Dagje uit

Leuk en goedkoop dagje uit met (of zonder) de kinderen. Een paar tips.

De zomer komt er weer aan. Een mooi moment om er samen een dagje op uit te gaan. Maar het uitstapje willen we het liefst wel zo goedkoop mogelijk houden. Lees in dit Blog een aantal tips voor een goedkoop dagje uit. Ga samen eropuit met of met het hele gezin.


Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje uit met je vriend of vriendin of samen met de kinderen. Dat klinkt in eerste instantie niet erg gezellig. Houd echter in gedachte dat kinderen niet veel nodig hebben om het naar hun zin te hebben. Zij zullen het echt niet erg vinden als papa en mama, of opa en oma een beetje op de centjes letten – zolang het maar leuk en gezellig is.

dagje uit

Gratis dagje uit

De eerste gouden tip voor een goedkoop dagje uit: Ga op zoek naar een gratis dagje weg. Een dagje eropuit naar de dierentuin of naar de bioscoop kan best prijzig uitvallen omdat je ook een kaartje moet betalen. Om deze euro’s te besparen kan je ook voor een dagje weg kiezen naar een park of activiteit met gratis toegang, dat kan een hoop geld besparen.
Voorbeelden van een gratis dagje uit zijn: lekker wandelen in de natuur met elkaar of samen met de kinderen, een dagje wandelen en spelen op het strand, gezellig naar de kinderboerderij of leuk een mooi fietstochtje maken. Het leuke aan een fietstochtje is dat je langs allerlei plekjes kunt gaan. Denk hierbij aan de speeltuin, een park of een tentje om gezellig met het hele gezin lekker een ijsje te eten.


4 X Tips om te besparen op je vakantie

Droom jij weg van een heerlijke vakantie en tijd voor jezelf? Om even tot rust te komen en op te laden na een hectische periode? En heb je niet zoveel geld te besteden om op vakantie te gaan?......... lees hier verder.


Bespaar geld met eten en drinken

Wil je toch graag naar de dierentuin of naar het attractiepark? Kijk dan allereerst of je toegangskaartjes met korting kunt kopen. Verder is het verstandig om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Je hoeft je niet te schamen voor een thuisgemaakte lunch, bijna iedereen doet het. Bovendien zijn jouw (klein) kinderen het gewend om tijdens de lunch hun trommeltje te pakken: dat doen ze ook op school.

Eten en drinken zijn in dierentuinen of parken vaak niet goedkoop. Door zelf wat broodjes en een fles limonade mee te nemen bespaar je al snel enkele tientallen euro's. Bovendien kan je zelf bepalen wat je op het brood doet. Als je het lievelingsbeleg van je kinderen op de broodjes doet, zal het zeker lekker smaken.

Van tevoren afspraken maken

Mijn laatste tip voor een goedkoop dagje uit is om van tevoren afspraken te maken. Zowel (groot)ouders onderling als met de kinderen. Ga je naar de dierentuin? Spreek dan van tevoren af dat de kinderen één ding mogen zoeken in de giftshop voor een maximaal bedrag. Het is handig om dit zowel tegen je partner te zeggen als tegen je kind. Door van tevoren afspraken te maken voorkom je gezeur en discussies in de winkel.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.


© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners