Voordelen van auto's importeren uit het buitenland

Het is niet altijd gemakkelijk om een goede auto te vinden en ook nog eens waard te krijgen voor je geld. Om die, en andere redenen importeren steeds meer mensen hun auto uit het buitenland. De meeste auto’s worden geïmporteerd uit Duitsland en België, maar ook vanuit de Verenigde Staten worden veel auto’s naar Nederland gebracht. Er komt wellicht net iets meer bij kijken dan bij de aankoop van een auto in Nederland, maar je bespaart er wel flink op de kosten en krijgt gegarandeerd meer waard voor je geld! Mocht jij nu in Nederland niet de juiste auto voor je budget kunnen vinden, hebben we even alle voordelen van het importeren van een auto uit het buitenland voor je op een rijtje gezet.

Meer voor minder

Het grootste voordeel van een auto importeren vanuit het buitenland is dat je meer auto voor je geld krijgt. Waar je in Nederland BPM aankoopbelasting over je auto betaald, is dit in buurlanden zoals Duitsland en België niet zo. Nu moet die belasting bij import naar Nederland alsnog betaald worden, maar omdat een tweedehands auto natuurlijk minder waard is dan een nieuwe, is ook die belasting lager. Daarbij zijn er verschillende bedrijven die je voor een klein bedrag helpen met het bepalen van de BPM op de meest gunstige manier.

DB Online - auto's importeren uit het buitenland

Meer keuze

Waar je in Nederland maar een tiental auto’s hebt voor je budget, vind je er in het buitenland gegarandeerd meer. Zeker wanneer je op zoek bent naar een specifiek merk of een specifieke auto, heb je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten een grotere kans van slagen dan in Nederland. Je krijgt dus niet alleen meer auto voor je budget, maar hebt ook nog eens meer keuze.

Jonge auto’s met lage kilometerstand

Waar je in Nederland een oud tweedehandsje zou kopen, kun je voor hetzelfde budget in Duitsland een jonge occasion kopen. Vaak zijn dit leaseauto's die voor korte periode gereden zijn en dus ook een lage kilometerstand hebben. Wederom heb je met het importeren van een auto uit het buitenland dus meer waard voor je geld.

DB Online - auto's importeren uit het buitenland

Meer auto

Last but not least: een geïmporteerde auto is vaak van hogere kwaliteit dan een auto voor hetzelfde budget in Nederland. Vooral in Duitsland worden auto’s aangeboden met een betere uitrusting dan in Nederland. Je krijgt dus een tal aan opties voor minder geld in Duitsland, in vergelijking met een vergelijkbare jonge auto in de Nederlandse markt.

Rijbewijs binnen? Lees hier andere besparingstips om goedkoop auto te rijden!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners