Zelf plaatsen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn multifunctioneel. Je kan de benodigde verduistering gemakkelijk en snel naar eigen hand zetten en daarbij zijn ze ook nog eens een echte aanvulling op je interieur. Een zacht wit gordijn in het klassieke interieur bijvoorbeeld, of zachte geeltinten voor een landelijke inrichting. Ze zijn super handig en zien er hartstikke leuk uit! Nu zit montage van deze gordijnen niet bij iedereen in het beschikbare budget. Maar daar hebben wij een oplossing op! Je hoeft namelijk echt geen ervaren klusser te zijn om eigen plisségordijnen op te hangen. Het enige wat je nodig hebt is een paar uurtjes vrije tijd, en het juiste gereedschap! Ook voor de niet zo handige Harry is deze klus zo geklaard.

DB Online - Zelf plaatsen van plissegordijnen

Lagere kosten

Mocht je nu denken joh, ik heb toch liever een monteur aan de deur om de nieuwe plisségordijnen op te hangen; lees dan eerst dit artikel even door. Je kan het namelijk echt heel gemakkelijk zelf doen en dit scheelt natuurlijk weer flink in de portemonnee!

Voor de aanschaf

Voordat je aan het shoppen gaat is er eerst wat denkwerk nodig. Hoe wil je bijvoorbeeld het gordijn bevestigen; binnen in het kozijn of op het kozijn? Beide manieren hebben namelijk hun voor- en nadelen. Voordat je nieuwe plisségordijnen gaat kopen, meet je ook eerst het raam op. Meet de breedte van je kozijn op 3 verschillende plaatsen en gebruik de afmeting van de kleinst gemeten maat. Denk ook goed na over welke soort gordijn je wilt; wil je een gordijn dat enkel en alleen verduisterd, of moet het meer functies hebben?

DB Online - Plaatsen van plissegordijnen

Inkorten

Als je dan eindelijk het plisségordijn van je drom en gevonden hebt, moet je de boven- en onderbalk met een ijzerzaag wat inkorten. Het heeft geen haast, dus doe dit dan ook rustig en met wat precisie. Wanneer je het scheef afzaagt krijg je namelijk problemen met het optrekmechanisme. Hetzelfde doe je met de stof, alleen gebruik je hier een scherp hobby mes in plaats van een ijzerzaag.

Tip: Omwikkel de stof met schilders tape, dan kun je gemakkelijk en recht langs de schilder tape het overbodige stof afsnijden.

Monteren

Als je plisségordijn dan helemaal klaar is voor montage, bevestig je het simpel met twee of drie ophangbeugels. Lijkt het na montage te lang te zijn? Je kan het gemakkelijk korter maken door voorzichtig het overbodige stuk stof vanaf de onderkant af te knippen.

DB Online - Plissegordijnen

Een kleine paar uurtjes werk, en klaar is Kees. Houd je lekker geld over voor een dagje uit!

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.

© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners