7 zakelijke dingen waar je NIET op moet besparen

Het is als ondernemer natuurlijk ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op zakelijke uitgaven. Zelfs wanneer je maar een kleine onderneming runt, kunnen de besparingen groots zijn. Toch zijn er een aantal zaken waar je absoluut niet op moet besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan marketing en promotie, maar ook aan de ‘kleine’ aangelegenheden zoals kerstpakketten. Alle zakelijke dingen waar je absoluut niet op moet besparen, staan hier duidelijk voor je op een rijtje. Weet je precies waar je aan toe bent en kun je meteen even kijken waar je dan vervolgens wel op kunt besparen!

7 zakelijke dingen waar je NIET op moet besparen

1. Kerstpakketten

Nu gaat het natuurlijk niet om de kerstpakketten zelf, maar om het concept dat hier achter zit. Het geven van een kerstpakket, een kaartje voor een verjaardag of zelfs een lekkere fles wijn om het nieuwe jaar in te luiden gaat om het geven van een blijk van waardering. Of je nu toffe kerstpakketten voor mannen en vrouwen uitdeelt, of gewoon een lekkere reep chocolade met een kaartje: het is het idee dat telt. Zorg dus dat je altijd budget vrij houdt voor deze blijk van waardering, en probeer er niet goedkoop vanaf te komen.

2. Verjaardagen en feestdagen

Ook andere feestdagen en feestelijke aangelegenheden zijn erg belangrijk. Een leuk geschenk voor het hele gezin van je medewerker met pasen, en een attent kaartje of zelfs taart in geval van een verjaardag. Erg belangrijk!

3. Een goede website

We leven nu eenmaal in een wereld van online communicatie: een goede website is dus ontzettend belangrijk. Niet alleen moet de website responsive zijn, maar een goede score op Google is natuurlijk ook mooi meegenomen. Neem liever de tijd om je energie te vergelijken, of een manier te vinden om te besparen op andere vaste lasten.

4. SEO

Dit maakt SEO ontzettend belangrijk. Een goede SEO strategie en uitwerking zorgen ervoor dat de website van je onderneming beter scoort op Google, en hierdoor meer bezoekers trekt.

5. Copywriting

Al deze bezoekers moeten natuurlijk wel direct overtuigd zijn van je onderneming. Dit geldt niet alleen voor je website, maar ook voor andere promotionele uitingen. Een goede tekst is prijsloos. Is een officieel tekstbureau te duur? Ga dan op zoek naar een goede freelance tekstschrijver; deze zijn net zo goed (of misschien zelfs beter) en vaak net een tikkie minder duur.

6. Promotie en reclame

Samengevat betekent dit dat er dus absoluut niet bespaart mag worden op promotie en reclame. Deze promotionele activiteiten zorgen voor nieuwe klanten, en dit zorgt ervoor dat je onderneming kan blijven bestaan.

7. Inrichting en faciliteiten

De opbrengsten van deze klanten investeer je vervolgens o.a. weer in de inrichting en faciliteiten van je kantoor. Niet alleen moet het ARBO verantwoord zijn, maar het mag er ook professioneel en passend uitzien: een investering waard!





Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.










© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners