Bespaartips goedkoop sporten. Blijf goedkoop gezond.

Je kan veel geld besparen op sporten door gebruik te maken van goedkope alternatieven. Op deze pagina vind je tips om geld te besparen door goedkoop te sporten! Zowel in de zomer als in de winter.


Zo bespaar je geld door thuis te sporten

Het leven is niet goedkoop. Alles wordt duurder; benzine, boodschappen, wonen, om maar wat voorbeelden te noemen. En wat doe je dan? Ga je besparen op niet-noodzakelijke zaken zoals sport?......... lees hier verder.


Duurzame waterflessen voor een beter milieu

Heb jij telkens weer last van de hoeveelheid plastic flesjes die overal rondslingeren of die je juist telkens weer moet kopen omdat je geen drinken bij de hand hebt? Dan is daar natuurlijk gewoon een oplossing voor.......... lees hier verder.


Zo bespaar je geld!

We leven in tijden waarin alles steeds duurder wordt. Dit betekent dan ook dat het aan te raden kan zijn om geld te gaan besparen. Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze gemakkelijk geld kunnen besparen. In dit artikel geven we enkele tips over hoe je gemakkelijk geld kunt besparen.......... lees hier verder.Bespaartips voor de skivakantie

Haal het meeste uit je skivakantie!

Een wintersportvakantie is kort en je wilt er maximaal van profiteren en niet laten weerhouden door de weersomstandigheden. Je skikleding bepaalt je comfort op de piste en de tijd dat je comfortabel buiten op de piste kunt doorbrengen. Skiën is een sport van uitersten, het ene moment zit je in een stevige afdaling en het andere moment wordt je stilzittend in de skilift blootgesteld aan kou, wind en sneeuw.

Je skikleding moet ervoor zorgen dat je jezelf altijd comfortabel voelt. De kleding moet isoleren, beschermen tegen kou, wind en daarnaast ook ventileren. De kledingkeuze is mede afhankelijk van het soort wintersporter je bent: is de meest uitdagende piste geen probleem voor je, dan zullen extra ventilatiemogelijkheden geen overbodige luxe zijn. Voor de wat rustigere skiër en de koukleumen onder ons zal isolatie belangrijker zijn.

Een goede samenstelling van skikleding is op basis van het drie lagen-systeem. Het drie lagen systeem is een bekend fenomeen binnen de wintersport- en outdoor liefhebbers. Hieronder een duidelijke uitleg van het drie lagen systeem.

Basislaag - De basislaag of thermo ondergoed zorgt voor het afvoeren van vocht en houdt de huid zo droog mogelijk. Deze laag is omdat deze op de huid wordt gedragen, misschien wel de belangrijkste laag van het systeem. De 1e laag dient geen vocht op te nemen (zoals bijvoorbeeld bij katoen) maar vocht zo snel mogelijk af te voeren naar de volgende laag, dit om te voorkomen dat door het vocht deze koud en onbehaaglijk aanvoelt. De basislaag moet goed aansluiten op de lichaamsvorm, maar niet te strak zitten. Veel gebruikte materialen zijn polyester of polypropyleen. Deze nemen geen vocht en minder geur op en houden het lichaam droog en warm. Tegenwoordig wordt in kleding voor de basislaag ook veel merinowol gebruikt. Door de natuurlijke vochtregulerende werking en door de zeer fijne structuur van deze wol voelt deze wolsoort goed aan op de huid en ook droog aan.

Bespaartips voor de skivakantie

Tussenlaag - De tussenlaag zorgt voor het verdere transport van vocht naar buiten en voor isolatie. Afhankelijk van de activiteit, de inspanning, en uiteraard de weersomstandigheden kan worden gekozen voor een dunnere of dikkere laag materiaal. Veel gebruikte materialen zijn polyester, wol en fleece. Maar ook een donsjas kan als tussenlaag worden gebruikt. De tussenlaag zorgt voor een laag stilstaande lucht om het lichaam, deze lucht wordt warm en geeft een behaaglijk gevoel. Doordat er sprake is van meerdere lagen en van lucht tussen de verschillende lagen draagt ook deze lucht bij aan de isolatie. De verschillende lagen dienen daarom niet te strak over elkaar heen te worden gedragen: belangrijk is daarbij wel dat deze lucht niet te gemakkelijk kan ontsnappen en daardoor veel warmte wordt verloren.

Buitenlaag - De buitenlaag beschermt tegen weer, wind en kou. Deze laag dient met name wind en regen van het lijf te houden. Wind heeft een grote invloed op de gevoelstemperatuur (wind chill factor) en koelt hierdoor snel af. Een winddichte en bij voorkeur ook waterdichte buitenlaag (hardshell) die bij grotere inspanning, en goed weer gemakkelijk uit kan worden getrokken completeert het systeem. Belangrijke eigenschap van de buitenste laag is dat deze ook ademend is en vocht van binnenuit doorlaat. Vocht van de 1e en 2e laag kan dan ontsnappen naar de buitenlucht, wanneer dat niet mogelijk is, dan zal men zelfs met een waterdicht jack behoorlijk vochtig kunnen worden. De moderne outdoor kleding biedt hiervoor tegenwoordig een ruime keuze.

Bent u nog geïnteresseerd in wintersportkleding kijk dan gerust eens in de webshop van Antrekk. Antrekk is gestart door enthousiaste sporters. Naast het actief bezig zijn hechten zij waarde aan kwaliteit, functionaliteit en design, maar zeker ook aan een verantwoorde productie.Hoe verder te besparen en te bezuinigen op sporten en de wintersport?


Lichaamsbeweging is niet gebonden aan een sportvereniging. Koop een paar goede joggingschoenen en een trainingspak en ga heerlijk (gratis) hardlopen. Geniet van de frisse buitenlucht en bespaar dure abonnementen van sportverenigingen.

Ga lekker buiten sporten met een vriend of vriendin. Door met meer mensen te sporten houd je elkaar gemotiveerd en kan je makkelijker in de regelmaat komen en blijven. Heb je bijvoorbeeld een avond geen zin om te hardlopen, dan ga je dit sneller doen wanneer je weet dat er iemand op je rekent.

Oriënteer je op de sportverenigingen in de buurt. Zijn ze makkelijk (op de fiets) bereikbaar en wat zijn de kosten voor lidmaatschap van de vereniging? Vraag je af of je veel moet reizen voor de vereinging (bijvoorbeeld naar wedstrijden) en of je dure kleding en/of sportatributen nodig hebt.Probeer eerst wat proeflessen te krijgen voordat je voor een jaar een abonnement aangaat. Vooral fitnessverenigingen werken met lange contracten die ook nog eens stilzwijgend worden verlengd.

Neem zoveel mogelijk de fiets wanneer je boodschappen gaat doen of bij andere bestemmingen in de buurt. Fietsen is gezond en je bespaart veel brandstofkosten. Onderhoud je fiets goed.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!Let goed op de opzegtermijn van een vereniging. Voordat je het weet zit je weer een jaar vast aan een abonnement waarvan je wellicht geen gebruik meer maakt. Deze kosten kunnen hoog oplopen. Overigens is het automatisch verlengen van abonnementen vanaf 2011 wettelijk verboden.

Koop geen fitnessapparatuur via de TV reclames. In de commercials lijkt alles zo makkelijk en moeiteloos te gaan maar in de praktijk kan dit zwaar tegenvallen. Voordat je het weet ligt het fitnesstoestel onder je bed (waar het volgens de reclame zo makkelijk onder geschoven kan worden) en komt het er niet meer onder vandaan. Test alle toestellen dus eerst goed uit in de winkel of op een vereniging. Er zal overigens vast en zeker ook een tweedehandsmarkt zijn voor deze toestellen.

Moet je met de sportvereniging ergens naar toe? Vraag dan of je mee mag rijden met iemand anders. Dit is ook een handige tip wanneer je kinderen hebt die wellicht uit- en thuiswedstrijden spelen. Heel veel ouders hebben er geen enkel probleem mee wanneer er iemand mee rijdt.

Kijk of er een tweedehandsmarkt is voor sportkleding en sportbenodigdheden. Wanneeer je iemand kent met iets oudere kinderen kan je wellicht de bruikbare spullen zoals een trainingspak of voetbalkleding voor een zacht prijsje overnemen of wellicht krijgen.

Maak gebruik van de faciliteiten die je elders gratis kan gebruiken. Bijvoorbeeld: Maak gebruik van de douches op het werk of op de sportvereniging. Hiermee kan je zelf tot honderden euro´s per jaar besparen op water, gas en elektriciteit.

Heb je echt een klein budget? Onderzoek dan eventuele subsidiemogelijkheden die verenigingen en gemeenten hebben voor de minima. Via internet kan je al snel veel informatie verkrijgen. Bijvoorbeeld: kijk op www.jeugdsportfonds.nl. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie voor de sportvereniging van kinderen uit gezinnen die het zelf niet kunnen betalen!

Huur spullen voor een sport die je wilt gaan proberen, zoals de ski´s voor de wintersport. Wanneer je ter plekke huurt heb je geen last van onderhoudskosten en transportkosten. Ook loop je geen risico dat spullen ongebruikt in de kast blijven staan of uit de mode raken. Pas wanneer je heel zeker weet dat je een sport langdurig met dezelfde spullen wilt gaan beoefenen loont het om de spullen te kopen.


Let goed op het aanbod van de sportschool. Sommigen sportscholen hebben aanbiedingen voor groepen sporters. Maak hier gebruik van door samen met anderen te gaan sporten. Dit is ook nog eens extra motiverend wanneer je een keertje geen zin hebt om te gaan sporten.

Soms mogen introducees gratis mee tijdens het sporten, bijvoorbeeld bij de tennisvereniging. Wellicht kan één van de partners zijn/haar lidmaatschap opzeggen en vervolgens als introducee van de ander mee gaan sporten. Kijk goed naar de regels van de sportschool of sportvereniging.

Ga je sporten? Neem dan zelf je eten en drinken mee. Een flesje water lijkt niet duur maar voordat je het weet ben je jaarlijks veel geld kwijt aan water, frisdrank en broodjes. Je kan dus veel geld besparen door zelf je eten en drinken mee te nemen. Zorg altijd dat er een leeg flesje in je tas zit. Deze kan je makkelijk vullen onder de kraan wanneer je dorst hebt.

Maak met je kinderen (en jezelf) duidelijke afspraken over sporten. Dus bij voorbeeld: Wanneer je aan een sport begint, doe je dit ook minimaal 1 jaar en ga je ook elke week trainen. Op deze wijze wordt het geld voor kleding en contributie optimaal besteed en voorkom je dat je (kind) van de ene vereniging naar de ander gaat.

Er is een verschil in sportscholen. De ene is luxe en duur, de ander is soberder en dus ook goedkoper. Vergelijk dus goed de verschillende prijzen en aanbieders en probeer op deze wijze geld te besparen.

Surf eens goed op het internet en ga op zoek naar online sportadviezen. Op het internet vindt je allerlei oefeningen en trainingsschema´s die je zo toe kan passen. Hiermee bespaar je het geld van de trainer en sportschool. Je kan tegenwoordig ook een digitale trainer kopen die je via je iPod instructies geeft tijdens het sporten.

Kan je de verleiding niet weerstaan om na het sporten naar de kantine te gaan? Voorkom impulsuitgaven door gewoon geen geld mee te nemen naar de sportvereniging. Geld wat je niet bij je hebt kan je ook niet uitgeven.

Probeer sportspullen die nog goed zijn en die je niet meer gebruikt te verkopen. Hoe langer spullen in de kast liggen hoe moeilijker ze te verkopen zijn. Wacht dus niet te lang. Het is helemaal mooi wanneeer je iemand kent die geldzorgen heeft en die je met jou spullen blij kan maken.

Probeer te sporten op momenten dat dit goedkoop is. Er zijn sportscholen die verschillende tarieven hanteren voor verschillende tijdstippen dat gebruikt gemaakt wordt van de faciliteiten. Dit levert wellicht een leuke besparing op.

Ga eens naar de trimbaan in de buurt. Hier staan talloze trainingstoestellen waarvan je gratis gebruik kan maken. Samen met je vriend of vriendin is dit nog gezellig ook. Het bespaart je geld en levert je gezondheid op.

Probeer lichaamsbeweging onderdeel van je dagelijks leven te maken. Ga op je fiets naar het werk. Haal je boodschappen op de fiets of ga lopen en breng de kerstkaarten in de buurt zelf rond. Neem de trap op je werk en het station in plaats van de lift. Er zijn talloze activiteiten in het dagelijks leven waarvoor we de auto nemen die we ook lopend of trimmend kunnen doen. Niet alleen bespaar je hiermee veel op vervoerskosten maar je leeft ook nog eens langer.

Denk bij sporten ook eens aan het zwembad. Vaak wordt sporten in het zwembad door de gemeente gesubsidieerd voor bepaalde doelgroepen zoals ouderen. Het is ook nog eens een heel gezonde sport. Op bepaalde tijdstippen is het zwembad open voor conditietraining.

Combineer uitgaven voor sporten met cadeautjes die je doorgaans geeft op verjaardagen, Sinterklaas en Kerst. Heb je een trainingspak nodig? Vraag deze voor je verjaardag. Heeft je kind een nieuwe tennisracket nodig? Geef deze met Sinterklaas of op de verjaardag. Je kan ook geld vragen op je verjaardag om vervolgens hiermee nieuwe sportschoenen te kopen.

Wees creatief. Voor lichaamsbeweging heb je geen sportschool nodig. Je kan extra lang wandelen met de hond, leuke fietstochten maken, thuis oefeningen doen of een sportieve vakantie boeken in de bergen. Ga eens lekker wandelen in de pauze op je werk en neem de trap in plaats van de lift.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.


Tips om te besparen op de wintersport

Koop je spullen voor de wintersport zo dat ze meerdere jaren mee kunnen. Koop dus geen modegevoelige kleding maar kleding met neutrale kleuren. Hierdoor kan je de wintersportkleding meerdere jaren achter elkaar dragen. Koop ook voor de kinderen neutrale kleding met neutrale kleuren. Kinderen groeien snel en dragen de kleding hooguit 1 of 2 jaar. Neutrale kleding en ski´s kunnen echter ook weer door jongere broertjes en zusjes worden gedragen.

Ga indien mogelijk buiten het seizoen op vakantie. De accommodaties zijn dan vaak veel goedkoper waardoor je veel geld kan besparen op je verblijfkosten. Houdt wel rekening met de sneeuwzekerheid van het gebied.

Boek geen hotel, maar een appartement met eigen keuken. Door zelf je eten te bereiden kan je veel geld besparen op eten en drinken tijdens je wintersportvakantie. Een ander voordeel is dat je kan eten en drinken wat je zelf lekker vindt en op momenten dat het jou uitkomt.

Ben je al een aantal jaren wezen skiën? Neem dan eens een keer geen skiles en ga zelf op verkenning op de pistes. Heb je iemand in je gezelschap die al zeer goed kan skiën? Vraag deze dan eens om wat tips om je techniek te verbeteren.

Er zijn dure en goedkope skigebieden. Ga voor het boeken eens goed na of je al die faciliteiten in een bepaald gebied wel gebruikt. Wellicht is er een ander gebied dat net zo leuk is en kan je hiermee veel geld besparen. Denk eens aan alternatieve landen zoals Duitsland en Noorwegen.

Wanneer je met meerder personen op vakantie gaat kan je veel kosten delen, bijvoorbeeld door met elkaar mee te rijden in de auto, samen een appartement te huren en samen eten en drinken te kopen. Met deze besparingstips kan je honderden euro´s besparen op je vakantie.

Ben je niet echt aan een bepaalde periode gebonden, dan kan je gebruik maken van een last minute boeking. Dit is ook handig wanneer het vakantiegebied niet 100 procent sneeuwzeker is. Je kan dan wachten totdat er voldoende sneeuw ligt. Het is overigens altijd goed om je bij het boeken van een vakantie goed te oriënteren op aanbieders en prijzen.

Skispullen en kleding worden vaak kort gebruikt en zijn dus ook nog vaak in goede staat. Koop je spullen dus tweedehands of leen ze van een bekende. Pas wanneer je zeker weet dat je jaren achter elkaar gaat skiën loont het om zelf kleding en spullen aan te schaffen. Blijf altijd uitrekenen wat het goedkoopst is.

Huur je ski´s, sneeuwkettingen en overige benodigdheden wanneer je niet zeker weet dat je de komende jaren weer op wintersportvakantie gaat. Hiermee kun je veel geld besparen en je houdt je huis en schuur ook nog eens opgeruimd. Neem slijtage- en onderhoudskosten ook mee je berekening.

Denk goed na over de wijze van vervoer naar de wintersport. Vliegen is duur maar je bent er wel snel. Met de auto kunnen meerdere mensen tegelijk meerijden. Weeg goed de (financiële) voor- en nadelen af van reizen met de trein, bus, auto of het vliegtuig.

Ga je lekker skiën? Neem dan je eigen lunchpakketje mee de bergen in. Het is handig voordat je op reis gaat om in je bagage een rugzakje, lege flesjes, een smeermes en boterhamzakjes mee te nemen. Zodoende kan je makkelijk lunchpakketjes maken en meenemen tijdens het skiën. Je bespaart hierdoor veel geld op eten en drinken tijdens je vakantie.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.


© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners