Voordelen van sim only

Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Voor veel mensen zijn de maandelijks terugkerende telefoonkosten een flinke hap uit het budget. Besparen op dit abonnement is een makkelijke quick-win waar je eigenlijk niets voor hoeft te laten. Je bent doorgaans goedkoper uit met een sim only-abonnement. Hier betaal je enkel voor de bundel met data, belminuten en smsjes.

Flexibel en voordelig

Veel providers zorgen ervoor dat je jouw sim only abonnement maandelijks kunt opzeggen of aanpassen. Zo ben je zeer flexibel en kun je jouw maandelijkse kosten tijdens de duur van het contract eenvoudig onder controle houden. Als bijvoorbeeld blijkt dat je meer GB's gebruikt dan verwacht kun je deze gewoon verhogen. Zo voorkom je hoge extra kosten buiten je bundel. Vergelijk verschillende providers om de bundel te kiezen die het best bij jou past. Regelmatig kun je de bundel zelf samenstellen. Je betaalt alleen voor de data, belminuten en sms'jes die je afneemt in de bundel. Soms zijn er mooie aanbiedingen op een abonnement zonder telefoon. Door een abonnement met korting af te sluiten geniet je iedere maand weer van voordeel.

Geen BKR-registratie

Bij het afsluiten van een abonnement zonder gloednieuwe smartphone is een kredietcheck niet nodig. Sinds 1 mei 2017 is een registratie bij de BKR verplicht wanneer je een telefoonabonnement afsluit met daarbij een smartphone van €250 of meer. Als je deze telefoon maandelijks terugbetaalt, wordt dit bedrag gezien als een lening. De reden van deze regel is dat consumenten niet meer lenen dan ze maandelijks aan lasten kunnen dragen. Zo waren er in het verleden meer betalingsproblemen en schulden als gevolg van de abonnementen met 'gratis' telefoon. Veel mensen hadden niet in de gaten dat ze eigenlijk een lening aan gingen, met alle gevolgen van dien. De BKR-registratie heeft echter invloed op andere leningen die je aan zou kunnen gaan. Bijvoorbeeld als je van plan bent om een huis te kopen, heeft de BKR-registratie invloed op de hoogte van je maximale hypotheek.

Los toestel kopen

Een nadeel van een abonnement met losse simkaart is dat je zelf in één keer het bedrag voor een nieuwe smartphone moet aftikken als je deze nodig hebt. Je hoeft echter niet het allernieuwste model aan te schaffen. Op het moment dat er een nieuw model uitkomt is de vorige generatie telefoons direct een stuk aantrekkelijker geprijsd. Ook kun je er voor kiezen om een refurbished smartphone aan te schaffen. Deze telefoons zijn om diverse redenen retour gestuurd en worden uitgebreid getest op 50 verschillende controlepunten alvorens ze verkocht worden. Soms kun je via deze weg zelfs de nieuwste telefoons bemachtigen voor een zachter prijsje. Daarnaast is het tweedehands aanbod altijd gigantisch, alleen is het lastig om de staat van de smartphone goed te beoordelen.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners