Besparingstips Abonnementen

Hoe je kan besparen op abonnementen lees je op deze pagina van zobespaarjegeld.nl. We hebben zeker 25 besparingstips en bezuinigingstips aan om te besparen op abonnementen van tijdschriften, weekbladen en overige abonnementen. Naast het opzeggen van een abonnement zijn er nog veel andere mogelijkheden om kosten te besparen op abonnementen.

Opzeggen van de krant, tijdschriften en weekbladen die je nooit leest

Het meeste geld dat je kan besparen op abonnementen is door het opzeggen van abonnementen van tijdschriften die je eigenlijk nooit (meer) leest. Dit levert een maximale besparing op van 100%. Houd rekening met de opzegtermijn.


Geld besparen op je abonnementen? Zo pak je het aan

Vind je dat jij iedere maand best een hoop geld uitgeeft? Dan kan het goed zijn om hier eens kritisch naar te kijken. In ieder geval is het mogelijk om te besparen op je vaste lasten. Een van de dingen waar je hierbij aan kunt denken, zijn abonnementen.......... lees hier verder.Lees je eigenlijk de krant alleen af en toe in het weekend en eigenlijk nooit doordeweeks? Bezuinig dan op je krantenabonnement door deze op te zeggen. Vervolgens koop je de zaterdagkrant in de winkel wanneer het jou uitkomt. Je kan hiermee honderden euro's per jaar bezuinigen zonder dat je het eigenlijk merkt.

Let bij een abonnement op een tijdschrift, blad, krant of magazine op de looptijd van het abonnement. Zeg je abonnement dus tijdig op om te voorkomen dat je er weer een jaar aan vast zit. Tegenwoordig is er overigens ook goede wetgeving die het uitgevers verplicht abonnees tijdig te informeren wanneer hun abonnement afloopt.

Maak gebruik van de moderne abonnementsvormen van kranten door een online abonnement te nemen op de krant. Het is tegenwoordig mogelijk om doordeweeks de krant digitaal (online) te ontvangen en de zaterdagkrant in de brievenbus bezorgt te krijgen. Ideaal voor mensen die het doordeweeks te druk hebben om de krant te lezen en in het bezit zijn van een draagbare computer of tablet. Lees doordeweeks online de krant in de trein en in het weekend de papieren versie op de bank thuis. Je bespaart hiermee vele tientallen euro's per jaar.

Heb je een abonnement op de krant en ook op de TV gids? Bezuinig dan door de TV gids op te zeggen. De programma’s staan ook in de krant. Heb je geen krant, dan is een andere tip om te besparen en te bezuinigen op je abonnement om de TV programma’s op te zoeken op Teletext of de digitale Televisiegids. Je bent er zo aan gewend en het levert weer een leuke besparing op.

Ben je abonnee van verschillende tijdschriften? Probeer dan te consuminderen door opzegging van 1 of 2 abonnementen. Houd het goedkoopste abonnement en zeg het duurste op. Als alternatief lees je af en toe eens een goed boek uit de bibliotheek of probeer je een tijdschriftabonnement te delen met een kennis of goede buur.Gratis en goedkoop lezen van kranten, tijdschriften en bladen.

Een makkelijke bezuiniging op abonnementen van de krant, tijdschrift of andere weekbladen is om abonnementen met elkaar te delen. Is je buurman ’s morgens thuis en jij ’s middags? Laat dan de krant bij hem bezorgen en vraag of hij deze na het lezen bij jou in de bus doet. Deze besparingstip levert je 50% van het abonnementsgeld op. Deze besparingstip gaat natuurlijk ook op voor abonnementen op tijdschriften en weekbladen.

Er zijn veel tips om te besparen op abonnementsgeld. Wanneer je dagelijks in de buurt van een uitgiftepunt komt voor gratis kranten kan je daar een krant halen in plaats van een abonnement op een krant te nemen. Deze besparingstip levert je rond de 25 euro per maand op.

Laat vakliteratuur door je baas betalen. Breng hierbij als voordeel in dat collega’s de vakliteratuur ook kunnen lezen en zo bij blijven op hun vakgebied. Vakliteratuur is vaak duur dus ook deze tip kan weer een behoorlijke besparing opleveren.

Je kunt veel geld besparen door tijdschriften en de krant te lezen in de bibliotheek. Ze liggen hier gratis en het is er ook nog eens lekker rustig. Van je bespaarde geld neem je er een lekker bakje koffie bij. (of natuurlijk nog goedkoper: neem een thermoskan koffie mee.)

Veel nieuws dat je in de kranten en tijdschriften leest staat ook op het internet. Probeer eens een aantal online sites uit met informatie. Uiteindelijk bespaar je hierdoor wellicht een abonnement en een hoop oud papier.

Maak gebruik van proefabonnementen! Dit is een leuke en praktische besparingstip en zorgt er ook nog eens voor dat je een tijdschrift en een krant op je gemak uit kan proberen.


Besparen op abonnementen in de vakantie

Ga je op vakantie? Laat dan in ieder geval (indien mogelijk) je krant naar het vakantieadres doorsturen. Hiermee voorkom je dat je dure kranten moet kopen op je vakantieadres en dat je wanneer je thuis komt de gang vol papier hebt.

Laat nu eens de boel de boel. Ga consuminderen en onthaasten. Ook op vakantie. De wereld draait echt wel door zonder dat jij de krant leest op je vakantieadres. Koop dus helemaal geen krant in de vakantie en geniet van je rust.

Spaar tijdschriften, magazines en weekbladen die je niet helemaal hebt kunnen lezen op en neem ze mee op vakantie. Kan je heerlijk in alle rust nog eens je favoriete artikelen (gratis) doorlezen.

Deze besparingstips komen uit eigen ervaring van zobespaarjegeld.nl. Tijdens de vakantie op de camping lagen dagelijks in de middag gelezen kranten in de papiercontainer. Dat leverde dus bijna elke dag een gratis krant op. Omdat de kranten in de papiercontainer lagen waren ze ook nog eens mooi schoon. Heb je goede buren op je vakantieadres kan je ook vragen of je hun krant mag lezen wanneer zij hem uit hebben.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Overige besparingstips en tips om te besparen en te bezuinigen op abonnementen

Ben je echt verknocht aan je tijdschrift en krant en wil je deze zeker niet opzeggen? Kijk dan eens of je kan bezuinigen door het abonnementsgeld automatisch te laten afschrijven. In de regel levert dit een besparing op van enkele euro’s per betaling.

Dit zijn besparingstips voor gezinnen met kinderen. Bewaar alle Bobo's, Tina's en Donald Ducks waarvan je kinderen abonnee zijn. Bewaar ze keurig op volgorde. Wanneer je oudste kind de weekbladen niet meer leest stop je het abonnement en geef je het tweede kind gewoon elke week het nummer wat hoort bij de betreffende week. Je kind merkt er waarschijnlijk niets van omdat de weekbladen voor kinderen vaak tijdloos zijn. Door wel het juiste blad te geven in de juiste week krijgen ze de vakantie Donald Duck in de vakantie en het kerstnummer met de Kerst.

Soortgelijke besparingstips is het kopen van complete jaargangen van weekbladen op de rommelmarkt of marktplaats. Je kan voor een paar euro een complete jaargang aan weekbladen kopen en deze één voor één de rest van het jaar 'gratis' lezen. Heb je ze uit? Verkoop je ze gewoon weer op Marktplaats of de rommelmarkt.

Denk eens goed na voordat u een tijdschrift of weekblad weggooit of u hiermee niet nog iemand blij kan maken. Is er een arm gezin in uw buurt met veel kinderen? Vraag of zij je gelezen weekblad willen hebben. Wellicht kan u iets doen via de kerk of de voedselbank. Of een bejaardenhuis in de buurt voor je oude Libelle's.

Een andere tip om te besparen en te bezuinigen op je abonnement is het gebruik maken van cadeaubonnen of tijdschriftbonnen. Heb je bijvoorbeeld een ING rekening en spaar je rentepunten, dan kan je regelmatig gratis tijdschriftbonnen krijgen, of tegen de helft van de prijs. Het loont soms de moeite om dit even te checken alvorens je een abonnement wilt afsluiten.

Ben je lid van een goed doel dat wekelijks of maandelijk een tijdschrift stuurt dat je nooit leest? Stop de automatische incasso en donneer gewoon afzonderlijk een bedrag dat je kan en wil missen. Dit spaart ook nog eens grondstoffen uit voor papier.

Een andere leuke besparingstip is om de betalingstermijn van je abonnement te verlengen. Een jaarabonnement of een tweejaarsabonnement is in de regel stukken goedkoper dan een maandabonnement. Dit levert al gauw een voordeel van enkele tientallen euro’s per jaar op.

Koop je veel tijdschriften en lees je veel? Overweeg dan een abonnement op de leesmap. Je kan deze vaak zelf samenstellen en er is voor iedereen wat wils. Denk wel regelmatig na of je nog steeds alle tijdschriften leest. Zo niet: het abonnement opzeggen of het aantal tijdschriften verminderen!

Loop eens door je bankafschriften en zoek de uitgaven voor abonnementen op. Soms hebben mensen geen idee hoeveel ze uitgeven aan dit soort zaken mede door de automatische incasso’s. Probeer te consuminderen. Neem de uitgaven op in je huishoudboekje zodat je overzicht krijgt op je uitgaven. Het (tijdelijk) opzeggen van een abonnement levert een makkelijke besparing op als je het (even) financieel moeilijk hebt.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken

goedkope zorgpolis vergelijken
© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners