Geld besparen in het bedrijf!

Of je nu ZZP’er bent of al eigenaar van een groter bedrijf met personeel, het blijft altijd mogelijk om je winst te verhogen door te besparen op je bedrijfskosten. Je bedrijfsresultaat wordt in de eerste plaats bepaald door je omzet. Maar ook je uitgaven en vaste kosten hebben een grote invloed op de hoeveelheid winst die je jaarlijks maakt. Eigenlijk is een bedrijf hetzelfde als je gezinshuishouding waar je maandelijks te maken hebt met een inkomstenstroom en een uitgavenstroom.
Op deze pagina hebben wij voor jou een groot aantal artikelen, blogs en overige tips verzameld om jou als ondernemer te inspireren om kosten te besparen. Doe er je voordeel mee!

Geld besparen in het bedrijf

Met deze tips haal je meer uit je belastingaangifte

De Belastingdienst zegt altijd dat ze het niet leuker kunnen maken, maar wel makkelijker. Dat klopt inderdaad, maar er zijn verschillende manieren om meer uit de jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting te halen.......... lees hier verder.


Flexibele en kostenbesparende opslagruimte

Er zijn tal van redenen waarom jij op korte termijn meer opslagruimte nodig hebt. Zo kan je opslagruimte nodig hebben als tijdelijke opslagplaats, als extra werkruimte bij uitbreiding van je bedrijf of voor de huisvesting van voertuigen.......... lees hier verder.


Hier moet je op letten bij een zakelijke rekening

Als ondernemer kan je eigenlijk niet zonder zakelijke rekening. In vergelijking met bankrekeningen voor particulieren, heb je bij zakelijke rekeningen vaker te maken met bijkomende kosten. Kosten per transactie bijvoorbeeld,......... lees hier verder.


Zo kies je het juiste boekhoudprogramma

Het bijhouden van de boekhouding is niet voor iedere ondernemer een makkelijk klusje. Boekhouden kost tijd en vraagt een bepaalde consistentie. Veel ondernemers zien er dan ook steeds weer tegenop, met flinke achterstanden als gevolg.......... lees hier verder.


Krijg inzicht in de resultaten van marketingcampagnes

Nergens kun je zo een overvloed aan berichtgeving vinden als op de online kanalen. Ook steeds meer verschijnt bepaalde berichtgeving enkel en alleen nog online en niet meer via de klassieke offline kanalen zoals kranten.......... lees hier verder.


Bespaar geld door een duurzame bedrijfsvoering

Met een duurzame bedrijfsvoering kun je veel geld besparen. Bijvoorbeeld door duurzame energie te gebruiken in plaats van gas of olie waarbij je ook nog eens een bijdrage levert aan het terugdringen van de CO2-uitstoot......... lees hier verder.


De voordelen van werken in het buitenland

Heb jij altijd al de ambitie gehad om voor een tijd in het buitenland te wonen en werken? Werken in het buitenland heeft zeker voordelen ten opzichte van werken in ons eigen land.......... lees hier verder.


Waarom je salarisadministratie en HR software moet gebruiken als ondernemer

Als je ondernemer bent, komt er een hoop op je af. Naast het uitvoeren van de hoofdtaken van je onderneming, komt er nog meer bij kijken. Als je medewerkers in dienst hebt, kun je bijvoorbeeld ook denken aan salarisadministratie en HR gerichte taken.......... lees hier verder.


Ontwikkel jezelf en streef naar het beste van jezelf

De jaarwisseling is net achter de rug en nu is het tijd om de opgestelde goede voornemens in werking te zetten. Goede voornemens zijn doelen die je voor jezelf stelt om te behalen. Een van de meest bekende voornemens is het gaan beginnen met sporten.......... lees hier verder.


Wanbetaling bij particulieren voorkomen? Volg dan deze tips!

Als bedrijf kan je regelmatig te maken krijgen met particulieren die hun factuur niet betalen. Wanneer dit op gegeven moment steeds vaker gebeurt, kan dit ertoe leiden dat jouw bedrijf binnen de kortste keren geen buffer meer heeft. Je komt vervolgens in de schulden.......... lees hier verder.


Vier tips om beter te sparen!

Het is natuurlijk niet fijn om je zorgen te maken over geld. Als je elke maand weer moeite moet doen om je kosten en inkomen met elkaar in evenwicht te brengen is het een goed idee om dingen te veranderen in je uitgaven of inkomsten.......... lees hier verder.


6 tips om te besparen op je zakelijke mobiele telefoongebruik

Heb je last van hoge zakelijke vaste lasten en zoek je naar manieren om te besparen? Dan kunnen alle kleine beetjes helpen. Zo kun je op zoek gaan naar manieren om effectief energie te besparen. Maar ook op je zakelijke mobiele telefoongebruik kun je besparen.......... lees hier verder.


Auto nemen zonder spaargeld? Overweeg private of financial lease!

We willen allemaal graag een fijne auto tot onze beschikking hebben. Maar de aankoop van een auto is een flinke uitgave als je er een wilt die te vertrouwen is en geen verborgen gebreken heeft. Heb je geen spaargeld om een goede auto aan te schaffen, maar heb je er wel een nodig?......... lees hier verder.


5 goedkope auto’s voor private lease

Heb je wel een auto nodig maar geen spaargeld beschikbaar om te investeren in de aanschaf van een auto? Dan kun je met behulp van private lease aan een auto komen zonder die grote investering. Je betaalt een vast maandbedrag waardoor je op de benzinekosten na volledig ontzorgd wordt.......... lees hier verder.


Geld besparen met dispensers?

Met een dispenser is het mogelijk om afgemeten porties te maken. Wist je dat dit veel geld bespaart? Precies de reden waarom je een dispenser bijvoorbeeld voor het uitschenken van sterke drank gebruikt. Dit bespaart enorm en zorgt voor consistentie bij het maken van cocktails.......... lees hier verder.


Zo vind jij een passende arbodienst in het noorden

Ben je een ondernemer in Groningen en op zoek naar een goede arbodienstverlener bij jou in de buurt? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken uit de vele beschikbare bureaus. Er zijn diverse soorten abonnementsvormen, van all-in tot aanvullende diensten.......... lees hier verder.


Een koffiemachine kopen of leasen?

Een koffiemachine kopen of leasen is een vraagstuk dat speelt bij veel ondernemers. Hoe zit het met de kosten? En het onderhoud? De keuze voor koop of lease hangt vaak volledig af van de bedrijfssituatie. Beide mogelijkheden brengen voor- en nadelen met zich mee, wij vertellen je er graag meer over!......... lees hier verder.


Hoge ROI door de scherpe inkoop van relatiegeschenken

Als ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar groei. Dat kan op vele manieren maar de basis is een goed imago en daardoor positieve naamsbekendheid. Wil je je naamsbekendheid vergroten of de relatie met je klanten versterken? Met behulp van relatiegeschenken of giveaways kun je deze doelen behalen.......... lees hier verder.


Vergelijk voordat je een nieuwe bankrekening opent

Vroeg of laat ontkom je er niet aan dat je een bankrekening nodig hebt. Om je salaris te ontvangen, je vaste lasten te kunnen betalen of om online aankopen te doen. In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je kan letten bij het openen van een nieuwe bankrekening........... lees hier verder.


Op verschillende manieren je klanten aan je organisatie binden

Wie wil het niet! Als ondernemer wil je zo veel mogelijk loyale klanten ontvangen. Als startende ondernemer met een nieuw bedrijf is het in het begin nog zoeken naar manieren hoe je loyale klanten kunt verkrijgen. Er zijn een tal aan opties om loyale klanten te vinden en te houden.......... lees hier verder.


Geld besparen door een zakelijke lening over te sluiten

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je een afgesloten om je bedrijf van de grond te krijgen, maar heb je dat gedaan op een moment dat de rente ongunstig was? Of heb je verschillende zakelijke leningen lopen bij verschillende kredietverstrekkers?........ lees hier verder.


De prijs-kwaliteitverhouding voor kantoormeubilair

Als je op zoek gaat naar nieuw kantoormeubilair heb je vaak wel een bepaald budget en stel je eisen aan de kwaliteit van de kantoormeubelen. Wat is de verhouding tussen prijs en kwaliteit? Moet je bij hoog kwaliteit kantoormeubilair ook direct rekening houden met een hoge prijs?......... lees hier verder.


Dingen waar je gemakkelijk op kunt besparen bij een evenement

Het organiseren van een evenement kost bijzonder veel inspanning, tijd en geld. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je liever niet teveel uitgeeft wanneer je bijvoorbeeld een beurs aan het organiseren bent.......... lees hier verder.


Administratie uitbesteden geeft ondernemer vrijheid

Je bent een eigen bedrijf gestart omdat je passie hebt voor datgene wat je het allerliefste doet. Auto’s repareren, schilderen of misschien is jouw passie wel zangles geven. Toch kom je er als ondernemer snel achter dat er veel komt kijken bij het ondernemerschap. Dit bestaat namelijk ook uit onderdelen die wellicht minder goed bij je zullen passen. Een onderdeel dat bij veel ondernemers niet goed past, is het voeren van de administratie.......... lees hier verder.


Kies voor de juiste verpakking op maat

Een verpakking op maat is altijd handig als u producten wilt verkopen of verzenden naar klanten. Als de doos die er omheen zit, precies past betekent dit dat het artikel veilig opgeborgen is en niet zo snel beschadigt.......... lees hier verder.


Geld besparen met je onderneming? Kies voor led TL verlichting!

Dit jaar geld besparen met je onderneming? Dan is de overstap op led TL verlichting een goede keuze. Niet alleen is deze overstap van conventionele TL verlichting op led vanaf juli 2020 verplicht voor iedere onderneming.......... lees hier verder.


Besparen op kantoor interieur? Dat kan, maar niet zomaar.

Interieur speelt een belangrijk rol in ieder kantoor. Het kantoor interieur heeft een leidende invloed op hoe bezoekers en werknemers zich kunnen voelen. De perceptie van een kantoor begint namelijk al bij binnenkomst.......... lees hier verder.


Op deze zaken mag je niet besparen in je bedrijf

Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat je als onderneming wat op de kosten kunt besparen. Maar zoals jij als ondernemer vast wel weet zijn er ook een aantal zaken waar je absoluut niet op mag besparen.......... lees hier verder.


Zo laat je een evenement vlekkeloos verlopen

Het organiseren van een evenement vraagt natuurlijk om best wat denkwerk. Er zijn zoveel aspecten waar je over na moet denken, dat er al snel iets tussendoor schiet. We geven je dan ook graag een aantal handige tips.......... lees hier verder.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2023.


© 2010-2023 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners