Zo bespaar jij geld op je rijbewijs

Is het tijd je rijbewijs te halen maar heb je niet zoveel budget tot je beschikking? Dat geld dat je uitgeeft aan het behalen van je rijbewijs geef je natuurlijk net zo lief uit aan die nieuwe geïmporteerde auto die straks voor de deur komt te staan. Met deze tips kun jij op een gemakkelijke manier flink wat besparen op het behalen van je rijbewijs. Heb je weer wat meer budget vrijgespeeld voor die auto van je dromen!

Zo bespaar jij geld op je rijbewijs

1. Begin met een proefles (of twee)

Raak voordat je lessen gaat boeken vast wat gewend aan het besturen van een auto. Hoe meer je al weet, hoe minder lessen je uiteindelijk namelijk nodig gaat hebben. Boek bijvoorbeeld eerst een proefles bij een lokale aanbieder zoals bijvoorbeeld deze Rijschool in Arnhem; kun je er meteen een slipcursus aan toevoegen!

2. Begin vroeg met de theorie

Zodra die theorie eenmaal binnen is, kun je jezelf volledig concentreren op je praktijkexamen. Door goed te leren en vooral veel te oefenen kun je jouw theorie examen gemakkelijk in 1 keer behalen; dat scheelt weer in de kosten! Doe dan ook zeker voldoende proefexamens online om er zeker van te zijn dat je de stof helemaal onder de knie hebt.

3. Plan dubbele lessen

Door lessen van 120 minuten te boeken kun je in kortere tijd meer leren. Er gaat best wat tijd verloren in het ophalen en terugbrengen. Door dubbele lessen te boeken haal je die tijd gemakkelijk in en kun je aan een stuk door geconcentreerd nieuwe dingen leren. Met dubbele lessen pik je vaak sneller dingen op dan wanneer je een enkele les boekt.

4. Wissel eens van instructeur

Heb je een instructeur die niet goed bij je past? Ga dan eens op zoek naar een andere instructeur. Het is belangrijk dat je instructeur bij jouw leerstijl past; alleen op die manier leer je gemakkelijk en snel. Ook als jouw instructeur perfect bij je past kan het geen kwaad om eens van instructeur te wisselen. Een andere stijl leert je weer nieuwe dingen en dit zorgt ervoor dat je zeker klaar bent voor de grote dag.

5. Rijd eens met een andere leerling mee

Door eens op de achterbank met een andere leerling mee te kijken, heb je de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren. Omdat je zelf minder druk bezig bent houdt je tijd vrij om overige zaken in de gaten te houden. Wie weet leer je iets dat je de volgende les direct toe kunt passen!Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2021.


© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners