5x tips om te besparen op je kantoorinrichting

Het inrichten van je kantoor kan een flinke kostenpost zijn. Behalve een moderne, verwelkomende inrichting is het ook nog eens belangrijk om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Daarbij is het ook nog eens fijn om budget over te houden voor andere belangrijke zaken. Hoe je het kantoor verantwoord, verwelkomend en tegen een acceptabel budget in kunt richten, lees je hier.

Geld besparen kantoorinrichting

1. Hergebruiken

Kantoor meubels hoeven niet altijd nieuw te zijn om je de kwaliteit te bieden die je zoekt. Online veilingen en andere marktplaatsen bieden een breed assortiment aan (licht) gebruikte kantoor meubelen voor een lagere prijs. Met een beetje geluk kun je hier zo goed als nieuwe kantoor meubelen vinden voor soms wel de helft van de nieuwprijs.

2. Duurzaam verlichten

Het kiezen van de juiste verlichting is niet alleen duurzaam, maar kan ook flink besparen op de energie rekening. Door alle lampen te vervangen door LED verlichting kun je wel honderden euro’s op de energie rekening besparen. LED verlichting gaat tot wel 30 jaar mee en zal dus de komende tijd niet vervangen te hoeven worden. Van bureaulampen tot LED plaatverlichting, LED verlichting komt in alle vormen en maten, geschikt voor het kantoor.

3. Recycle materialen

Door gebruik te maken van (handgemaakte) recycle materialen zoals bijvoorbeeld steigerhout ben je niet alleen milieubewust bezig, maar kun je ook nog eens geld besparen. Buiten dat geven kantoor meubelen van recyclede materialen een hele specifieke, unieke sfeer aan jouw kantoor inrichting. Een steigerhouten koffie tafel staat net zo goed als een dure koffie tafel van eikenhout.

Goedkoop je kantoor inrichten

4. Het nieuwe werken

Door mee te gaan in de trend van het nieuwe werken en thuis werk te motiveren, verhoog je niet alleen de productiviteit. Wanneer meer mensen vanuit huis werken of op flexibele werkplekken werken, hoeven er minder ‘vaste’ werkplekken op kantoor ingericht te worden. Dit gevoel van zelfstandigheid en vrijheid maakt medewerkers een stuk productiever en geeft meer motivatie om te werken. Daarbij scheelt het ook nog eens in de vervoerskosten – wat weer onder het kopje duurzaam ondernemen valt.

5. Groen

Haal de natuur naar binnen. Planten zijn over het algemeen aan te schaffen voor een vriendelijk bedrag en geven de kantoor ruimte een fijne, ontspannen sfeer. Behalve dat, zorgt de aanwezigheid voor planten ook voor een verbeterde lucht kwaliteit en hogere productiviteit. Ditzelfde geld voor andere natuurlijke materialen zoals steen, water en hout. Een makkelijke en goedkope manier om een fijne, ontspannen werkplaats te creëren waar iedereen zich fijn voelt.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners