Tips om te sparen met de hoogste spaarrente en de beste spaarrekening.

Vier tips om beter te sparen!

Het is natuurlijk niet fijn om je zorgen te maken over geld. Als je elke maand weer moeite moet doen om je kosten en inkomen met elkaar in evenwicht te brengen is het een goed idee om dingen te veranderen in je uitgaven of inkomsten.......... lees hier verder.


Waarom zal ik gaan schenken?

Geld besparen kan op verschillende manieren, eentje waar je niet snel aan denkt is om geld te schenken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens hun leven geld te schenken, bijvoorbeeld aan hun kinderen.......... lees hier verder.


De mogelijkheden van crypto laten beleggen door een specialist

Omdat sparen tegenwoordig weinig meer oplevert, willen steeds meer mensen met hun vermogen beleggen. De cryptomarkt is enorm populair onder beleggers. De grote schommelingen in de koers geven beleggers de mogelijkheid om mooie rendementen te behalen.......... lees hier verder.


ETF beleggen: zo kun jij starten met handelen

Beleggen kun je op veel verschillende manieren en in veel verschillende handelsproducten. Een van de vele mogelijkheden is beleggen in ETF’s. Dit houdt kort gezegd in dat je in een gehele index kunt investeren of in een bepaalde sector zoals onder anderen duurzaamheid.......... lees hier verder.


Wat te doen met geld dat je hebt bespaard tijdens de coronacrisis?

Hoewel begin vorig jaar nog werd verwacht dat COVID-19 tot een grote economische crisis zou leiden, is deze (vooralsnog) uitgebleven. Dankzij diverse steunpakketten is het aantal faillissementen relatief laag gebleven. Daarnaast waren tijdens de lockdowns winkels grotendeels gesloten.......... lees hier verder.


Tijd om weer eens je financiën onder de loep te nemen

De coronacrisis heeft binnen een paar maanden tijd voor een heel ander leven bij velen geleid. Geen horeca meer open en geen evenementen meer. En het advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.......... lees hier verder.


In 2020 extra geld opzijzetten zonder te besparen

Voor veel Nederlanders is maandelijks geld overhouden best lastig. Ook in 2020 zijn er weer een aantal dingen duurder geworden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de energie en je zorgverzekering.......... lees hier verder.


Tips om eerder te kunnen stoppen met werken

Wij nemen je graag mee in het verhaal want wie heeft er nou zin om te werken tot een leeftijd van boven de Door slim geld te besparen kun je op latere termijn profiteren door eerder te kunnen stoppen met werken.......... lees hier verder.


Budget en begroting: 5 tips voor je eigen financiële administratie

Wil je onbezorgd kunnen leven? Met een heerlijk gevoel van rust of door een mooie reis te maken? Dit heb je helemaal zelf in de hand, maar dan moet je wel budgetteren en begroten.......... lees hier verder.


Beleggen hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd in beleggen maar heb je geen idee hoe het precies werkt? Lees dan snel verder; simpel gezegd is het een investering. Het doel van deze investering is dat het geld oplevert.......... lees hier verder.


Waarom het verstandig is om geld te sparen

Economisch gezien zit Nederland alweer een paar jaar in de lift, maar tot nu toe merkte iedereen daar weinig van in zijn portemonnee. Nu er echter steeds meer Cao-afspraken zijn.......... lees hier verder.


Tips om te beleggen voor beginners

Steeds meer mensen gaan beleggen. Daarmee willen ze hun geld laten groeien. Om later te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld om een groter huis te kopen. Of voor als ze met pensioen gaan. Denkt u wel eens na over beleggen? En hoe werkt beleggen voor beginners dan?......... lees hier verder.Op het internet vindt je tal van vergelijkingssites voor spaarekeningen en deposito's. Het renteverschil kan al snel honderden euro's per jaar opleveren. Overstappen naar een andere bank is gratis en kan in de meeste gevallen van achter de computer.

Probeer met onze tips om te consuminderen onder je levenstandaard te leven. Hierdoor kan je maandelijks geld besparen. Een goede verhouding is dat je maandelijks onder gewone omstandigheden 90% van je inkomsten uitgeeft. De overige 10% spaar je op een spaarrekening voor onverwachte tegenvallers of voor toekomstige grote aankopen. In de tussentijd geniet je van de rente-inkomsten op het spaargeld.

Wanneer je uitgavenpatroon structureel lager is dan je inkomen kun je het bedrag dat je overhoudt op een spaarrekening zetten hetgeen weer extra (rente)inkomsten voor je oplevert. Hierdoor word je bestedingsruimte steeds groter. Probeer dit met een soberder leefstijl en door te consuminderen. Op zobespaarjegeld staan vele tips om dit doel te bereiken. Ook bereik je hier een meer duurzame samenleving mee waarin onze kinderen een toekomst hebben.

Zorg er altijd voor dat de bank en het spaarproduct onder het Nederlandse garantiestelsel vallen. Lees goed de informatie hierover op de website van de spaarbank waar je een spaarrekening wilt openen of laat je hierover informeren bij De Nederlandsche Bank.

Zorg er voor dat je nooit meer dan € 100.000,- bij één bank hebt staan. Voor een en/of rekening geldt een bedrag van 200.000,- euro. Dit zijn namelijk de maximale bedragen waarvoor de Staat garant staat.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!


Sparen met de hoogste rente zonder risico.

Wil je het maximaal door de Staat gegarandeerde spaarbedrag van 100.000,- euro bij één bank wegzetten? Ga hier dan een paar duizend euro onder zitten. Bij voorbeeld op € 95.000,-. Hierdoor is je opgebouwde rente ook verzekerd bij een faillissement van de bank.

Het garantiestelsel geldt per bank inclusief dochterondernemingen. Let hierop wanneer je je geld over meerder banken wilt spreiden. Dochterondernemingen van banken worden dus bij elkaaar opgeteld.

Laat je niet bang maken door woordvoerders van de grote banken die zeggen dat je geld op een kleine bank grote risico's loopt omdat de kleine banken makkelijk failliet kunnen gaan. Wanneer je je houdt aan de regels van het (deposito)garantiestelsel is je risico hooguit twee maanden rente-inkomsten. Dit is ongeveer de tijd die de Nederlandsche Bank nodig heeft om het geld weer terug te storten. Dit "risico" verdien je overigens al snel terug door de hogere rente.

Kun je je spaargeld voor langere tijd missen? Zet het dan op een depositorekening. Dit levert al snel 0,5% tot 1,0% extra rente op! Er zijn er veel.


Ga voor de hoogste spaarrente en de beste service naar een kleine bank.

Onderzoek heeft uitgewezen dat spaarders het beste af zijn met een spaarrekening bij een kleine bank. Niet alleen de spaarrente is hoger maar een kleine bank geeft ook de beste informatie aan spaarders over bijvoorbeeld rentewijzigingen. De hoogste rente ontvang je dus vaak bij de kleinere spaarbank. De grote banken scoren overigens wel goed op het snel overboeken van spaargeld. Wanneer je spaargeld veel heen en weer boekt kan dit een voordeel zijn. Het blijkt dat veel grote banken allerlei ingewikkelde spaarproducten hebben zoals klimrentes of opnamekosten voor je spaargeld. Ook werden in het verleden spaarders gelokt met een hoge spaarrente die vervolgens in kleine stapjes werd verlaagd. Hierdoor valt de uiteindelijke renteopbrengst op je spaarrekening lager uit. Waar je ziet dat de grote banken veel beperkende voorwaarden hebben bieden de kleinere banken spaarrekeningen en deposito’s aan met heldere eenvoudige voorwaarden en ook nog eens de hoogste rent. Ook sturen zij automatisch een e-mail wanneer de hoogte van de spaarrente wijzigt. De grote banken zijn wel bezig met een inhaalslag om het verloren marktaandeel terug te winnen. Zoeken naar een bank met de ‘hoogste rente’ en beste service loont dus.

Dit is een wat ingewikkelder tip om spaargeld wat langer weg te zetten op deposito: Heb je veel spaargeld maar wil je toch steeds binnen korte tijd over een deel van je spaargeld beschikken? Maak dan een ideaalcomplex van deposito's. Het werkt als volgt: Je deelt dan je spaargeld op in bijvoorbeeld twaalf gelijke delen. Elke maand zet je één zo'n bedrag voor een jaar vast. Na een jaar valt er elke maand een bedrag vrij dat je naar keuze weer een jaar vast kunt zetten of uitgeven. Hierdoor heb je de voordelen van de hogere deposito-rente en kun je toch maandelijks toch over een deel van je spaargeld beschikken. Ook spreid je hiermee het renterisico.

Soms kunnen deposito's toch eerder worden gestopt, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis. Dit kan handig zijn wanneer je bij voorbeeld voor een huis spaart. Lees de voorwaarden van de bank hier goed op door.

Kies nooit voor een spaarproduct met boeterente bij opname. De rente die je op deze rekeningen krijgt is schijn omdat je bij opname weer een deel in moet leveren. Spaar dus altijd op een spaarrekening zonder boeteclausules.

Houdt rekening met de vermogensbelasting. Deze bedraagt 1,2 % boven de vermogensvrijstelling. In tijden van lage rente kan het spaarsaldo boven de vermogensvrijstelling zelfs verlies opleveren. Reken dit goed na. Zet desnoods een deel op een deposito tegen een hogere rente. Wellicht is dit een goed moment om een deel van je (dure) hypotheekschuld af te lossen?


Samen sparen voor een specifiek doel

Een nieuw fenomeen op het gebied van sparen is het samen sparen of sociaal sparen. Hierbij speelt natuurlijk de sociale media een belangrijke rol. Via Facebook en Hyves betrek je anderen bij het onderwerp en probeer je met zijn allen bij te dragen aan het realiseren van de spaar doelstelling. Dit kan natuurlijk door zoveel mogelijk te sparen voor het goede doel of om bijvoorbeeld een ziek kind een behandeling te laten krijgen in het buitenland. Maar je kan ook sociaal sparen door bijvoorbeeld voor je verjaardag een nieuwe fiets te vragen en vervolgens aan alle bezoekers om een onderdeel van deze fiets bij elkaar te sparen. Er zijn inmiddels gespecialiseerde banken die gratis helpen met sparen en ook grote bedrijven zoals warenhuizen willen graag hun naam en geld verbinden aan goede doelen. Bijvoorbeeld door sponsoring of het geven van waardebonnen. De ervaring leert dat de sociale media uitermate geschikt is om in korte tijd veel geld bij elkaar te sparen.

Spaar op een internet spaarrekening. Dit is niet alleen gemakkelijk maar levert ook nog eens een hogere rente op. Met een internetspaarrekening kun je zeer snel je geld verplaatsen. Ook bezuinig je op de bankkosten.

(Internet)spaarrekeningen zijn gratis. Mocht je bank de spaar rente na verloop van tijd verlagen open je gewoon een nieuwe rekening bij een andere bank met een hogere rente. Zeg de "oude" spaarrekening niet te snel op. In de toekomst kan de rente weer de hoogste zijn en hoef je het spaargeld alleen maar terug te boeken.

Het verplaatsen van geld van de ene spaarrekening naar de andere levert renteverlies op over de dagen dat het onderweg is. Verplaats je geld alleen als het renteverschil groter is dan 0,3% en dit verschil al geruime tijd bestaat. Alle banken volgen namelijk min of meer de marktrente maar niet op hetzelfde moment.

Let op! Hoe hoger de rente, hoe hoger het risico. Wees altijd waakzaam wanneer een organisatie buitengewoon hoge rendementen biedt. Wanneer de markt spaarrente niet meer dan 3% á 4% is en een belegger biedt een rendement van bijvoorbeeld 15% wees dan altijd zeer terughoudend. Dit kan haast maar één ding betekenen. Je loopt een torenhoog risico!Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Sparen voor de hypotheek

Naast het sparen voor een auto, vakantie of een bankstel kan je ook sparen voor het aflossen van de hypotheek. Zeker in tijden van economische crisis en het ter discussie stellen van de hypotheekrenteaftrek is het belangrijk om in ieder geval goed na te denken over wat je wilt met je hypotheek en op welke wijze je de aflossing bij elkaar wilt sparen. Zorg ervoor dat je bewust bent van alle scenario’s die zich kunnen voordoen en probeer hierbij de risico’s die je loopt zo goed mogelijk in te schatten. Stel jezelf eens de vraag wat de gevolgen zijn voor je hypotheek en je persoonlijk financiële situatie bij scheiding, overlijden, stijgende hypotheekrentes, een dalend inkomen of vermindering van de hypotheekrenteaftrek. Anticiperen hierop kan deels door een goed plan te maken om je hypotheek af te lossen. Bijvoorbeeld door het hypotheekbedrag bij elkaar te sparen. Maak hiervoor door geld te besparen ruimte.

In principe zijn er drie mogelijkheden:

  • Zelf netto sparen voor je hypotheek zonder gebruik te maken van speciale spaarvormen
  • Zelf bruto sparen voor je hypotheek met gebruik van verschillende bankvormen zoals banksparen
  • Aflossen of sparen binnen de bestaande hypotheek

Lees voor verder informatie ook eens de pagina Hypotheken op zobespaarjegeld.nl door.


Tips om goedkoop te bankieren.

Probeer het aantal bankrekeningen zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor houd je overzicht op je geldverkeer. Ook hoef je hierdoor minder geld op je rekening te laten staan voor noodsituaties. De rest van je geld zet je op een (internet)spaarrekening. Bankier via internet. In de regel is dit gratis en hiermee houd je een goed overzicht op je inkomsten en uitgaven. Alle nota's die je binnen krijgt kun je bij electronisch bankieren direct inplannen als betaling. Betaal op tijd maar niet te vroeg. Betaal dus 1 dag voor de betaaldatum. Via internet kun je dit precies aangeven. Vaak kun je je spaargeld bij dezelfde bank binnen enkele seconden terugboeken naar je betaalrekening. Naar een andere bank kan vaak in een dag. Let op dat veel kleine banken in het weekend geen overschrijvingen doen. Door efficiënt met je geld te schuiven kun je veel geld verdienen aan extra rente en houd je goed overzicht.

Betalen kost ook geld. Denk aan de kosten van een creditcard of de kosten van een betaalrekening. Zeker wanneer je "rood" komt te staan lopen de kosten enorm op. Maak hiervan dus zo min mogelijk gebruik. Bij sommige banken kun je gratis bankieren. Zoek ze op via het internet. Wanneer je echt "een gat in je hand hebt" is het wellicht verstandiger om het geld dat je beschikbaar hebt voor bijvoorbeeld kleding contant mee te nemen wanneer je kleding gaat kopen. Laat je bankpas thuis. Hierdoor wordt het onmogelijk om meer geld uit te geven dan je beschikbaar hebt.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.

© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners