Vakantie in eigen land: tips om te besparen

Ga je dit jaar lekker op vakantie in eigen land, dan is dat de ideale manier om wat geld te besparen. Geen dure vluchten of lange ritten, gewoon lekker genieten van al het schoon dat Nederland te bieden heeft. Wil je nog meer geld besparen? Lees dan deze tips.

Vakantie in eigen land: Tips om te besparen

1. Ga voor de korting!

Ook in het hoogseizoen zijn er verschillende vormen van korting te vinden. Verschillende hotels en boekingsbureaus hebben het hele jaar door leuke kortingen. Soms lopen de kortingen op tot wel 50% korting op je boeking. Maar ook de kleine beetjes helpen. Boek je deze zomer bijvoorbeeld je verblijf bij Hotel Apeldoorn of een ander Valk hotel, dan krijg je €5 korting wanneer je de code BOEKVALK ingeeft. Toch weer mooi meegenomen.

2. Social Deals

Organisaties zoals Groupon of Social Deals bieden het hele jaar door leuke deals aan. Zo kun je een spa-arrangement bijvoorbeeld voor de helft van de prijs boeken, en dezelfde acties zijn er voor hotels, evenementen en andere leuke doe-dingen in Nederland. Houd wel de voorwaarden op de coupon in de gaten - in sommige gevallen gelden er bepaalde restricties op de aankoop.

3. Vakantie veilingen

Je hebt vast wel een keer meegedaan. Zo niet, dan is het zeker tijd om dit een keer te doen! Vakantie veilingen kunnen je namelijk ongelooflijk veel korting opleveren. In sommige gevallen heb je al een verblijf in eigen land voor maar 10% van de originele aankoopprijs.

4. Boek buiten het seizoen

Nu is het met kinderen niet altijd even makkelijk om buiten de schoolvakanties te boeken; maar het bespaart je wel ongelooflijk veel geld. De prijzen voor een verblijf in de zomervakantie zijn vaak minimaal 25% duurder dan de prijzen tijdens het laagseizoen. Probeer dus zoveel mogelijk buiten het seizoen te boeken om geld te besparen.

5. Ga weekendjes weg

Wil je nog meer geld besparen? Ga dan meerdere keren een weekendje weg in het laagseizoen. Zo bespaar je geld, ervaar je meer nieuwe dingen, bezoek je meer onbekende locaties en heb je het hele jaar door wat leuks op de planning staan. Ga voor veel geld drie weken op pad tijdens de zomervakantie, of voor minder geld vijf keer een leuk weekendje weg.

6. Bezoek verschillende locaties van dezelfde aanbieder

Veel organisaties bieden kortingen aan voor terugkerende klanten. Verblijf je bijvoorbeeld regelmatig bij Center Parcs, dan is de kans groot dat je een Loyalty korting krijgt bij je zoveelste verblijf.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021- zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners