, waardoor je veel meer leuke dingen met je geld kunt doen. Iets waar veel mensen veel geld aan uitgeven is kleding. Niet iets waar je noodzakelijkerwijs veel geld aan uit hoeft te geven, maar je wil er ook wel weer een beetje fatsoenlijk bijlopen. Hoe kun je besparen op je kleding?

Unieke kleding met eigen ontwerp bedrukken

Natuurlijk is het mogelijk alleen nog maar kleding in de uitverkoop te kopen. Maar ja, dan loop je in de lente terwijl het alweer lekker warm begint te worden, pas in een dikke winterjas. En in de herfst terwijl het alweer frisser is in luchtige zomershirts. Daarbij is er in de uitverkoop niet altijd meer kleding in precies jouw maat te krijgen, of is alleen kleding over met een minder goede pasvorm of leuk design. De oplossing? Goedkoop T-shirts bedrukken! Zo kun je gerust voorafgaand of tijdens het seizoen en in precies jouw maat kleding bestellen die ook nog eens echt uniek is. Hieronder geven we je tips hoe je dit goedkoop kunt doen.

Overigens laten zeker niet alleen mensen die unieke kleding willen, kleding bedrukken. Ook bedrijven laten dit veel doen voor hun medewerkers, omdat bedrijfskleding een uniforme en verzorgde uitstraling geeft. Meer weten hierover? Lees dan eens deze 15 tips voor het bedrukken van bedrijfskleding.

Prijzen en voorwaarden vergelijken

Ten eerste halen we de algemene bespaartip die we zal zo vaak genoemd hebben maar weer eens aan: vergelijk de prijzen bij verschillende drukkerijen. En dan niet alleen de ‘kale’ prijzen van de kleding, maar wat ook wat de bedrukking kost per regel of afbeelding. Daarnaast zijn er ook nog de voorwaarden. Bij sommige kledingdrukkerijen kun je bijvoorbeeld alleen maar een bestelling doen als je boven een minimale ordergrootte of -bedrag uitkomt.

Let op minimaal orderbedrag voor gratis verzenden

Meer moeten bestellen dan je eigenlijk wil om maar aan een bepaalde minimaal orderbedrag te komen omdat je anders niet eens iets kunt bestellen? Dat lijkt niet echt op besparen. Wel kan het handig zijn om te zien of je – door voor een bepaald bedrag te bestellen – geen verzendkosten meer hoeft te betalen.

Tekst in een kleur

En dan tenslotte ook nog een tip voor het zo laag mogelijk houden van de kosten voor de bedrukking. Wil je kleding zoals een shirt bedrukken met een tekst, dan valt deze extra op als je verschillende kleuren voor de letters, woorden of regels kiest. Iedere extra kleur kost echter vaak ook meer, omdat er meer handelingen voor nodig zijn om de kleding met een tekstopdruk in meerdere kleuren te bedrukken.

Veel plezier met besparen, en met het ontwerpen van je eigen kleding!

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.

© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners