Zo bespaar je op je gas- en stroomkosten

Het is altijd fijn om aan het einde van de maand wat meer op de bankrekening over te houden. Naast de betalingen van huur of hypotheek, zijn de vaste lasten vaak de grootste kostenpost voor huishoudens in heel Nederland. De gas- en stroomkosten staan hier vaak op nummer een. Hoe je het beste kunt besparen op deze kostenpost, lees je hier.

Zo bespaar je op je gas- en stroomkosten

1. Energie vergelijken

We vinden het vaak gemakkelijker om te blijven zitten waar we zitten; dat overstappen, lijkt altijd zo’n gedoe. Maar het zou zomaar eens kunnen zijn dat je een paar honderd euro op je rekening kan besparen. Misschien maakt dat het de overstap toch wel waard? Het is dan ook aan te raden om ieder jaar (online) even een check te doen. Je weet maar nooit hoeveel goedkoper het energie aanbod is bij de concurrent!

2. Lampen vervangen

Een andere manier om geld te besparen op de gas- en stroomkosten is het vervangen van alle spaar en gloeilampen in de woning. LED verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting op dit moment, en kan je tientallen euro’s per maand besparen. Een LED lamp is wellicht iets duurder dan een spaar of gloeilamp, maar gaat dan ook wel zo’n 30 jaar mee. Hoef je de komende 30 jaar geen lampen te vervangen en ben je ook nog eens goedkoper uit.

3. Investeren in witgoed

Maak je nog gebruik van oud witgoed zoals oude koelkasten, vriezers en wasmachines? De aanschaf van een nieuwer model is een eenmalige investering die je de komende jaren veel op kan leveren. De nieuwere witgoed modellen zijn namelijk een stuk energiezuiniger en daarbij kennen de meeste ook een hoger gebruiksgemak.

4. Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Denk bijvoorbeeld eens na over de aanschaf van zonnepanelen. Na een aantal jaar is je energie dan zo goed als gratis. Heb je geen budget beschikbaar om nieuwe panelen aan te schaffen? Geen probleem; je kan ze namelijk ook gewoon huren. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten. Duurzaam wonen en leven is helemaal zo gek nog niet!

5. Isoleren

Een goed geïsoleerd huis heeft minder energie nodig om warm te blijven. Zet wat geld opzij om binnenkort de isolatie eens te laten upgraden. Zo zit jij tijdens de winter lekker warm, blijft het in de zomer lekker koel, en bespaar je flink op de energierekening.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners