goedkoop trouwen

Goedkoop trouwen? Hoe kan ik met een klein budget goedkoop trouwen?

Een checklist goedkoop trouwen. Voor een onvergetelijke huwelijksdag!

Goedkoop trouwen is voor veel mensen een belangrijk gegeven voor de huwelijksdag. Wanneer je opziet tegen de kosten van het feest valt veel van de voorpret weg. Een dure bruidsjurk, zaken als een bruidsboeket en trouwringen maar ook een groot trouwfeest kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Kan je huwelijk dan echt niet goedkoper? Wij van zobespaarjegeld denken van wel. Ook op je bruidloftsfeest kan je flink besparen. Bijvoorbeeld door op zoek te gaaan naar een winkel met goedkope mooie bruidsjurken. Op deze pagina vind je tal van besparingstips voor je trouwerij. We doen dat aan de hand van een aantal vragen die tegelijk een "checklist bruiloft" zijn. Het zou mooi zijn wanneer je na het lezen van onze tips een leuke besparing op je bruiloft kan realiseren en dat je door goedkoop te trouwen geld overhoudt voor bijvoorbeeld een mooie Honeymoon.




Een schenking doen zonder belasting te betalen, zo doe je dat

Je kind helpen met een aanbetaling van zijn of haar eerste koopwoning, de schoonouders hun droom van een eigen zeilbootje in vervulling laten gaan of een deel van je gewonnen jackpot weggeven aan vrienden. Het zijn allemaal schenkingen van grote bedragen die mooi kunnen zijn voor je doel.......... lees hier verder.


Hoe sterk moet je op jouw horoscoop letten als je een partner zoekt?

Wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe partner dan letten we natuurlijk op de klik en het gevoel dat de ander ons geeft. Maar er is ook nog een andere factor waar we op kunnen letten, en dat is de horoscoop.......... lees hier verder.


1. Doe een Huwelijksaanzoek

Eigenlijk ligt het mooiste moment al voor je huwelijk. Het huwelijksaanzoek. Maak er iets moois van. Je houdt er een prachtige herinnering aan over. Doe het aanzoek op een mooie locatie. Bijvoorbeeld: Heb je je aanstaande op een speciale plaats ontmoet? Vraag hem/haar dan ook op deze plaats ten huwelijk.

2. Wil je low budget trouwen of een dure bruiloft?

Natuurlijk is je trouwdag bijzonder en je geluk zonder grenzen. Maar dat is je budget om te trouwen niet. Misschien wil je gratis trouwen of low budget trouwen? Stel dus voor dat je gaat trouwen een budget vast wat je er aan wilt besteden. Of beter wat je er aan kan besteden. Vergeet eventueel de huwelijksreis niet mee te nemen.



Ga besparen met behulp van het huishoudboekje van zobespaarjegeld.nl

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en dat komt mooi uit voor je bruiloftsfeest. Schrijf je HIER direct in!



3. Stel de datum van je huwelijk vast.

Denk goed na over je trouwdatum. Wil je in de zomer trouwen of in de lente? Of op een ander moment. Soms kan je in gemeenten op één dag in de week gratis trouwen. Houdt hier rekening mee wanneer je een low budget hebt om te trouwen. Denk ook aan bijzondere evenementen op je huwelijksdag zoals. Valt de finale van het WK voetbal niet op dezelfde avond? Valt je huwelijksdatum niet midden in de vakantie. Valt je beoogde trouwdag niet toevallig op vrijdag de 13e? Enz. enz. Wil je op een bijzonder dag trouwen moet je er rekening mee houden dat anderen dit ook willen zodat vroeg reserveren belangrijk is.

4. Vraag hulp aan bekenden of schakel een weddingplanner in.

Vraag hulp aan iemand uit je vriendenkring of familie. Bijvoorbeeld iemand die een tijdje geleden een heel leuke bruiloft heeft gehad. Deze persoon kan uit eigen ervaring vertellen wat trouwen kost en hoe je je bruiloft zo goedkoop mogelijk kan houden. Heb je zo’n iemand niet in je buurt kan je overwegen om een weddingplanner in te schakelen.



Trouwen vanaf 2018: Wat zijn de gevolgen voor bezittingen en schulden?

Vanaf 1 januari 2018 gaat er veel veranderen voor mensen die willen trouwen of voor mensen die een geregistreerd partnerschap aan willen gaan. Vanaf 2018 worden er namelijk nieuwe wettelijke regels van kracht op het gebied van alle bezittingen en schulden die beide partners inbrengen in het huwelijk of partnerschap.
Wat veranderd er?......... lees hier verder.


5. Maak een checklist trouwen

Maak een voordat je begint met zaken voor je trouwdag vast te leggen eerst een goede checklist. De checklist van zobespaarjegeld.nl is hiervoor natuurlijk een prima basis. Laat niets aan het toeval over zodat je huwelijksdag vlekkeloos gaat verlopen. Loop de checklist voor je bruiloft regelmatig door om er zeker van te zijn dat je alles tijdig gereed hebt. Maak twee extra kolommen met de startdatum en de datum dat de actie gereed moet zijn. Hierdoor kan je prioriteiten stellen.

6. Bepaal de locatie van je trouwen, trouwfeest en eventueel kerkelijk huwelijk

Een belangrijk onderdeel van je huwelijk is de feestzaal en trouwlocatie. Denk hier goed over na. Stel jezelf vragen als hoeveel gasten je verwacht, is de locatie goed bereikbaar. Hoe liggen de afstanden ten opzichte van jouw huis, het gemeentehuis, je trouwlocatie en eventueel de kerk van elkaar. Denk ook eens aan wat trouwen kost op deze locatie en of het die dag toevallig geen marktdag is op het plein van het gemeenthuis.


5 prachtige en goedkope manieren om foto’s in je interieur te verwerken

In het moderne interieur kunnen persoonlijke foto’s op prachtige manieren worden verwerkt. Wij vonden een aantal mooie voorbeelden. De mooiste willen we hier toelichten........... lees hier verder.


7. Ga in ondertrouw

Het huwelijk (trouwen) is een verbintenis tussen 2 personen. Deze verbintenis komt tot stand doordat jij en je aanstaande echtgeno(o)t(e) een verklaring afleggen tegenover de ambtenaar van de burgerlijke stand, die van deze gebeurtenis een huwelijksakte of trouwakte opmaakt. Voordat je kan trouwen of je partnerschap kan registreren, moet u eerst op het gemeenthuis aangifte doen. Deze aangifte voor je huwelijk wordt ook wel ondertrouw genoemd. De ondertrouw moet uiterlijk 14 dagen voordat je gaat trouwen plaatsvinden en mag niet eerder dan 1 jaar voor je huwelijksdatum plaatsvinden. Bij de ondertrouw moet je aangeven in welke gemeente je wilt gaan trouwen. Besteed hier dus eerst aandacht aan.

8. Bezoek leuke trouwbeurs om inspiratie op te doen

Niets is leuker om voorafgaand aan het organiseren van je huwelijksfeest naar een trouwbeurs te gaan. Je kan er talloze ideetjes opdoen en vaak worden er leuke modeshows gegeven van trouwjurken en trouwpakken. Ook kan je er informatie vinden over low budget trouwfeesten, goedkope bruidsjurken en een goedkoop trouwfeest. En bovenal is het een erg gezellig dagje uit met een vriendin of familielid.


9. Bruidsjurk uitzoeken

Natuurlijk is niets zo belangrijk als je bruidsjurk uitzoeken. Voor mooie bruidsjurken zijn er vele mogelijkheden. Wil je echt heel goedkoop uit zijn met je bruidsjurk kan je vragen of de trouwjurk mag lenen van een goede kennis of vriendin die haar trouwjurk bewaart heeft. Op duizenden zolders in Nederland liggen prachtige trouwjurken die slechts één dag gedragen zijn. Wellicht ken je iemand die een prachtige trouwjurk heeft gedragen en deze heeft bewaart. (En die hem een dagje wil uitlenen)maar er zijn andere mogelijkheden zoals je trouwjurk tweedehands kopen op het internet, je trouwjurk huren of je trouwjurk tweedehands kopen in een winkel die hierin gespecialiseerd is. Uiteraard kan je je trouwjurk ook zelf maken wanneer je handig bent met naald en draad. Denk bij je keuze ook aan zaken als is de jurk niet te bloot in de winter of te dik in de zomer. Kan je dansen met de jurk op je trouwfeest enz.

10. Overige bruidskleding uitzoeken

Vergeet niet voldoende aandacht te besteden aan de overige kledingstukken. Nadat je je trouwjurk hebt uitgekozen heb je nog veel overige kleding en bruidsaccessoires nodig zoals een sluier, hoed, een handtas, een vestje voor als het koud is, lingerie, schoenen, enz. Zorg ervoor dat je alles van te voren past en dat bijvoorbeeld je schoenen niet te veel klemmen. Wellicht kan je zal een beetje inlopen voor de grote dag. Ook een tweede paarschoenen voor in de avond om mee te dansen kan een goed idee zijn. Probeer alles zo te kiezen dat je er na je bruiloft ook nog iets aan hebt.

11. Trouwpak voor de bruidegom uitzoeken

Het trouwpak voor de bruidgom is ook een belangrijk onderdeel van je trouwdag. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij er fantastisch uitziet en je partner niet. Wanneer je een bijzonder trouwpak wilt (bv smoking) is het aan te bevelen om dit pak te huren of tweedehands te kopen. Hiermee kan je veel geld besparen op kleding.

12. Overige kleding voor de bruidegom uitzoeken

En ook voor de bruidgom zijn de accessoires belangrijk. Denk hierbij aan schoenen, stropdas, sierraden/horloge en sokken. Ook hier geldt dat het inlopen van de schoenen voor de grote dag verstandig kan zijn. Mocht je het niet nodig vinden om een heel bijzonder pak te kopen denk er dan over om een pak te kopen dat je later ook nog gewoon normaal kan dragen.

13. Bruidsmeisjes, jonkers en getuigen kiezen

Je bruiloft krijg meer glans wanneer je dit met je familie en vrienden kan delen. Vraagbruidsmeisjes en bruidsjonkers zo vroeg mogelijk zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Denk wel eerst goed na voordat je mensen vraagt of toezeggingen doet. Rondom een huwelijk spelen veel emoties bij ouders schoonouders en vrienden. Te snel iemand vragen als getuige kan later problemen geven wanneer je je bedenkt. Besteed ook aandacht aan degene die je niet vraagt. Wellicht kan je en teleurgestelde schoonmoeder toch nog een andere belangrijke rol geven zodat gevoelens niet gekrenkt worden. Op deze manier wordt het voor iedereen een fantastische trouwdag.

14. Bruidskleding voor de bruidsmeisjes en bruidsjonkers uitzoeken

Ook aan de kleding en het vervoer van de bruidsmeisjes en bruidsjonkers zit een prijskaartje dat flink kan oplopen. Niet alleen een mooie cocktailjurk kost geld maar ook bijpassende schoenen en eventueel een extra volgwagen. Begin hier al vroeg over na te denken. Wellicht heb je een (schoon)moeder die handig is met naald en draad. Hoe groter het gezelschap hoe hoger de kosten kunnen oplopen.

15. Ceremoniemeester kiezen

Evenals het kiezen van de getuigen is het kiezen van een ceremoniemeester een belangrijke stap naar je huwelijk. Alleen hier is het niet alleen een erefunctie. Een ceremoniemeester moet in staat zijn adequaat in te grijpen wanneer er iets niet goed loopt. Hij/zij moet dus alles in goed banen leiden zonder dat jullie er iets van merken. Houdt hier rekening mee bij je keuze. Betrek de ceremoniemeester bij alle beslissingen over de invulling van de dag.

16. Overige hulp regelen

Denk goed na over wie je verder helpt op je huwelijksdag zoals een chauffeur voor de auto, iemand om te helpen met je haar en make-up, iemand die de cadeaus in ontvangst neemt, enz, enz. Houdt hierbij ook rekening dat het voor sommige mensen heel belangrijk is dat ze een taak krijgen. Laat deze mensen ook meedenken over het zo goedkoop mogelijk houden van je bruiloft.

17. Fotograaf voor je huwelijksrapportage

Vergeet niet tijdig een fotograaf te regelen voor je huwelijksdag. Het mooiste is wanneer iemand uit je omgeving goede ervaringen heeft met een fotograaf. Dan weet je wat je krijgt. De goedkoopste fotorapportage voor je huwelijk krijg je natuurlijk door een kennis met veel fotografie ervaring te vragen de bruiloft vast te leggen met zijn of haar eigen camera. Wanneer je twijfelt aan de talenten van je fotograaf kan je ook aan een tweede persoon vragen om foto’s op de belangrijkste momenten te maken. Wellicht wil je ook nog iemand vragen een video opname te maken.

Tip: Maak je eigen trouwfoto's

Laat je gasten zelf foto's maken met goedkope weddingcamera's. Na de bruiloft nemen jullie ze mee, laat ze afdrukeken en geniet mee met de momenten van jullie vrienden en familie. En niet te vergeten, de kwaliteit van de foto's gemaakt door een "ouderwetse" wegwerpcamera is beter dan van menig digitaal toestel of telefoon. Leg daarom wat van deze camera's verspreid door de zaal om na je bruiloft te kunnen kijken naar wat je gasten allemaal beleefd hebben!

18. Je trouwauto regelen

Hoe populairder je trouwdag hoe moeilijker het zal zijn om een mooie trouwauto te huren. Een vrijdag in de zomer of een datum met bijzondere cijfers zijn gewilde trouwdagen. Zorg er dus voor dat je je trouwvervoer vroeg reserveert. Denk er eens over na of je iemand kent met een heel bijzondere auto. Met een beetje geluk mag je deze als trouwauto lenen en wil deze kennis zelf als chauffeur de auto besturen.

19. Gastenlijst voor de trouwdag

Begin niet te laat met je gastenlijst. Het is belangrijk bij het reserveren van ruimte in het gemeentehuis, en het bruiloftsfeest om vroegtijdig het aantal gasten door te geven. Ook kan je tijdens het plannen van het trouwdag nog wat schuiven met je gastenlijst. Stel je zelf vragen als: Wie nodig ik uit voor het gemeentehuis, wie voor de kerkelijke inzegening, wie voor het diner en wie voor het trouwfeest.

20. Regel iets voor de mensen die van ver komen

Regel alles goed voor de mensen die van ver komen. Zoals een plaats waar ze eventueel kunnen overnachten. Een hotel wil men vaak zelf wel betalen maar je houdt het pas echt goedkoop wanneer ze bij een kennis of familielid kunnen logeren. Zorg ook voor een plek waar ze even kunnen wachten wanneer ze niet zijn uitgenodigd voor het diner tussen de trouwplechtigheid en het bruiloftsfeest. Wellicht kunnen ze bij iemand thuis een kop soep en broodjes krijgen voordat het trouwfeest begint.

21. Trouwen onder huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen

Dit is wellicht het belangrijkste aandachtspunt uit onze checklist voor je bruiloft. Trouwen is niet alleen maar een symbolische gebeurtenis. Denk er van te voren goed over na of je wilt trouwen in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden. Dit heeft grote gevolgen in de toekomst voor de financiële afhandeling bij overlijden of bij een scheiding. Zeker wanneer er grote verschillen zijn in bezittingen en inkomen is het zeker aan te raden om met een notaris de voor en nadelen te bespreken van huwelijkse voorwaarden of het trouwen in gemeenschap van goederen. Hoe meer je vooraf regelt hoe minder problemen er zijn wanneer er sprake is van een echtscheiding of overlijden. Denk hierbij ook goed na over de voogdij van huidige en toekomstige kinderen en wie in een huis kan blijven wonen. Hoewel je er op dit moment natuurlijk liever niet over wilt nadenken zorg je hiermee voor een goedkope echtscheiding in de toekomst. Zie ook de verschillende artikelen hieronder.....



Artikel 1: Wat kost een scheiding

Wanneer je gaat scheiden, moet er een heleboel geregeld worden. Bij de rechtbank, maar ook daarbuiten. Daar komen kosten bij kijken. Iedereen heeft zo hun eigen kostenplaatje.......... lees hier verder.

Artikel 2: Wat is gratis scheiden

In de ogen van de meeste mensen is een scheiding erg duur. Het is niet alleen het scheidingsproces bij de rechtbank, maar ook daarna. Alimentatie, nieuwe woning, nieuwe inrichting.......... lees hier verder.

Artikel 3: Wat is een flitsscheiding

Tot 1 maart 2009 was het nog mogelijk om buiten de rechter om te scheiden. Het was een snelle manier van scheiden, zonder gang naar de rechter. Maar hoe ging dat in zijn werk?......... lees hier verder.

Artikel 4: Online scheiden

Als jij en je partner gaan scheiden, breekt er een emotionele en soms chaotische periode aan. Maar als jij en je aanstaande ex-partner samen goede afspraken kunnen maken, kan je ook online scheiden.......... lees hier verder.

Artikel 5: Hoe ontbind je een geregistreerd partnerschap

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap gaat gemakkelijker en sneller wanneer jullie op een goede manier met elkaar kunnen communiceren. Er moeten goede afspraken worden gemaakt.......... lees hier verder.

Artikel 6: Hoe werkt online mediation bij scheiden

Het initiatief voor een echtscheiding komt niet altijd van beide kanten. Als een van jullie het besluit neemt en de partner is het daar niet mee eens, betekent het niet dat het automatisch een vechtscheiding zal worden.......... lees hier verder.

Artikel 7: Hoe kun je snel scheiden

Als eenmaal het besluit is gevallen dat jullie definitief uit elkaar gaan en gaan scheiden, dan wil je ook niets liever dan snel scheiden. Hoe vlotter het rond is, hoe eerder je je nieuwe leven kunt inrichten.......... lees hier verder.

Artikel 8: Kan je scheiden zonder advocaat

Voor het indienen van een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank, heb je een advocaat. Zelf kan je dit niet doen. Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk........... lees hier verder.

Artikel 9: Omvang Gemeenschap van Goederen wordt beperkt

De Tweede Kamer heeft besloten om de omvang van de bestaande wettelijke Gemeenschap van Goederen te beperken. Tot nu toe is het zo dat je vanaf het moment van de huwelijksvoltrekking automatisch in Gemeenschap van Goederen bent getrouwd, tenzij jullie van te voren bewust huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld. De wettelijke gemeenschap van goederen houdt in dat alle bezittingen en schulden vanaf het moment van het sluiten van het huwelijk aan allebei de echtgenoten toebehoren. Voor alle duidelijkheid: het gaat dus niet alleen om toekomstige schulden en bezittingen maar ook om de bezittingen en schulden die je voorafgaand aan het huwelijk hebt. De enige uitzondering hierop is zijn de erfenissen en schenkingen die één van jullie heeft gekregen van een erflater of schenker die uitdrukkelijk (dus op een wettelijke manier) heeft bepaald dat deze niet mogen vallen onder de gemeenschap van goederen bij een huwelijk.

Wanneer het besluit van de Tweede Kamer wordt overgenomen zal de Beperkte Gemeenschap van Goederen de nieuwe standaard worden. Concreet komt het er op neer dat wanneer een van de echtgenoten tijdens het huwelijk een erfenis of een schenking verkrijgt, deze goederen niet in de huwelijksgoederengemeenschap vallen. Ook bezittingen en schulden die één van de echtgenoten had voorafgaande aan het huwelijk zullen buiten de 'Gemeenschap van Goederen' vallen. Hier staat tegenover dat vermogen en schulden die tijdens het huwelijk ontstaan wel binnen de Gemeenschap van Goederen vallen. Deze wordt dus bij een eventuele scheiding gelijkmatig over de beide partners verdeeld.
Wanneer jullie voor het huwelijk al goederen in gemeenschappelijk eigendom hadden zoals bijvoorbeeld een woning valt dit gewoon in de huwelijksgoederengemeenschap. Het is hierbij wel zo dat wanneer jullie goederen voor het huwelijk niet 50/50 gekocht hebben maar bijvoorbeeld 60/40 dat dit na met het in werking treden van de Beperkte Gemeenschap van Goederen 50/50 wordt. Dus er treed een vermogensverschuiving op. Hetzelfde geldt ook voor schulden die jullie al voor het aangaan van het huwelijk hadden maar niet ieder voor een gelijk deel. Ook de schulden worden dus na de huwelijksvoltrekking 50/50.
Uiteraard blijf het mogelijk om andere bepalingen op te nemen bij het aangaan van een huwelijk. Dit doe je met het opstellen van afzonderlijke Huwelijkse Voorwaarden. In de Huwelijkse Voorwaarden kan je bepalen dat er helemaal geen Gemeenschap van Goederen ontstaat. Je kan dit zo uitgebreid en gedetailleerd doen als je zelf wilt. Je kan hierbij zelfs bepalen dat huwelijks vermogen van voor het huwelijk wel in de Gemeenschap van Goederen moet vallen.




22. Fotolocatie regelen

Wanneer je op je huwelijksdag een mooie fotolocatie wilt voor je trouwfoto’s regel dan op tijd een eventuele reservering van de locatie. Bijvoorbeeld een museum. Vaak hoef je voor bijvoorbeeld een mooie tuin niets te betalen maar het is verstandig om van te voren er zeker van te zijn dat je er terecht kan. Wellicht doen ze iets leuks voor pas getrouwde stellen. Zorg ook voor een goed alternatief voor wanneer het regent. Er zijn veel gratis locaties waar je gratis je fotorapportage voor je huwelijk kan laten maken.

23. Voorzichtig met vooruitbetalen

Wees voorzichtig met vooruitbetalen. Hoewel de crisis zijn einde nadert gaan er nog veel bedrijven failliet. Betaal dus slechts een klein bedrag vooraf om er zeker van te zijn dat de reservering niet naar een ander gaat en controleer een paar maanden en weken voor je bruiloft of alles nog in orde is. Contoleer ook goed of bedrijven waarmee je zaken doet aangesloten zijn bij brancheorganisaties die bij faillissement de kosten dekken voor gedupeerden.

24. Geef aan iedereen door dat je gaat trouwen

Geef aan iedereen door dat je gaat trouwen. Vaak hebben bedrijven leuke arrangementen en Geschenken voor pas getrouwden. Bijvoorbeeld wanneer je je huwelijksreis boekt krijg je als pasgetrouwd stel een mooie plaats in het vliegtuig en een welkomstdrankje. Ook in het hotel doen ze vaak iets extra’s voor pas getrouwde stellen.

25. Reserveer de bruidsuite op tijd

Reserveer de bijzondere locatie voor je huwelijksnacht op tijd. Vaak hebben hotels maar één bruidsuite en die kunnen ze uiteraard ook maar een keer reserveren. Wees er vooral op populaire trouwdata op tijd bij. Zorg ervoor dat de bruidsuite niet te ver is van de locatie van je trouwfeest.

26. Mooie en betaalbare trouwringen

Niet helemaal onbelangrijk zijn je trouwringen. Maak hier een gezellig dagje shoppen van. Vergelijk prijzen. Trouwringen zijn er in alle prijsklassen. Je hebt dure kostbare trouwringen en ook goedkope trouwringen. Houd rekening met je budget. Probeer niet te veel emoties mee te laten spelen. Denk ook praktisch. Het idee van een trouwring is dat je deze je hele leven draagt. Wanneer je regelmatig met je handen werkt is het wellicht niet handig om een gigantische steen in je trouwring te plaatsen. Maar ook wanneer je je trouwring steeds af moet doen is de kans relatief groot dat je je trouwring een keer kwijtraakt. Let op dat je ring niet te dun is. In de loop van de jaren zal het goud slijten en kan de ring zo dun worden dat deze breekt. Heb je nog oude ringen liggen van bijvoorbeeld je ouders of grootouders is het wellicht een leuk en goedkoop idee om deze te laten omsmelten.

27. Zorg dat je vrij hebt van je werk

Zorg ervoor dat je zeker vrij bent op je trouwdag en de weken erna voor je huwelijksreis. Soms is het goed om ook te informeren of belangrijke gasten in de gelegenheid zijn om te komen. Het zou jammer zijn als je beste vrienden en kennissen precies op jouw trouwdag al hun vakantie hebben geboekt of om een andere reden niet kunnen komen.

28. Boek je huwelijksreis op tijd

Boek je huwelijksreis op tijd. Let goed op de vertrekdatum. Houdt er rekening mee dat je doormoe bent na je huwelijksfeest en dat het wellicht goed is om minimaal één dag tussen je trouwfeest en je huwelijksreis te plannen. Door op tijd te boeken kan je ook je huwelijksreis zo goedkoop mogelijk houden. Geef bij het boeken door dat het je huwelijksreis is. Vaak wordt je dan extra verwend.

29. Muziek en band voor het huwelijksfeest

Zeker wanneer je op een populaire dag trouwt is het goed om je band of zangers op tijd te boeken. Sommige bands zijn vaak al voor een heel jaar volgeboekt. Ook heb je hierdoor de gelegenheid om de band een keer te horen wanneer ze op een ander feest optreden. Let bij het kiezen van muzikanten ook je gasten. Zijn dit over het algemeen veel 60 plussers wordt een heavymetalband niet altijd gewaardeerd.

30. Bestel je bruidstaart op tijd

Ook niet te vergeten: Bestel je bruidstaart op tijd. Denk goed na over het aantal gasten en de grote van de taart. Bepaal van te voren hoeveel geld je hieraan wilt uitgeven. Een goedkope bruidstaart kost wellicht een paar honderd euro. Maar je hebt ook bruidstaarten van een paar duizend euro. Met name een exclusieve bruidstaart moet je tijdig bestellen.

h2>Kies de originele taarttopper die bij jou past...

Je hebt een geweldige bruidstaart gevonden, maar nog geen bruidspaartje voor bovenop de bruidstaart? Inmiddels is er veel meer keus dan het standaard model bij de bruidstaart van uw banketbakker. En zet een romantisch bruidspaar op je taart! Natuurlijk kan je ook je eigen goedkope bruidstaart bakken of je koopt een standaard taart en maakt deze geheel naar jullie eigen wens.

31. Bestel je gastenboek op tijd

Een leuke herinnering aan je bruiloft is natuurlijk een overzicht van iedereen die op je bruiloft is geweest. Zorg daarom voor Gastenboeken op je receptie. Iedereen kan hier zijn naam en adres in zetten en vaak ook een paar lieve woordjes of wensen. Een gastenboek is tevens handig wanneer je alle gasten een bedankkaartje wil versturen.

Onze lijst is nog lang niet compleet en wordt regelmatig uitgebreid!



Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.



Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.






Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.




VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken



goedkope zorgpolis vergelijken


















© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners