Hoe vier je het Sinterklaasfeest goedkoop?

Geld besparen met Sinterklaas? Goedkoop Sinterklaas vieren doe je met de besparingstips van zobespaarjegeld.nl die je vindt op deze pagina. Goedkope cadeautjes en alternatieven voor een goedkoop Sinterklaasfeest.


Tips om te besparen op Sinterklaas.

Plan de aankopen van je goedkope Sinterklaascadeaus het hele jaar door. Hierdoor kan je gebruik maken van alle aanbiedingen en winkelacties gedurende de loop van het jaar. Zo kan je wellicht in de zomer of de herfst al goedkoop een Sinterklaascadeautje kopen voor 5 december.


Ga besparen met André Fijan! Cadeautip voor Sinterklaas

'Zo bespaar je geld' is het nieuwste boek van Andre Fijan. Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die geld wil besparen en daarom ook een leuk en origineel cadeautje voor Sinterklaas. André Fijan legt in zijn boek uit hoe je het beste je financiën kan beheren en geeft talloze besparingstips over alles wat in een huishouden met geld te maken heeft. Wat het boek ook bijzonder maakt is dat André bij elk onderwerp zijn eigen ervaring met geld besparen beschrijft. Je krijgt ook nog eens GRATIS zijn digitale huishoudboekje in Excel bij het boek.

'Zo bespaar je geld' is een leuk cadeautje voor jezelf maar ook een ontzettend leuk sinterklaascadeau. En natuurlijk verdien je de aanschafprijs snel terug, ook als je slechts een enkele tip opvolgt. Je kan het boek bestellen bij Bol.com.Begin pas het Sinterklaasfeest te vieren met je kinderen wanneer de Sint in Nederland aankomt. Kinderen hebben al zo veel aan hun hoofd. Door niet te vroeg te beginnen met het Sinterklaasfeest voorkom je een hoop spanning voor je kinderen.

Sintcadeaus 2019De-Speelgoedwinkel.nl heeft een zeer uitgebreid en uniek assortiment educatief speelgoed, houten speelgoed, pluche knuffels en trap- & loopauto’s. Maar ook familiespelletjes, buitenspeelgoed en Oud Hollands speelgoed.

Probeer Sinterklaas zo veel mogelijk op een beperkt aantal tijdstippen te concentreren. Dus ga niet vijf of zes keer bij hem langs. Bezoek de Sint bij aankomst in Nederland of in je woonplaats en misschien nog één keertje hierna. Vergeet niet dat de Sint ook nog op school komt en wellicht op de sportvereniging.

Probeer zoveel mogelijk nuttige cadeaus te geven. Stel nuttige aankopen uit tot Sinterklaas. Denk hierbij aan een leuke trui, de prullenbak die je al een tijdje wilde kopen voor de kinderkamer, nieuwe handschoenen, enz. Wellicht zijn de nuttige aankopen niet de leukste cadeaus voor de kinderen maar het vult wel goedkoop de zak van Sinterklaas en bespaart weer een hoop geld voor spullen die je kind eigenlijk niet nodig heeft.Maak je kinderen duidelijk dat ze hun schoen maar een paar keer mogen zetten. Bijvoorbeeld elke zaterdagavond vanaf de aankomst van Sint Nicolaas. Stop ook maar een aardigheid in de schoen en geen peperdure cadeaus. Een zakje chocolademunten en een klein cadeautje hierbij van maximaal 5 euro is meer dan voldoende.

Probeer Sinterklaas zo veel mogelijk te vieren in de traditie. Het gaat erom dat je met je kinderen een gezellig avondje hebt niet hoe duur de cadeaus wel niet zijn. Laat dit je kinderen ook duidelijk weten. Wat kunt u zich zelf nog herinneren van de Sinterklaas uit uw tijd? Waarschijnlijk niet de perperdure cadeaus, maar de gezellige en spannende avondjes. Denk hieraan wanneer je thuis het Sinterklaasfeest gaat vieren met je eigen kinderen.Wanneer je kinderen wat ouder worden en elkaar cadeautjes geven is het verstandig om budgetafspraken te maken. Spreek met elkaar af hoe je Sinterklaas gaat vieren (bijvoorbeeld: het maximale bedrag dat iedereen mag besteden, maak je een surprise of niet en/of maakt iedereen een gedicht).

Ga eens kijken voor cadeautjes in de Kringloopwinkel, Wereldwinkel of op een bazaar. Je kan hier vaak hele leuke aankopen doen. Sommige artikelen zitten vaak nog nieuw in de verpakking. Op deze wijze kan je veel geld besparen op de aankoop van Sinterklaascadeaus.

Maak afspraken met bevriende moeders over hoeveel keer jullie kinderen hun schoen mogen zetten. Wanneer vriendjes of vriendinnetjes hetzelfde mogen als jouw kinderen zullen ze minder snel gaan zeuren. Waarschijnlijk zijn deze ouders blij met je initiatief omdat zij er zelf ook voordeel bij hebben.

Maak een sinterklaaslijstje voor elk kind. Let hierbij op het totaalbedrag wat je per kind besteed en de hoeveelheid cadeaus. Zorg voor één duidelijk hoofdcadeau en daarbij een aantal kleine cadeaus. Kinderen verlijken zichzelf vaak met anderen en tellen elkaars cadeaus. Ook is het voor kinderen leuk om om de beurt een cadeautje te krijgen. Zo blijft Sinterklaasavond voor iedereen leuk en spannend.


  Van Merel kregen wij 10 extra besparingstips binnen.
 1. Koop nuttige cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een sjaal of pyjama die je kind toch nog nodig had, dan sla je twee vliegen in één klap.
 2. Ruil speelgoed. Vaak heb je nog voorleesboeken, spelletjes, of ander speelgoed liggen wat niet meer gebruikt wordt, maar nog wel in een prima conditie is. Ruil dit met familie of vrienden, zodat jullie allebei ´nieuwe´ cadeaus hebben voor op pakjesavond.
 3. Zoek op gratis speelgoed. Zoek eens op internet naar gratis tweedehands speelgoed. Kijk bijvoorbeeld op gratisoptehalen.nl.
 4. Ga op bezoek bij Sinterklaas. Ga naar de intocht of andere plekken waar de (hulp)Sint zich laat zien. Vaak worden daar kleine cadeautjes of snoepgoed uitgedeeld.
 5. Doe mee aan acties. Er zijn ontzettend veel acties waarbij je korting krijgt of voor iets kan sparen.
 6. Zet je schoen. In veel supermarkten mogen kinderen gratis hun schoen zetten en wordt hun schoen gevuld met een leuk cadeautje of wat snoepgoed.
 7. Maak zelf cadeaus. Wees eens creatief. Versier een fotolijst en stop er een leuke foto in, maak een ketting van ongekookte pasta, etc. Voor meer idee,n kijk eens op zelfgemaaktkado.
 8. Geef een tegoedbon. Geef een tegoedbon voor een dagje naar de kinderboerderij of een middagje schaatsen.
 9. Splits cadeaus op. Kinderen krijgen graag meerdere cadeautjes. Koop een cadeau wat uit meerdere onderdelen bestaat en maak daar losse pakjes van.
 10. Creëer zelf je cadeaubudget voor het sinterklaasfeest. Vergelijk je energiekosten en stap over naar een goedkope energieleverancier en bespaar zo makkelijk al snel honderden euro's per jaar.

Zorg ervoor dat je verwachtingspatroon voor Sinterklaasavond niet te hoog wordt. Zeker met kleine kinderen is het uitpakken van de cadeaus een soort storm. De kinderen zijn erg nerveus en hebben maar één doel: zo snel mogelijk alle pakjes uitpakken! Gezelligheid en oeverloos gedichten oprakelen komt hier vaak niet bij voor. Probeer dus de avond goed te regisseren.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

Wanneer je opa's en oma's uitnodigt, spreek dan met ze af wat ze aan cadeaus meebrengen. Hiermee voorkom je pijnlijke situaties dat één van de ouders met een peperduur cadeau aan komt zetten terwijl de andere ouders een klein cadeau meenemen. Je kan een maximaal bedrag afspreken met je ouders. Een ander alternatief is dat je beide ouders vraagt om helemaal niets mee te nemen, of voor iedereen alleen wat lekkers. Voor sommige grootouders vormen de dure cadeautjes die ze denken te moeten kopen een belemmering om op je uitnodiging in te gaan.

Breng tijdens het sinterklaasfeest zelf orde in het uitpakken van de sinterklaascadeautjes voor de kinderen. Veel kinderen zijn zo opgewonden dat ze met harde hand het papier van de cadeautjes afscheuren waardoor de kans op beschadigingen heel groot is. Veel cadeautjes gaan al stuk op Sinterklaasavond. Maak dus duidelijk met welk cadeautje ze mogen spelen en welk cadeautje nog even moet blijven wachten tot de dag erna. Houd hier ook rekening mee bij de aankoop van je Sinterklaascadeautjes. Zorg ervoor dat er minimaal één cadeautje bij zit waarmee ze direct kunnen spelen. Laat de rest zoveel mogelijk in de verpakking zitten tot de dag erna wanneer iedereen weer wat rustiger is.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners