Vergelijk voor een goedkope verzekering.

Verzekeringen vergelijken. Waar je op moet letten.

Sluit je verzekering zo goedkoop mogelijk af door vooraf goed alle premies te vergelijken op een onafhanklijke vergelijkingssite voor verzekeringen. Op termijn kan je hiermee vele honderden euro's premie besparen. Op deze pagina geven we je ook een aantal tips om niet alleen de goedkoopste maar ook de beste verzekering af te sluiten.

Algemene bespaartips voor een goedkope verzekering

Verzeker geen risico’s waarvan je de kosten zelf kan dragen wanneer de schade zich voordoet. De premie van veel (extra) verzekeringen lijkt laag maar er wordt zelden of nooit een beroep op gedaan. Voorbeelden hiervan zijn de glasverzekering en de tuinverzekering. Sluit alleen een verzekering af om grote financiële risico's te dekken.


Drie dingen waar jij aan denken moet als je gaat verhuizen naar Amsterdam

Ga jij binnenkort verhuizen naar Amsterdam? Dat is een erg goede keuze! Amsterdam is een prachtige stad waar vrijwel alles te vinden is wat je in een stad wil vinden. Verhuizen naar een grote stad als Amsterdam kan best eng zijn, vooral als dit de eerste keer is.......... lees hier verder.


Geld besparen met je auto? Dat doe je zo!

Tanken, onderhoud, reparaties: een auto kan aardig wat geld gaan kosten. Vind jij dat je wel heel veel geld uitgeeft aan jouw auto? Dan kan het een goed idee zijn om dit proberen te verminderen. Er zijn namelijk mogelijkheden om geld te besparen met je auto. Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje.......... lees hier verder.


Gemiddelde kosten van een gehoorapparaat bij een audicien

Je hebt een gehoortest gedaan bij de audicien en een gehoorapparaat blijkt de oplossing te zijn op je gehoorklachten. Op zich geen probleem natuurlijk, maar de kosten gehoorapparaat zijn nogal verschillend.......... lees hier verder.


Zo bespaar je op verzekeringen

Jezelf goed verzekeren kan in geval van nood een heleboel problemen voorkomen en kan daarom op zichzelf een vorm van besparing zijn. De doorsnee Nederlander kiest er in dat kader voor om met behulp van een pakket met gemiddeld acht verschillende verzekeringen zo min mogelijk risico in het dagelijkse leven te lopen. Al die verzekeringen bij elkaar opgeteld, kosten je op jaarbasis echter wel veel geld. Besparingen zijn daarom mooi meegenomen. In dit artikel vind je enkele relevante tips........ lees hier verder.


De beste reisverzekering voor een backpackreis

Staat er een leuke backpackreis op de planning? Dan heb je waarschijnlijk allang gezien dat deze niet tot in de details georganiseerd en gepland is. Toch wil je enigszins voorbereid zijn.......... lees hier verder.


Geld besparen op je levensverzekeringen

Veel mensen hebben het vandaag de dag financieel zwaar, door alle bezuinigingen van de overheid en de stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en boodschappen. Hoe mooi zou het dan zijn om te kunnen besparen op vaste lasten zoals een levensverzekering of een uitvaartverzekering?.......... lees hier verder.


6 manieren om te besparen waar jij nog niet aan had gedacht

Geld besparen, wie wil dat nu niet. Nu zijn er natuurlijk tientallen manieren te vinden om geld te besparen, maar wat als je die nu allemaal al toepast?........... lees hier verder.


Zo voorkom jij onverwachte grote zakelijke kosten

Een onderneming heeft vaak al veel met grote kosten te kampen. Verzekeringen, vaste contracten, huur en natuurlijk de betaling van het loon van de medewerkers.......... lees hier verder.


Geef minder geld uit aan je autoverzekering door te vergelijken

Het is voor elke auto eigenaar elke jaar weer iets waar je niet onderuit kunt: het moeten verzekeren van de auto. Aan deze verplichting zijn er echter wel tal van voordelen aan verbonden zoals........... lees hier verder.zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!


Bespaartips: 6 tips om te besparen op een autoverzekering

Veel mensen sluiten een autoverzekering af om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. En dat is zonde! Met deze 6 snelle (en simpele!) tips kun jij ook besparen op je autoverzekering.......... lees hier verder.


De verzekeringsmaatschappijen doen er alles aan om je “bang” te maken. Hierdoor zul je eerder geneigd zijn om meerdere en duurdere verzekeringen af te sluiten. Pas ervoor op dat je na een gesprek met een verzekeringsadviseur niet “opgescheept” zit met een veel te uitgebreide verzekering die je eigenlijk niet wilde of niet nodig hebt.

Wanneer je tijdens een gesprek met een verzekeringsadviseur toch op zijn/haar aanbod wilt ingaan houd dan een slag om de arm door bijvoorbeeld aan te geven dat je morgen een definitief besluit neemt. Hiermee kan je er nog rustig een nachtje over slapen.

Ga na of je werkgever afspraken heeft gemaakt met een verzekeringsmaatschappij over een collectiviteitkorting. De salarisadministratie of personeelszaken kan je alles vertellen over de mogelijkheden en hoe je hier gebruik van kan maken. Hiermee kun je veel geld besparen op de premie van de verschillende verzekeringen die je nodig hebt. Wellicht kan je je partner ook laten aansluiten.
Of andersom: Is je partner verzekerd via de werkgever met een lage premie? Probeer je dan bij deze verzekering aan te sluiten wanneer dit goedkoper is.

Controleer of de verzekeringsmaatschappijen extra kosten in rekening brengen bij maandelijkse betalingen van je verzekeringpremie. Vaak lopen deze kosten op tot wel 5% per jaar. Met in één keer betalen bespaar je dus 5% op je verzekeringskosten. Let op: Wanneer in dit voorbeeld de spaarrente ooit hoger wordt dan 5% kan het weer goedkoper zijn om de premie voor je verzekeringen in maandelijkse termijnen te betalen. De opbrengsten wegen hierbij op tegen de kosten hetgeen dus een besparing betekent.Hoe werkt een autoverzekering?

Er zijn 3 hoofdverzekeringsvormen. Hieronder volgt een korte uitleg.

WA (wettelijke aansprakelijkheid)
Elke autobezitter dient zijn/haar auto of motor wettelijk verplicht te verzekeren tegen schade die men toebrengt aan andere personen of andermans eigendommen. De verzekering geldt ook voor een aanhanger. Bij deze verzekeringen is de eigen schade of letsel niet meeverzekerd.

WA + Beperkt Casco
Deze verzekering is uitgebreider dan de WA verzekering. De verzekering dekt als extra schades bij aanrijdingen met dieren, hagelschade, glasschade en diefstal.

WA + Volledig Casco
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering. Niet alleen wordt de schade van derden vergoed maar ook de eigen schade. De verzekeringsmaatschappij zal de schade 100 % vergoeden ook als je zelf de veroorzaker bent. Bij een mogelijk juridisch conflict zal de verzekeringsmaatschappij dit voor je afhandelen. Omdat autopremies in de regel niet meedalen met de waardedaling van je auto is deze verzekering het aantrekkelijkst voor relatief nieuwe auto’s. Veel verzekeringmaatschappijen vergoeden alleen de eerste jaren de nieuwwaarde van de auto. Soms kun je kiezen voor een eigen risico.

Besparingstips voor een 'goedkope autoverzekering'.

Vrijwel iedereen heeft wel eens een autoruitschade, een kras op de auto of hagelschade. Maar hoe vaak komt dit voor in je leven? En hoeveel extra premie kost dit jaarlijks? Zeker bij oudere, niet al te dure auto’s is het vaak mogelijk (en goedkoper) om dit soort risico’s zelf te dragen.

Heb je een No-claimbeschermer en veel schadevrije jaren? Dan heb je de No-claimbeschermer wellicht helemaal niet nodig omdat je bij schade binnen de maximale korting blijft. Het laten vervallen van de No-claimbeschermer bespaart je geld.

Neem geen autoverzekering waar je jaren aan vast zit. Er zijn genoeg verzekeringen met een looptijd van één jaar. Zo kun je jaarlijks beoordelen of de verzekering nog de goedkoopste is. Denk wel aan de opzegtermijn.

Rijd je vrijwel altijd alleen in je auto? Heb je die inzittendenverzekering dan nog wel nodig? Daarnaast hebben inzittenden zelf ook vaak goede verzekeringen. Hiermee wordt je autoverzekering weer wat goedkoper.

Zoek één maal per jaar uit wat je auto nog waard is in verhouding tot de WA verzekering Volledig Casco. Heb je voldoende spaargeld en/of heeft je auto nog een beperkte dagwaarde? Dan wordt het steeds aantrekkelijker om de WA Volledig Casco verzekering te vervangen door een WA verzekering of WA-verzekering Beperkt Casco.

Een gespreide maandelijks premiebetaling is natuurlijk plezierig. Maar let op! Sommige auto verzekeringsmaatschappijen hanteren bij maandelijkse betaling van de premie een hoge opslag die kan oplopen tot 5%. Is de spaarrente lager dan 5%? Dan is het goedkoper om de jaarlijkse premie in één keer te betalen.

Veel mensen behouden hun WA verzekering Volledig Casco omdat zij bang zijn voor juridische procedures bij aanrijdingen. Wil je toch dit risico afdekken? Het is goedkoper om en WA verzekering af te sluiten met daarbij een verkeers rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering geldt ook nog eens voor het hele gezin.

Ga na of je niet dubbel verzekerd bent voor bijvoorbeeld verkeersrechtsbijstand. Deze kan namelijk ook deel uitmaken van een gewone rechtsbijstandsverzekering waardoor dus je feitelijk twee keer voor hetzelfde verzekerd bent. Een goedkope autoverzekering is niet alleen een zaak van de goedkoopste verzekering maar ook van alleen het noodzakelijke verzekeren.

Ben je geen brokkenpiloot? Dan is het aantrekkelijk om het eigen risico te verhogen. Hierdoor zal de verkeerspremie dalen. Je kunt zelf uitrekenen hoeveel jaren je nodig hebt om het hogere eigen risico terug te verdienen met de lagere premie.

En dan als laatste tip:
Doorgaans hebben autoverzekeringen een looptijd van één jaar. Daarna wordt het contract automatisch verlengt of kan je overstappen van autoverzekering. Voor een goedkope autoverzekering is het raadzaam om autoverzekeringen te vergelijken. Daarbij wordt gelet op de premie, maar ook op de dekking en polisvoorwaarden. De voorwaarden kunnen per autoverzekering veel van elkaar verschillen. De ene verzekering vergoedt bijvoorbeeld ruitschade volledig terwijl de andere verzekering slechts de helft van de kosten dekt. Je kunt dus flink wat geld besparen op de autoverzekeringen door de polisvoorwaarden goed door te nemen.


Tips om te besparen - Ziektekostenverzekering of zorgverzekering.

We hebben een speciale pagina voor het afsluiten van zorgeverzekeringen. Klik HIER voor het vergelijken van uw zorgverzekering premie 2019 en voor de speciale besparingstips voor het afsluiten van je zorgverzekering!


Besparingstips voor een goedkope rechtsbijstandverzekering

Je kunt van de rechtsbijstandverzekering gebruik maken wanneer je deskundige juridische hulp nodig hebt. De rechtsbijstand bestaat uit adviezen door advocaten of deurwaarders. De verzekering dekt ook de overige kosten zoals proceskosten en de kosten van overig deskundigen. Er zijn twee soorten rechtsbijstandverzekering:

Verkeersrechtsbijstandverzekering.
Zie hiervoor ook de tips hierboven bij autoverzekering.

Gezinsrechtsbijstandverzekering.
Deze verzekering geeft een grotere dekking zoals juridische hulp bij ontslag en bij conflicten op het werk, juridische hulp bij erven, huur en familierecht.

De rechtsbijstandverzekering is voor heel veel mensen een overbodige verzekering. Ga dus goed na welke problemen je denkt te verwachten in de toekomst. Kun je deze niet bedenken bespaar dan de premie door je niet voor rechtsbijstand te verzekeren.

Heel veel juridische ondersteuning en rechtszaken leiden tot niets. Ze leveren alleen veel werk op voor juristen die er goud geld aan verdienen. Probeer je problemen dus zoveel mogelijk zelf op te lossen en stel een rechtsgang zo lang mogelijk uit. Dit bespaart niet alleen veel geld maar ook veel stress.

Rechtsbijstandverzekeringen zitten vaak ook al in andere verzekeringen zoals de WA verzekering Volledig Casco voor verkeer en de WA aansprakelijkheidsverzekering. Ook wordt rechtshulp vaak betaald door de werkgever. Bijvoorbeeld bij ontslag.

Wil je echt iets specifiek verzekeren tegen juridische advieskosten zijn er ook ander mogelijkheden zoals lidmaatschap van een vakbond of lidmaatschap van de Vereniging Eigen Huis. Het komt vaak voor dat mensen dubbel verzekerd zijn.


Op zoek naar de goedkoopste inboedel- en opstalverzekering.

Een inboedel- en opstalverzekering is een noodzakelijke verzekering. In veel gevallen is een opstalverzekering verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek op een huis. De inboedelverzekering is niet verplicht, maar de schade door brand kan zeer groot zijn.

Let er bij de opstalverzekering op dat je niet onderverzekerd bent. Neem een verzekering die zondermeer de herbouwwaarde uitkeert. Bij een dergelijke verzekering kun je in principe niet meer onderverzekerd zijn.

Sluit de inboedelverzekering en de opstalverzekering voor zover mogelijk bij dezelfde verzekeringsmaatschappij af. Hierdoor voorkom je bij grote schades langdurige procedures tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Controleer of de verzekeringsmaatschappijen extra kosten in rekening brengen bij maandelijkse betalingen van je inboedel en opstal verzekering. Vaak lopen deze op tot wel 5% per jaar. Met in één keer betalen bespaar je dus 5% op je verzekeringskosten. Extra tip: Wanneer in dit voorbeeld de spaarrente hoger is dan 5% kan het weer goedkoper zijn om de premie voor je woonverzekering in maandelijkse termijnen te betalen. De opbrengsten wegen hierbij op tegen de kosten hetgeen dus een besparing betekent.

Maak gebruik van de collectiviteitskorting via je werkgever. Deze kan bij een inboedelverzekering en opstalverzekering behoorlijk oplopen en dat maakt het verzekeren van je woonhuis weer goedkoop. Blijf wel altijd de premies vergelijken voor de goedkoopste verzekering.

Vaak krijg je korting wanneer je woonhuis aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Maak hier gebruik van. Vraag bij verschillende verzekeringsmaatschappijen offertes aan voor je inboedelverzekering en opstalverzekering en vraag hoeveel korting je kan krijgen door beveiligingsmaatregelen.

Heb je een huisdier die schade aan het huis kan aanrichten? Lees in de voorwaarden van je polis of dit gedekt is door de verzekering. Denk hierbij ook aan indirecte schades zoals de gevolgen van een lekkend aquarium. Soms moet je huisdieren extra verzekeren.

Heb je bijzondere en dure spullen in huis zoals muziekinstrumenten, antiek, apparatuur en computers? Controleer in hoeverre deze meeverzekerd zijn bij je inboedelverzekering. Maak foto's van deze dure spullen voor het geval dat ze gestolen of verloren gaan. Veel verzekeringsmaatschappijen vragen om bewijsmateriaal bij schade of diefstal.

Sluit geen verzekeringen af met een looptijd van meer dan een jaar. Hierdoor kun je elk jaar weer opnieuw bepalen of je de verzekering wilt verlengen of overstappen. Let op! Vanaf 2010 zijn verzekeringsmaatschappijen verplicht je hierop te wijzen. Na een jaar moet je de mogelijkheid krijgen de verzekering op te zeggen.

Verzeker geen risico’s waarvan je de schade zelf kan betalen. De premies lijken vaak laag maar er wordt zelden of nooit een beroep op gedaan. Voorbeelden hiervan zijn de glasverzekering (Hoe vaak breekt er een ruit in jou huis?) en de tuinverzekering. Sluit alleen een verzekering af om grote financiële risico's te dekken. Zorg wel voor voldoende spaargeld om onverzekerde schade te kunnen herstellen.

Heb je nauwelijks of nooit een beroep gedaan op je inboedelverzekering? Kies dan voor een verzekering met een no-claim korting. Hiermee kun je wederom op de lange termijn premie besparen.

Heb je een nieuwbouwwoning? Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren lagere tarieven voor het verzekeren van nieuwbouwwoningen. Maak gebruik van deze besparingsmogelijkheid voor een goedkope woonhuisverzekering.


Tips om te besparen - Aansprakelijkheidverzekering

De aansprakelijkheidverzekering voor particulieren dekt alle schade die je bewust en onbewust toebrengt aan derden. We hebben deze verzekering in de categorie noodzakelijke verzekeringen opgenomen omdat schades een enorme omvang kunnen hebben. Bijvoorbeeld letselschade en brandschade.

Heb je kinderen? Sluit dan een aansprakelijkheidverzekering af. Kinderen zijn zich nog niet bewust van de gevolgen van hun daden en kunnen zo grote schades veroorzaken. De ouders en verzorgers worden hiervoor aansprakelijk gesteld.

Controleer of je de aansprakelijkheid verzekering kunt onderbrengen in een bestaand pakket waar je pakketkorting krijgt. Vaak geven verzekeringsmaatschappijen extra korting wanneer je meerdere verzekeringen bij ze afsluit.

Maak gebruik van de collectiviteitskorting van je werkgever. Hiermee bespaar je vaak veel geld op je premie. Blijf wel altijd goed vergelijken. Alle je verzekeringen bij één aanbieder via je werkgever kan al snel 5 tot 10 procent premie per jaar schelen.

Vaak brengen verzekeringsmaatschappijen extra kosten in rekening voor maandelijkse betalingen. Deze kunnen oplopen tot wel 5%. Je kunt dus op je premie besparen door deze jaarlijks in één keer te betalen. Neem bij je berekening of dit goedkoper is wel de huidige spaarrente mee. Is de spaarrente een stuk hoger dan de extra kosten, dan is maandelijks betalen voordeliger.

Overweeg een eigen risico dat je altijd zelf kunt voldoen. Hierdoor kan de premie van de aansprakelijkheidverzekering fors omlaag. Zeker wanneer je voorzichtig leeft en je kinderen geen brokkenpiloten zijn. Reken uit wat je voordeel is.

Wanneer je het maximaal te vergoeden bedrag zelf kunt bepalen kan je deze wellicht naar beneden bijstellen. Hierdoor gaat ook de premie omlaag. Probeer zoveel mogelijk de kosten die je zelf kunt dragen niet te verzekeren en combineer dit met een voorzichtige levensstijl.


Besparingstips voor de begrafenisverzekering

Je kunt je verzekeren voor de kosten van een begrafenis. De begrafenis- of uitvaartverzekering kan bestaan uit het uitkeren van een vast bedrag of het regelen van de complete uitvaart. In het verleden hadden veel mensen zo weinig spaargeld dat een dergelijke verzekering onmisbaar was. Tegenwoordig kunnen veel mensen de kosten zelf dragen of is de nalatenschap toereikend. Hierdoor krijgt de begrafenisverzekering een overbodig karakter. Meer informatie over uitvaartverzekeringen vind je op de website van Uitvaartverzekering wijzer.

Is er voldoende geld aanwezig voor de nabestaanden om de kosten van een begrafenis of crematie zelf te dragen verzeker je dan niet en bespaar de premie. Wanneer je het maximaal te vergoeden bedrag zelf kunt bepalen kun je deze wellicht naar beneden bijstellen. Hierdoor gaat ook de premie omlaag.

Verzeker je eigen begrafenis ook niet wanneer er geen directe nabestaanden zijn. In de regel kan de begrafenis uit de nalatenschap worden voldaan. Dit is een makkelijke bezuiniging op de premies. Zorg ervoor dat alles goed geregeld is in een testament en wijs een testamentexecuteur aan. Vaak is dit iemand uit de familie of een zeer goede vriend of vriendin.

Sommige verzekeraars stellen de betalingstermijn van de premie op bijvoorbeeld maximaal 30 jaar. Dit betekent dat je tot je overlijden verzekerd bent maar maximaal 30 jaar premie betaalt. Wanneer je oud wordt bespaart dit dus veel geld.
Loopt je verzekering al vanaf je geboorte? Wanneer er geen maximum aantal betalingsjaren is afgesproken kan het zijn dat je meer dan 100 jaar premie betaalt voor een uitkering van een paar duizend euro. Denk nog eens goed na over deze verzekering. Hoe oud ben je en hoeveel premie moet je in de toekomst nog gaan betalen?


Besparingstips voor de levensverzekering

Een levensverzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden. Er zijn verschillende vormen van een uitkering bij deze verzekering. Bij voorbeeld: gedurende een van te voren vastgestelde periode een vast bedrag. Overlijd je binnen deze periode dan wordt het bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Soms neemt de uitkering af naarmate je ouder wordt. Bijvoorbeeld wanneer de verzekering gekoppeld is aan een hypotheek.

Sluit een levensverzekering alleen af wanneer nabestaanden financieel in de problemen komen bij overlijden. Wanneer er voldoende geld is in het huishouden of gezin om zelfstandig verder te kunnen leven is extra geld vaak niet nodig. Je kan ook alleen een tekort verzekeren voor het geval dat je komt te overlijden.

Controleer of het goedkoper is om de verzekering aan bij voorbeeld een hypotheek te koppelen. Dit kan in sommige gevallen een lagere premie opleveren. De verzekering keert dan alleen het bedrag uit dat nog openstaat aan hypotheek. Wanneer deze verzekering niet vast gekoppeld is aan de hypotheek kan je zelf op zoek naar de verzekering met de laagste premie en de beste voorwaarden.

Reken goed van te voren uit welk bedrag je nabestaanden nodig hebben. Er zijn bij overlijden vaak nog andere uitkeringen. Hoe lager je overlijdensuitkering hoe lager de premie. Blijf realistisch en laat je geen angst aanpraten door de verzekeringsagent die er vaak bij gebaat is een zo dure mogelijke verzekering te verkopen.

Probeer voor jezelf een goed beeld van de toekomst te vormen. Wil je bij voorbeeld je hypotheek aflossen binnen 20 jaar kun je kiezen voor een overlijdensuitkering die jaarlijks daalt naarmate je langer leeft. De verzekering loopt dan in de pas met het nog niet afgeloste deel van de hypotheek. Hierdoor bespaar je flink op de premie terwijl je risico jaarlijks gelijk blijft.

Beoordeel jaarlijks je situatie opnieuw. Wellicht kun je de verzekering naar beneden aanpassen omdat je situatie is veranderd. Houdt er bij het afsluiten van een verzekering ook rekening mee dat je situatie in de toekomst kan veranderen en dat het dus mogelijk moet zijn om de verzekering kosteloos te beëindigen of aan te passen.

Vaak betaal je meer premie naarmate je meer risico loopt. Vul de vragenlijsten zo eerlijk mogelijk in omdat dit anders de uitkering later in gevaar kan brengen. Ben je inmiddels gestopt met roken of heb je niet meer dat gevaarlijke beroep? Wellicht kan hierdoor je verzekeringspremie omlaag. Laat je hierover adviseren door de verzekeringsmaatschappij.


Besparingstips voor de reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade of diefstal van goederen en medische verzorging tijdens je vakantie of zakenreis. De verzekering kan desgewenst aangevuld worden met een annuleringsverzekering.

Heb je de reisverzekering nu wel echt nodig? Hoe vaak is het voorgekomen dat je echt een beroep moest doen op je reisverzekering? En hoeveel premie heb je daarvoor al die keren betaald? Wanneer je de dure spullen thuis laat en goed op je bezittingen past kun je de premie van de dure verzekering besparen en hiervoor iets leuks doen op je vakantie.

Let op dat je geen dubbele verzekering afsluit. Ben je bij voorbeeld lid van de ANWB? Of heb je een ruime dekking voor je auto? Dekt je ziektekostenverzekering ook medische hulp in het buitenland? Dit kunnen goede redenen zijn om af te zien van een extra reisverzekering waardoor je op de premie kunt besparen.


Een annuleringsverzekering verhoogt het vakantiebedrag met vele procenten. Wanneer je geen zieken in de familie hebt en de reis is niet al te duur draag dan het risico zelf. Wellicht zal het ooit voorkomen dat je wat eerder naar huis moet of uiteindelijk niet weg kunt, maar daar staat tegenover dat je jarenlang geen premie hebt betaald.

Sta je erop om een annuleringsverzekering af te sluiten? Let dan goed op de polisvoorwaarden. Een annuleringsverzekering keert vaak alleen uit wanneer een gebeurtenis zich vlak voor vertrek voordoet. Ook zijn niet alle redenen om niet weg te kunnen meeverzekerd. Het is dus goed om van te voren de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Bij diefstal dien je over een aangifte ter plaatse te beschikken. Lees de polisvoorwaarden van je reisverzekering goed door voor vertrek. Verzekeringsmaatschappijen zijn tegenwoordig erg scherp op de formele kant van een schade, verlies of diefstal in verband met de vele fraude gevallen.

Ben je veel op zakenreis? Je werkgever heeft wellicht ook al collectieve verzekeringen afgesloten voor het personeel. Hierdoor hoef je zelf geen verzekering af te sluiten. Denk ook aan het declareren van kosten en de mogelijkheden van fiscale aftrek,
Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Besparingstips voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat kosten doorbetaald worden wanneer je inkomsten dalen als gevolg van arbeidsongeschiktheid. We hebben voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering een aantal besparingstips opgenomen.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt zeer vaak aangeboden bij bestaande producten zoals een hypotheek of een pensioenverzekering. Ga eerst goed na welke financiële risico's je loopt bij arbeidsongeschiktheid voordat je een dergelijke verzekering gaat afsluiten. Veel is gebaseerd op bangmakerij en de premies leveren de verzekeringsmaatschappijen extra winsten op.

Hoe vaak komt het nog voor dat mensen volledig arbeidsongeschikt raken? De overheid is hier een stuk minder makkelijk in dan 20 jaar geleden. Ook verzekeringsmaatschappijen gaan grondig te werk voordat ze tot uitkering over gaan.

Maak gebruik van de collectiviteitskorting van je werkgever. Hiermee bespaar je vaak veel geld. Blijf wel goed vergelijken. Controleer of je de verzekering kunt onderbrengen in een bestaand pakket waar je pakketkorting krijgt.

Overweeg een eigen risico dat je altijd zelf kunt dragen. De premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringverzekering kan hierdoor fors omlaag. Ook wanneer je het maximaal te vergoeden bedrag zelf kunt bepalen kan je deze wellicht naar beneden bijstellen en kan ook hierdoor weer de premie omlaag.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.

© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners