Geld lenen? Hier vind je een aantal besparingstips voor het afsluiten van een goedkope lening.

Zo goedkoop mogelijk lenen? Vergelijk eerst de verschillende leningen en ga op zoek naar de laagste rente!


Geld lenen: do’s en dont’s

Geld lenen heeft een ingewikkeld imago. Gaat het over de hypotheek (dat tenslotte gewoon een grote lening is voor een woning), dan beginnen mensen gelijk te spuien over de hoogte van hun hypotheek en de rente die ze betalen.......... lees hier verder.


Geld besparen door een zakelijke lening over te sluiten

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je een afgesloten om je bedrijf van de grond te krijgen, maar heb je dat gedaan op een moment dat de rente ongunstig was? Of heb je verschillende zakelijke leningen lopen bij verschillende kredietverstrekkers?........ lees hier verder.


Goedkoop geld lenen. Zo let je op de kosten

Als je iets wilt kopen waarvoor je geen geld hebt, kun je overwegen om geld te lenen. Maar we weten allemaal: geld lenen, kost geld. Wil je goedkoop geld lenen, sluit dan niet zomaar een lening af, maar let op de kosten.......... lees hier verder.


3 Tips om te besparen tijdens het coronatijdperk

COVID-19 heeft binnen minder dan een jaar tijd het leven sterk veranderd. En dat heeft zijn weerslag op onze financiële situatie. Aan de ene kant zijn er minder mogelijkheden om geld uit te geven, nu de horeca grotendeels gesloten is en evenementen en vakanties niet meer doorgaan.......... lees hier verder.


Hoe krijg je een zo laag mogelijke rente op je lening?

Wanneer je een lening wilt afsluiten wil je natuurlijk de laagste rente, immers, een lening moet terugbetaald worden en hoe lager de rente hoe sneller je kunt aflossen. Er zijn verschillende kredietaanbieders, waaronder de grootbanken, en die hanteren allemaal hun eigen rente tarieven. In dit artikel leggen wij je graag een aantal basisprincipes uit. Hoe werkt het?.......... lees hier verder.


Hoe kun je besparen op je lening?

De rente voor het lenen van geld is historisch laag. Sinds 2018 zijn de rentes op een bijzonder laag niveau terecht gekomen. En voor het eerst zie je dat de rentes op Persoonlijke leningen lager zijn.......... lees hier verder.Minikrediet of flitslening:
Wil je 'snel geld lenen'? Dan kan je een minilening, minikrediet of flitslening afsluiten. Dit is een kleine lening die je online via internet of per sms kan afsluiten. Het is wel een dure vorm van lenen, maar je kunt wel 'snel geld lenen'. Zelfs 'geld lenen binnen 1 dag'. De meeste minikrediet verstrekkers lenen je een bedrag tussen de 100 en 700 euro. Wil je een hogere leningen kan je terecht bij de reguliere banken en leningverstrekkers. Met een flitslening krijg je al binnen een uur (of sneller) extra geld op je rekening. De flitslening en het mini krediet moet je wel snel weer terugbetalen. Meestal binnen twee weken of een maand. Wees dus uiterst terughoudend met het afsluiten van een minilening of flitslening! Je moet er 100% zeker van zijn dat je het minikrediet binnen een aantal weken weer kan terugbetalen. Maak hier dus niet of alleen in uiterste nood gebruik van! Over de korte leenperiode betaal je voor het minikrediet of flitskrediet een zeer hoge rente. De lening rente kan bij een gemiddelde aanbieder oplopen tot 20% over 20 dagen. Probeer dit dus te allen tijde te voorkomen.De goedkoopste manier om geld te lenen


Pricewise de goedkoopste manier om geld te lenen

Bij geld lenen ga je er wellicht niet direct vanuit dat je hier op kunt besparen. Toch zijn er wel degelijk manieren om goedkoper uit te zijn wanneer je een lening afsluit.

Weet waarvoor je leent
Soms heb je snel geld nodig om een grote uitgave te doen, zoals het aanschaffen van een auto of het doen van een verbouwing. Of je wilt net even wat meer financiële ruimte hebben… Het doel van de lening maakt een verschil bij het type krediet dat je aanvraagt. En dit is weer van invloed op hoeveel je uiteindelijk extra kwijt bent aan de lening (door rente).

Welke leningen zijn er?
Wil je een nieuwe auto kopen omdat de oude net kapot is gegaan, denk er dan over om specifiek een autolening af te sluiten, omdat de auto dan het onderpand wordt voor de lening en de rente daarmee lager uitkomt. De bank kan de auto immers opeisen wanneer niet wordt voldaan aan de aflossingsverplichting. De persoonlijke lening wordt vaak een autolening genoemd.

Persoonlijke lening
Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je een vast bedrag leent en dit terugbetaald in een vaste periode tegen een rente die ook vaststaat. Zo weet je dus elke maand precies waar je aan toe bent qua uitgaven aan de lening.

Duurzame leningen
Een goede manier om geld te besparen is een lagere energierekening. En een lagere energierekening bereik je weer met bijvoorbeeld het isoleren van je huis of het plaatsen van zonnepanelen. Voor dit soort duurzame oplossingen kun je tegenwoordig geld lenen. En omdat overheden en banken steeds meer letten op duurzaamheid, zijn deze leningen meestal goedkoper en kan het zijn dat de aflossing boetevrij is. Je moet voor de uiteindelijke besparing wel wat geduld hebben, want het duurt even voor je die terugziet op de energierekening.

WOZ-krediet
Met WOZ-krediet krijg je bij de bank een doorlopend krediet op basis van de WOZ-waarde van je woning. Omdat hier net als bij een auto sprake is van een onderpand, namelijk de woning, is de rente vaak lager.

Geld lenen om te verbouwen
Bij een verbouwingslening mag de rente die betaald wordt over de lening soms afgetrokken worden van de belasting. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan, net als een specifieke tijdsduur.

Waar moet je op letten
Ga niet zomaar in op telefoontjes van vage kredietverstrekkers die van alles beloven maar waarvan je nooit gehoord hebt. Check altijd of er een vergunning is afgegeven door De Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiële Markten.

Besef bij het afsluiten van een lening ook goed dat de looptijd eigenlijk niet langer hoort te zijn dan de levensduur van het product dat je met de lening wilt financieren. En hoe verleidelijk het ook is, vermijd flitsleningen of een minikrediet. Hoewel je bij deze leningsvormen snel geld tot je beschikking hebt, zijn de rentes heel hoog en moet je de lening meestal ook snel weer aflossen.

Bij twijfel vergelijken
Weet je niet precies welke lening het beste past bij je financieringsbehoefte? Check dan vergelijkingswebsites. Dan heb je direct een goed beeld van de soorten leningen, de bijbehorende rente en overige aflossingsvoorwaarden. Of ga langs de bank en vraag om advies.

Wil je meer bespaartips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.Huurkoop:
Bij huurkoop leen je geld om een bepaalde aankoop te doen. Bijvoorbeeld 'lenen voor een auto'. Feitelijk betaal je de bank voor het gebruik van de auto. Tot het moment van de laatste aflossing blijft de bank eigenaar van het gekochte goed. Nadat de laatste termijn is voldaan word je zelf de eigenaar. Dit geeft de bank de mogelijkheid om het gekochte goed op te eisen wanneer de betalingsverplichtingen niet worden nagekomen.

Autolening:
Een autolening is een specifieke lening die uitsluitend bedoeld is om een auto te financieren. De auto vormt hierbij het onderpand voor 'een lening'. De verschuldigde rente is vaak lager dan bij andere lenigingsvormen omdat de bank bij deze leningsvorm de zekerheid heeft dat zij de auto kan opeisen bij betalingsachterstand.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

Persoonlijke lening (PL):
Met een persoonlijke lening leen je een vast bedrag voor een vaste periode tegen een vaste rente. De persoonlijke geldlening heeft dus een vast maandbedrag dat bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. Na het betalen van de laatste termijn is de lening afgelost en daarmee de overeenkomst en dus de geldlening beëindigd.

Duurzame lening:
Energievriendelijke woningen staan hoog in het vaandel bij gemeentes en provincies. Deze vorm van lenen biedt een aanzienlijke korting op de financieringsrente ten behoeve van het verduurzamen van je woning. De lening wordt zowel onderhands als met jaarannuïteiten verstrekt. Vaak komt het voor dat een duurzame lening een boetevrije aflossing geniet. Een duurzame lening is vrijwel altijd goedkoper dan een andere lening. Je kunt deze lening gebruiken voor het isoleren van je woning of het aanschaffen van zonnepanelen. Naast een voordelige lening bespaar je zo ook nog eens geld op je energierekening.

WOZ-krediet:
Jaarlijks worden alle huizen in Nederland getaxeerd door de lokale overheid. Deze taxatiewaarde noemen we de WOZ-waarde van het huis. Met een WOZ-krediet kan de eigenaar van een huis een doorlopend krediet krijgen die bepaald wordt door de WOZ-waarde van het huis. Voordeel van deze lening is dat er geen afzonderlijke taxatie van het huis hoeft plaats te vinden en er geen notariële acte hoeft te worden opgesteld. Evenals bij de autolening is bij deze lening sprake van een onderpand, namelijk het huis, waardoor de rente op een WOZ-krediet vaak lager is dan bij andere leningen.

Credit Card krediet:
Elke credit card houder beschikt automatisch over een krediet voor zijn/haar aankopen vanaf het moment dat men de card gebruikt voor aankopen. Aflossingen van dit krediet kunnen in één keer plaatsvinden of in termijnen.

Rood staan op uw betaalrekening:
Eén van de meeste eenvoudige vormen van lenen is het rood staan op de eigen bank- of girorekening. Heel veel mensen maken hier bewust of onbewust gebruik van. In de regel hebben bankrekeningen wel een maximum ingesteld voor het rood staan. De rentevergoedingen zijn vaak zeer hoog omdat de zekerheidsstelling van de bank beperkt is. Bijvoorbeeld 1% per maand hetgeen op jaarbasis effectief meer dan 12% is! Je kan het in het rood staan bij de bank vergelijken met een minikrediet of mini lenen. Heb je 'met spoed geld nodig' en wil je snel een mini krediet zonder toetsing kan je hiervan tijdelijk gebruik maken.Toezichthouders

Let goed op bij het afsluiten van een lening dat de desbetreffende kredietverlener een vergunning moet bezitten van de AFM of DNB. Zoek naar een goed adres voor vertrouwd geld lenen.


Callcenters

Het komt regelmatig voor dat callcenters bellen om een lening over te sluiten of om extra bij te lenen. Nadelen bij telemarketing zijn dat er vaak gestuurd wordt op een snelle beslissing voor een lang termijn. Daarnaast is er vaak een soort van misleiding (ook al is dit verboden), doordat mooie zinnen worden gebruikt met kleine letters. Het is altijd de vraag of de call-agent kundig genoeg is om te adviseren.


Lenen met een restschuld

Bij het verkopen van een huis kan een restschuld ontstaan. Het huis wordt dan verkocht met een onderwaarde. Deze restschuld kan worden opgenomen als onderdeel van de hypotheek bij het nieuwe huis. Bij restschuld kun je gebruik maken van een belastingvoordeel. De rente is aftrekbaar, let op dat je aangeeft bij de belastingaangifte dat je de rente wilt aftrekken. De renteaftrek geldt voor tien jaar. Na tien jaar stijgen dus de kosten voor de lening.

Rekenvoorbeeld lenen met restschuld:
- Lening voor restschuld = €20.000
- Rente per maand (8% per jaar) = €133
- Renteaftrek (op basis van 42%) = €56
- Netto rentekosten per maand = €77

Stel dat er een restschuld is van €20.000 euro waarbij je een lening afsluit voor 8 procent rente per jaar. Deze rente is tien jaar lang aftrekbaar bij de belastingaangifte. Elke maand betaal je netto €77 per maand, indien de lening langer dan tien jaar duurt, ga je na tien jaar €56 per maand meer betalen.


Geld lenen voor een verbouwing

Indien je geld gaat lenen voor het verbouwen voor je huis, kun je de rente fiscaal aftrekken. De voorwaarde is dat de lening op basis van annuïteit moet worden afgelost. De rente van een doorlopend krediet is niet aftrekbaar, de rente van een persoonlijke lening, hypotheek en duo-hypotheek vallen wel onder deze regeling. Een tweede hypotheek is ook een optie bij een verbouwing. De hoogte van de hypotheek in relatie tot de waarde van je huis is erg belangrijk. Hoe meer je leent ten opzicht van de woningwaarde, des te hoger het risico voor de kredietverstrekker. De rente van de gehele hypotheek zou hierdoor verhoogd kunnen worden. Het oversluiten van de hypotheek kan dan een goede optie zijn. Het beste is om te sparen voor een verbouwing dan het verhogen van de hypotheek. Indien de bezittingen toenemen en je in box 3 komt, moet je vermogensrendementsheffing betalen. Daarnaast ben je veel geld kwijt (€1000 - €2000) aan hypotheekadvies.


Tips voor verantwoord geld lenen en voor het afsluiten van een 'krediet lening'

Haal de limiet van je giropas of bankpas af. (Of verlaag de kredietlimiet) Hiermee voorkom je dat je in het rood komt te staan. Teveel uitgegeven geld moet altijd terugbetaald worden aan de bank en kost al gauw 12% op jaarbasis aan rente. Dit is dus een hele dure vorm van geld lenen.

Wellicht is dit de beste besparingstip: Sluit geen lening, flitslening, krediet of minikrediet af! Leningen lijken op de korte termijn een mogelijkheid om goedkoop aan een product te komen maar op de lange termijn is dit zeker niet het geval. Dus: Sluit alleen een mini lening of minikrediet af als het echt niet anders kan en als er echt geen enkele andere oplossing voorhanden is.

Verdiep je vooraf goed in de verschillende lening en kredietvormen en welke lening of mini lening voor jou het beste en het goedkoopst is. Denk hierbij ook aan toekomstige vervanging van het product dat je wil kopen. Dus eerst 'leningen vergelijken' voor de 'goedkoopste lening'.

Wees er bij het afsluiten van een geldlening om een consumptiegoed te kopen zoals een auto of een bankstel bewust van dat deze lening geen langere looptijd heeft dan de levensduur van het product. Je loopt namelijk het risico dat je uiteindelijk nog rente en aflossing betaalt over de lening zonder dat je nog in het bezit bent van het product. Zorg dus altijd dat de looptijd van 'een lening' beperkt blijft tot maximaal de levensduur van het product.

Wanneer je in geldnood zit is de vereiding groot om van een familielid of kennis geld te lenen. Vaak gaat dit goed maar er zit ook een risico aan. Wanneer je niet tijdig kan terugbetalen kunnen er spanningen ontstaan die een goede familieband kunnen beschadigen. Het is dus beter om een lennig af te sluiten bij een bank. Dit houdt de relatie zakelijk. Wil je toch van familie lenen maak dan direct vanaf het begin hele duidelijke en schriftelijke afspraken waarin je aangeeft op welke tijdstippen de terugbetaling plaatsvindt, welke bedragen en welke rente er betaalt wordt. Laat nergens twijfel over bestaan en houdt je stipt aan de afspraken. Doe je dit niet loop je het risico op jarenlange ruzies.

Je kan flink bezuinigen door de rentetarieven van verschillende aanbieders online goed te vergelijken. Via Internet kan je overal de leningen en de kosten hiervan vergelijken.
Kijk ook naar de overige voorwaarden zoals afspraken over de rentevast periode. Dus kijk bij het 'leningen vergelijkene'niet alleen naar de goedkoopste lening met de laagste rente maar ook naar bijvoorbeeld boete clausules.

Wellicht is één van de beste besparingstips om eerst te sparen voor een produkt alvorens het te kopen. Doordat je tijdens het gebruik van het produkt niet vast zit aan hoge rentes en aflossingen kun je tijdens de gebruiksperiode alvast sparen voor een nieuw produkt, bijvoorbeeld voor een auto. Op de lange termijn kun je hierdoor in een duurdere auto rijden dan wanneer je een auto koopt met geleend geld. Je bent immers niet meer die dure rentelasten voor een lening kwijt! En je houdt je geld over om andere leuke dingen te doen. Consuminderen, bezuinigen en geld sparen is op termijn goedkoper dan een Mini-lening aanvragen.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Laat je niet verleiden tot het afsluiten van een lening die je eigenlijk niet nodig hebt. De banken en overige financiële instellingen doen er alles aan om je te verleiden tot het doen van aankopen met geleend geld. Leningen met hoge rentes zijn winstgevend voor een bank.

Pas ervoor op dat je na een telefonisch ( of persoonlijk) onderhoud met een bank niet “opgescheept” zit met een geld lening, minikrediet of flitslening die je eigenlijk niet wilde of eigenlijk niet nodig hebt. Neem je dus voor om niet direct na afloop van het gesprek een besluit te nemen maar stel dit uit tot bijvoorbeeld de dag erna.

Let bij het afsluiten van een geld lening goed op de overige voorwaarden. Zoals een overlijdensrisicoverzekering, de mogelijkheden om afbetalingen op te schorten en de mogelijkheid voor vervroegde aflossing.

Maak bij het vergelijken van de kosten van een lening of krediet gebruik van het effectieve rentepercentage. Dit percentage geeft de werkelijke kosten aan. Hier kan je ook aan zien of je echt een lage rente betaald.

Deze besparingstip kan je gebruiken wanneer je gaat verbouwen. Wanneer je een verbouwing doet aan de eigen woning kan het goedkoper zijn om een (tweede) hypotheek te nemen. De hypotheekrente ligt doorgaans lager dan de kredietrente en is ook nog eens aftrekbaar. Wel verhogen notariskosten de kostprijs van de lening.

Bureau Krediet Registratie - BKR

Van alle geldleningen vindt er registratie plaats bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Nieuwe kredietverstrekkers zullen hun klanten eerst checken bij het BKR. Het BKR registreerd niet alleen de hoogte van leningen maar ook zaken als betalingsachterstanden. Het BKR is er ter bescherming van kredietverstrekkers maar zeker ook ter bescherming van jou zelf. Wanneer je geen lening meer krijgt komt dit doordat je of al te veel leningen hebt of omdat je betalingsachterstanden hebt op bestaande leningen. Het is dan ook goed dat het niet mogelijk is om nog meer te lenen. Denk ook eens aan de schuldsanering wanneer je in grote problemen bent met het aflossen je lening(en). Zoek dus tijdig hulp.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.

VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken

goedkope vakantie vergelijken

goedkope zorgpolis vergelijken


© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners