Goedkope vakantie? profiteer van onze vakantie bespaartips en discount vakantievergelijker.


Geld besparen voor de vakantie

De vakantie is vaak een flinke uitgave. Je hebt er het hele jaar voor gewerkt en zal een bepaald budget beschikbaar hebben gesteld om de vakantie te kunnen betalen.......... lees hier verder.


9 belangrijke tips voor een voordelige vakantie

Gemiddeld zijn de prijzen van een pakketreis zo’n zes maanden van tevoren of last minute (max 5 dagen voor vertrek) erg goedkoop. Veel reisaanbieders hebben speciale kortingen voor reizigers die extra vroeg boeken.......... lees hier verder.


Vakantie in eigen land: tips om te besparen

Ga je dit jaar lekker op vakantie in eigen land, dan is dat de ideale manier om wat geld te besparen. Geen dure vluchten of lange ritten, gewoon lekker genieten van al het schoon dat Nederland te bieden heeft. Wil je nog meer geld besparen? .......... lees dan deze tips.


Ga op zoek naar een goedkope vakantie

Hier vind je tips voor een leuke en goedkope vakantie. Een leuke vakantie hoeft echt niet duur te zijn! Ga dus lekker goedkoop op vakantie met behulp van onze besparingstips!
De goedkoopste en mooiste vakanties boek je hier met onze vakantievergelijker!


Bespaar veel geld met Last Minute reizen

De zomer komt er weer aan. En dus ook de zomervakantie. Heb jij al geboekt? Veel mensen boeken de komende maanden hun zomervakantie. In dit artikel geven wij je een aantal vakantie bespaartips.......... lees hier verder.


Goedkoop op vakantie: wandel en fietsvakantie Duitsland

Op vakantie gaan is vaak een dure onderneming. De kosten kunnen namelijk al snel oplopen. Je krijgt te maken met de reis, je moet betalen voor de overnachtingen, alle maaltijden moeten natuurlijk gekocht worden en je wil op vakantie natuurlijk ook leuke dingen doen. Het resultaat is dat een vakantie al snel honderden en tot wel duizend euro kan gaan kosten, zonder dat je echt iets speciaals hebt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een goedkope vakantie te kunnen beleven die toch voldoet aan al jouw wensen. Als je namelijk even wat tijd over hebt om een goede vakantie te zoeken kom je er al snel achter dat er genoeg opties zijn voor een klein budget. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een wandelvakantie Duitsland en een fietsvakantie Duitsland.

Wandelvakantie Duitsland

Wandelvakanties zijn misschien wel zo oud als vakanties zelf, maar zijn nog steeds erg relevant en leuk. Een wandelvakantie Duitsland is hier geen uitzondering op. Omdat je in contact bent met de omgeving en het land zelf, ervaar je de vakantie veel meer dan als je alleen maar in een hotel zou verblijven. Of je nu graag door de natuur loopt of juist door de stad, alles is mogelijk. Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn is het aan te raden om een totaalpakket te bestellen. Door overnachtingen en reis samen te boeken kan je tientallen euro's besparen. Deze kan je uitgeven op je wandelvakantie Duitsland aan een lekker plaatselijk wijntje of biertje.

Fietsvakantie Duitsland

Wij Nederlanders zijn wel bekend met fietsen, maar wist je dat een fietsvakantie Duitsland erg populair is? Zelfs onder Duitsers zelf worden dit soort vakanties graag gedaan. Duitsland heeft namelijk geweldige voorzieningen, mooi uitzicht en goede wegen. Dit alles leent zich voor een onvergetelijke fietsvakantie Duitsland. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat het erg goedkoop is. Omdat je vaak routes afgaat kan je gemakkelijk een reis plus overnachtingen boeken. Hierdoor hoef je niet alleen geen zorgen meer te maken over het boeken van alle verschillende overnachtingen, ook scheelt dit je aanzienlijk veel geld doordat er door de reisorganisatie een korting geregeld kan worden.


Tips om goedkoop rond te reizen.

Tegenwoordig zie je iedereen de hele wereld over vliegen. De meest tropische bestemmingen en hippe steden vliegen je om de oren. Maar zo'n wereldreis is niet bepaald goedkoop. Althans dat is het idee. Besparen tijdens het rondreizen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Reisorganisatie Kras geeft je tips om te besparen op je volgende vakantie. De wereld ligt aan je voeten!......... lees hier verder.


Goedkoop op vakantie met veel extra's

Lavida Travel is een onafhankelijk reisbureau en biedt vele grote Nederlandse en Duitse touroperators aan; waaronder Holland International, Neckermann reizen, Tui, Isropa, Club Med, en Sunair. Ben je op zoek naar een Stedentrip, naar een Kids & Fun vakantie met het hele gezin of misschien een goedkope Lastminute? Dan kan je bij Lavida Travel uitstekend slagen! Door hun gebruikersvriendelijke zoek-en-boeksysteem kan je eenvoudig alle prijzen van de verschillende touroperators vergelijken. Op deze wijze willen zij een zo onafhankelijk en objectief mogelijk beeld geven van de mogelijkheden voor alle soorten van vakanties waaronder onvergetelijke Zonvakanties.Bij Zoweg.nl koop je via de internetsite goedkoop hotel en bungalow arrangementen van accommodaties in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. Er is een ruime keuze van verschillende hotels en bungalowparken in Nederland, België en Duitsland zowel in de bossen, aan de kust, als in steden. Naast de lage prijs krijg je veel extra's. Bijvoorbeeld een entreekaartje voor een nabij liggend pretpark, entree voor het Holland Casino, een plattegrond van de omgeving of een heerlijk diner.


Ga op zoek naar een goedkope vakantie

Hier vind je tips voor een leuke en goedkope vakantie. Een leuke vakantie hoeft echt niet duur te zijn! Ga dus lekker goedkoop op vakantie met behulp van onze besparingstips!
De goedkoopste en mooiste vakanties boek je hier met onze vakantievergelijker!

goedkope vakantie vergelijken


Een goedkope vakantie begint met een vroege voorbereiding

Begin op tijd met de voorbereiding van je vakantie. Zeker als je wat verder weg wilt gaan of aan het hoogseizoen gebonden bent. Start in het najaar al met na te denken over wat voor zomervakantie je wil, waar de reis naar toe moet gaan en hoeveel je eraan uit kan/wil geven. Wacht dus niet tot het laatste moment om te zoeken naar een leuke en goedkope vakantiebestemming, zeker als je met meerdere personen bent. Je loopt hiermee het risico dat je gedwongen wordt om in de duurste periode op vakantie te gaan, omdat alle goedkope weken al uitverkocht zijn. Ook lastminutes reizen zijn niet altijd per definitie goedkoper.


Handige gratis informatie- en vakantiebrochures

  1. Zobespaarjegeld vakantievergelijker (tip)
  2. Lastminutes


Zorg ervoor dat je vakantieuitgaven binnen je budget passen. Maak hiervoor gebruik van het huishoudboekje op onze site. Het huishoudboekje stelt je ook in staat om maandelijks voor je vakantie te sparen. Zo hoef je niet op het laatste moment nog overal geld vandaan te halen of er achter te komen dat je niet op vakantie kan.

Elk plekje op aarde heeft zijn eigen schoonheid. Je hoeft niet verplicht naar de andere kant van de wereld om het naar je zin te hebben. Vakantie vieren is lekker tot rust komen in een andere omgeving en dat kan ook op de Waddeneilanden of op de Veluwe zijn. Een vakantie in Nederland kan geweldig leuk zijn en is een stuk goedkoper dan een verre reis naar het buitenland. Dichterbij op vakantie gaan is een uitstekende vorm van consuminderen en ook nog eens goed voor het milieu.

Maak gebruik van vroegboekkortingen, een vakantie discounter of last minute reizen. Veel kleine luchtvaartmaatschappijen verkopen de eerste stoelen voor zeer lage 'low budget' prijzen. Vergelijk de prijzen online op het internet en maak hier gebruik van door op tijd je vlucht te boeken. Maar maakt het niet uit waar je naar toe gaat, is een last minute reis ook aan te raden. Blijf wel prijsbewust. Wanneer er na een periode van veel regen een stormloop komt op reizen naar het zuiden zijn de lastminute reizen ook niet meer zo goedkoop.

Wees creatief met het vinden van leuke goedkope vakanties. BIjvoorbeeld met de Zobespaarjegeld prijzenvergelijker. Kamperen of het ruilen van je huis met iemand anders zijn goedkope alternatieven voor een dure hotelvakantie. Op het internet kan je hier veel informatie over vinden. Dit is ook een vorm van een duurzame vakantie door te consuminderen.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

Wees terughoudend met allerlei dure reisverzekeringen. Wanneer je het risico zelf kunt dragen is het op de lange termijn goedkoper om je niet te verzekeren. Je wordt echt niet elke vakantie beroofd. Het is handiger om geen dure spullen mee te nemen op reis en de spullen die je hebt in een hotelkluis te bewaren. Je kan het risico op schade ook verkleinen door goed op je spullen te letten. Natuurlijk zal er ooit wel eens iets mis gaan maar daar staat de bespaarde premie tegenover. Mocht je toch een verzekering afgesloten hebben, vergeet dan bij verlies of diefstal niet om aangifte te doen bij de lokale politie. De verzekeringsmaatschappij zal dit al bewijslast willen zien. Het beste kan je je alleen verzekeren tegen kosten die je zelf niet kan dragen.Schadevergoeding bij een vertraagde vlucht

Sinds 2005 is er een Europese verordening die bepaalt dat passagiers een schadevergoeding kunnen krijgen wanneer hun vlucht vertraagd is. De hoogte van het schadebedrag hangt af van de oorzaak van de vertraging. Het heeft te maken met de zaken als de lengte van de vlucht en het aantal uren dat de vertraging duurde. Stakingen en vertragingen door slecht weer vallen buiten de vergoedingsregeling. Een vertraagde vlucht kan je vakantie of verre reis behoorlijk verpesten, dus check goed of je bij vertraging in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Er is een uitspraak van het Europese hof die bepaalt dat een vertraging van meer dan drie uur moet worden gezien als een geannuleerde vlucht. Je hebt dan het recht om de vlucht te annuleren en het bedrag van je ticket volledig terug te krijgen. Wanneer de luchtvaartmaatschappij je met een alternatieve vlucht toch tijdig kan vervoeren wordt de schadevergoeding gehalveerd. Mocht de luchtvaartmaatschappij de schadevergoeding niet uit zichzelf betalen, mag je deze tot twee jaar na de vlucht alsnog opeisen met inschakeling van een rechter.

Begin je vakantievoorbereiding altijd met het opdoen van ideeën. Wat lijkt je leuk? Probeer online vakantie inspiratie op te doen op het Internet of haal wat gidsen op het reisbureau. Leuke inspiratie kan je opdoen op de site www.travelmuse.com/inspire. Hier kan je alle wensen invullen voor verschillende vakanties en ook je budget zodat je ook voordelig op reis kan.

Maak een lijstje met mogelijk datums waarop je op reis kan. Wees hierin zo flexibel mogelijk. Probeer zoveel mogelijk reizen en vakanties te vergelijken met verschillende vertrekdata. Er is zoveel aanbod van goedkope vakantie reizen dat er daardoor ook heel veel prijsverschillen zijn. Soms zal een discounter lage prijzen bieden om alsnog een vliegtuig vol te krijgen.

Let op: er gaat een verhaal dat aanbieders van goedkope en voordelige vakanties vluchten zeer voordelig aanbieden wanneer hun computersysteem een unieke bezoeker registreert. De systemen worden dan vervolgens zo ingesteld dat wanneer je een dag later weer op dezelfde reis boekt er een hogere prijs wordt getoond. De gedachte hierachter is dat de consument geïnteresseerd is in de reis en daarom wellicht iets meer wil betalen. Een ander idee hierachter is dat hiermee de consument wordt opgejaagd om snel te boeken omdat "de prijzen stijgen". Tip: wanneer je dit ziet bel dan even met een vriend of vriendin die en andere internet aansluiting heeft en vraag hem/haar de controleren of de prijs voor alle consumenten is gestegen of alleen voor jou.

Controleer naast de vertrekdata ook of er vluchten in de ochtend, middag en in de avond gaan. Vaak zie je ook hier prijsverschillen, zodat er weer een mogelijkheid is om te besparen op vakantie. Tenslotte zijn ook dagen in de week en perioden in het jaar duurder. Voorbeelden hiervan zijn de weekenden en dagen vlak voor de feestdagen.

Heb je kinderen en wil je in de schoolvakanties weg? Dan is het wellicht een besparingstip om je vakantie op de site van een buitenlandse aanbieder te boeken. Wanneer de schoolvakantie in het buitenland niet samenvalt met die in Nederland worden reizen daar eerder tegen normale prijzen aangeboden. Met deze tips kan je dus geld besparen. Zo heb je wellicht een voordelige "low budget" vakantie in het hoogseizoen. Houd bij het boeken wel rekening met eventuele valuta schommelingen. Dit kan positief en negatief uitpakken. Ook moet je opletten of de reisorganisatie aangesloten is bij een garantiefonds.

Blijf vergelijken. Boek bijvoorbeeld via de Zobespaarjegeld vakantievergelijker. Zo kan je wellicht voordeliger reizen op twee losse tickets wanneer je een vlucht moet boeken met een tussenstop waarbij je moet overstappen. Het kan helemaal voordeliger zijn wanneer je bijvoorbeeld de trein pakt naar Brussel of Hannover en vandaar uit vliegt naar je bestemming. Zeker wanneer je tussen twee luchthavens woont is het handig om de prijzen van vluchten met elkaar te vergelijken.

Probeer ook als je kinderen hebt of gebonden bent aan een bepaalde vakantieperiode te zoeken naar de goedkoopste periodes om op vakantie te gaan. Binnen de 6 tot 8 weken van de schoolvakanties zijn er vaak een paar weken die net niet binnen het hoogseizoen vallen en daardoor voordeliger zijn. Dit kan soms een besparing opleveren van honderden euro´s.

Wanneer je het leuk vindt kan je ook een meedoen aan een online vakantieveiling. Wacht wel tot de laatste veilingminuut met bieden want dan is de kans het grootst dat de prijs het laagst blijft. Hoe eerder je biedt op een vakantieveiling hoe groter de kans dat iemand hier weer overheen biedt.

Controleer voordat je boekt of er ervaringen van eerdere gasten op het internet staan. Met name mensen met slechte ervaringen zijn geneigd om dit op het internet te zetten. Hierdoor ben je gewaarschuwd. Maar je kan natuurlijk ook veel positieve ervaringen tegenkomen en dat is leuk voor je voorpret van je vakantie. Wellicht vind je er ook nog leuke tips voor bezienswaardigheden en dergelijke.

Pas op met wie je zaken doet bij het online boeken van voordelige vakanties. Is de organisatie aangesloten bij het garantiefonds? Zo niet loop je het risico dat bij faillissement je al je geld kwijt bent. Wees alert wanneer een reis of vakantie zo goedkoop wordt aangeboden door een kleine onbekende organisatie of particulier dat het eigenlijk niet waar kan zijn. Wees voorzichtig.

Wees altijd alert op oplichters praktijken. De vakantieaanbieder en jijzelf hebben tegengestelde belangen. Jij hebt vakantie, zij hebben de drukste werkperiode in het jaar. Jij geeft geld uit, zij willen zoveel mogelijk geld verdienen. Jij wilt zoveel mogelijk waar voor je geld, zij willen zoveel mogelijk geld verdienen. Op vakantie is iedereen op je geld uit. Wees dus voorzichtig met het laten zien van een volle portemonnee en blijf prijsbewust.

Zorg ervoor dat je bij aankomst in je hotel goed controleert of alles compleet is en niet beschadigd is. Constateer je een grote schade, meld dit dan direct. Anders loop je het risico dat je dit zelf moet betalen bij vertrek en is het vervolgens moeilijk te bewijzen dat je het niet zelf gedaan hebt. Dit geldt overigens ook wanneer je een auto huurt. Laat elk krasje en deukje opschrijven om te voorkomen dat jij ervoor moet betalen.

Tenslotte nog een oer Hollandse tip voor wanneer je dan uiteindelijk je voordelige vakantie online geboekt hebt: bespaar geld door de ruimte die je overhebt in de auto te vullen met goedkope levensmiddelen en toilet artikelen. Vakantiewinkels op bijvoorbeeld campings hebben vaak minder aanbod en zijn in de regel een stuk duurder dan de Hollandse supermarkt. Ook is je eigen eten makkelijk wanneer je na een lange reis in het weekend aankomt. Zo kan je direct wat makkelijk en lekker eten maken en heb je de eerste besparing al weer "verdiend".

Tips om goedkoop op vakantie naar de wintersport te gaan.


Ook in de wintersportgebieden is de concurrentie groot. Hiervan kan je profiteren door op zoek te gaan naar een hotel net buiten de belangrijke skipistes maar dichtbij genoeg om er eenvoudig te komen. Vaak zijn hotels net buiten dit gebied een stuk goedkoper, omdat ze wat meer moeite hebben om gasten te vinden. Zoek dus op het internet naar hotels net buiten de populaire skiplaatsen. Je besparing kan oplopen tot honderden euro´s.

Denk eens na over een goedkope wintersport vakantie in een minder populair land. Sommige landen zijn minstens net zo mooi als Oostenrijk maar wel een stuk voordeliger. Voorbeelden van deze landen zijn: Tsjechië, Noorwegen en Turkije. Een iets minder druk skigebeid heeft wellicht wat minder faciliteiten maar je krijgt er vaak heel wat lokale beleving voor terug.

Zorg ervoor dat het skigebied en je hotel of appartement waar je naar toe wilt bij je past. Wanneer je alleen wilt wandelen heb je niets aan allerlei zwarte afdalingen. Maak je geen gebruik van de sauna, restaurant of zwembad kan je beter iets boeken zonder deze faciliteiten. Hierdoor ben je vaak een stuk goedkoper uit.

In de buurt van veel populaire skigebieden zijn er tal van boeren en particulieren die kamers te huur aanbieden voor een paar honderd euro per week. Profiteer hiervan. De mensen zijn vaak erg vriendelijk en maken soms een lekker ontbijt. Ook kan je op de boerderij vaak producten eten die de boer zelf heeft geteeld of gemaakt. Met deze besparingstip kan je honderden euro´s besparen op je wintersportvakantie. Nadeel is natuurlijk dat je wat verder van de skigebieden afzit, maar daar staat tegenover dat het openbaar vervoer goedkoop of zelfs gratis is.

Ga voor goedkope kleding voor je wintersportvakantie. Koop je kleding tweedehands of in de uitverkoop. Probeer eens kleding te lenen van een kennis of familielid die de wintersport een jaartje overslaat. Ook marktplaats is een prima middel om goedkoop aan wintersportkleding te komen. Koop skikleding voordelig met neutrale kleuren zodat je er ondanks de veranderende mode leuk uitziet. Er zijn zelfs winterbeurzen waarop tweedehands wintersport kleding wordt verkocht.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Voor ski´s geldt dezelfde tip als voor kleding. Koop niet de laatste hippe ski´s maar kies voor een voordelig topmodel van het vorige seizoen dat nu in de aanbieding is. Zeker wanneer je alleen maar voor je plezier skiet merk je praktisch niets van hele kleine technisch verbeteringen. Maar je bent wel een stuk goedkoper uit. Zorg wel dat het tweedehands paar nog goed is dus neem iemand mee die er verstand van heeft om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Let goed op de vorm van transport die je neemt. Ga je met het vliegtuig, de auto, de trein of de bus? Vergelijk alle aanbieders en weeg de voordelen en de nadelen goed tegen elkaar af. Ook hiermee kan je veel geld besparen op je wintersport vakantie. Vergeet ook niet na te denken over de transportmogelijkheden op je wintersportlocatie. Is alles wel goed bereikbaar en wat zijn de lokale kosten?

Ga je voor het eerst op wintersport? Leen dan zoveel mogelijk kleding en spullen. Huur je ski´s op de wintersportlocatie of indien mogelijk in het dal. Het huren van ski´s in het dal is voor een gemiddeld gezin al snel 100 euro goedkoper dan in een hooggelegen dorp. Maak dus gebruik van deze besparingstip. Op het internet kan je online al heel veel informatie te weten komen.

Ga skiën buiten het hoogseizoen. De schoolvakanties zijn de duurste weken. Zeker voor de wintersport. Buiten de schoolvakanties zijn de prijzen vaak de helft goedkoper en is het ook nog eens een stuk rustiger in de hotels, bij de skilift, op de pistes en onderweg naar je skibestemming op de snelweg. Ga natuurlijk nog wel in een periode met voldoende sneeuwkans.

Zorg dat je op de hoogte bent van alle kosten die in rekening gebracht worden. Vraag hier extra naar op de plaats van bestemming. Hierbij moet je denken aan de minibar op de hotelkamer, kosten voor overdekt parkeren, roomservice en schoonmaakkosten. Maar denk ook aan kosten openbaar vervoer en de mogelijkheden van betaalbaar eten buiten de deur.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.

© 2010-2021 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners