Geld besparen door gezond te eten.


Geld besparen op eten en drinken door minder eten te verspillen en door eten goedkoop en voordelig te kopen en te koken.

Op deze pagina geven we je tips om geld te besparen door vooral goedkoop te eten en drinken. Dit doe je door bewust te leven en geen eten en drinken te verspillen. Met wat creativiteit kan je het hele jaar door goedkoop eten en drinken. Ga eens op zoek naar goedkope gerechten in een online kookboek die je makkelijk kan koken. We hebben een hoop leuke tips om geld te besparen opgenomen waar iedereen iets mee kan. Lees hierover ook onze tips over het gebruik van een boodschappenlijstje.


Wist je dat…? Fondant!

Fondant kom je vandaag de dag tegen in bijna alle kleuren van de regenboog. Je gebruikt het voor veel verschillende lekkernijen. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen rolfondant en modelleerfondant.......... lees hier verder.


Op een bewuste manier plastic verpakking? Dat doe je zo!

We vertellen je over het algemeen niets vreemds als we het hebben over de zorgen die ontstaan omtrent het plastic op onze wereld. Je hebt vast gemerkt dat er verschillende campagnes in gang zijn gezet en bepaalde protesten voorkomen.......... lees hier verder.


Geld besparen met dispensers?

Met een dispenser is het mogelijk om afgemeten porties te maken. Wist je dat dit veel geld bespaart? Precies de reden waarom je een dispenser bijvoorbeeld voor het uitschenken van sterke drank gebruikt. Dit bespaart enorm en zorgt voor consistentie bij het maken van cocktails.......... lees hier verder.


Een koffiemachine kopen of leasen?

Een koffiemachine kopen of leasen is een vraagstuk dat speelt bij veel ondernemers. Hoe zit het met de kosten? En het onderhoud? De keuze voor koop of lease hangt vaak volledig af van de bedrijfssituatie. Beide mogelijkheden brengen voor- en nadelen met zich mee, wij vertellen je er graag meer over!......... lees hier verder.


Tijd besparen met een microgolfoven

Het is misschien wel één van de meest geliefde apparaten in de keuken: de microgolfoven. Een handig apparaat waar je eten en andere zaken in no-time mee hebt opgewarmd.......... lees hier verder.


Gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn

Dat gezond eten ook duur is, is absoluut niet waar! Wel of niet gezond eten is puur een keuze van mensen. Zo kan je er eens over na denken om minder geld uit te geven aan dure etenswaar zoals vlees en kaas en meer aan groenten en fruit. Gezond eten volgens de schijf van vijf is dus geen kwestie van geld, maar van het maken van de juiste keuzes. Uit onderzoek van het CBS blijkt niet alleen dat Nederlanders steeds langer worden, maar ook steeds dikker. Meer dan de helft van de mensen is inmiddels te zwaar. Eén op de tien zelfs gevaarlijk dik. Hier kunnen we makkelijk iets aan doen. Er is momenteel zoveel voedsel te koop in een gevarieerd aanbod dat iedereen een gezond voedingspatroon kan hebben. Uit onderzoek blijkt dat we in de praktijk het meeste geld besteden aan vleeswaren en kaas. Minder dan 20% van ons budget gaat naar groenten, fruit en aardappelen. En dat terwijl daar juist de meeste vitamines, vezels en mineralen in zitten.geld besparen

Bewaar eten dat je niet nodig hebt en benoem 1 dag per week tot kliekjesdag: eet deze dag alle restjes van de hele week op, of maak restjessoep. Eigenlijk eet je deze dag dan gratis of goedkoop als je normaal gesproken gewend was het teveel aan eten weg te gooien.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!Cursus omgaan met geld

Omgaan met geld

De cursus Omgaan met geld is speciaal ontwikkeld voor mensen die beter willen leren omgaan met geld. De cursus wordt aan kleine groepen deelnemers gegeven tot maximaal 20 personen. Hierdoor is er tijd genoeg voor iedereen die vragen heeft over omgaan met geld.

De cursus "Omgaan met geld" is bedoeld voor iedereen die geld wil besparen en meer met zijn geld wil doen. André Fijan verzorgt de cursus zelf waardoor je verzekerd bent van een leuke leerzame dag.
Alle deelnemers krijgen een GRATIS USB-stick met hierop het 164 pagina's dikke boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan ter waarde van meer dan 20 euro, een gratis Excel huishoudboekje, de presentatie van de cursus en een hand-out met veel handige informatie. Deze cursus verdient zichzelf zo terug!

De cursus is bedoeld voor jongeren, ouderen, mensen met weinig geld en mensen met veel geld. Kortom, de cursus "omgaan met geld" is voor iedereen die geld wil besparen.......... lees hier verder.geld besparen

Zorg ervoor dat je constant wat eten in de vriezer hebt zodat je makkelijk en goedkoop snel eten kan klaarmaken. Doe alles in kleine handzame porties, zoals 10 pannenkoeken in een zak, of vul een leeg ijsbakje met macaroni. Op deze wijze is het altijd mogelijk om kleine porties eten snel en goedkoop klaar te maken.

De houdbaarheidsdatum wordt verleden tijd.

Voor veel mensen is de houdbaarheidsdatum op de verpakkingen van eten en drinken een belangrijk gegeven. Maar veel producten zoals koffie, blikgroenten, pasta en suiker blijven jaren goed. Het Voedingscentrum dringt erop aan om de houdbaarheidsdatum van veel producten te verwijderen. Hierdoor kan een enorme verspilling van etenswaren worden voorkomen. Feitelijk dient de tekst op veel verpakkingen uitsluitend voor fabrikanten om aan te geven dat op de houdbaarheidsdatum het product nog precies hetzelfde is als de aankoopdatum. Maar veel producten kan je nog makkelijk tot een jaar na datum opeten. Gooi je etenswaren dus niet te snel weg. Zeker wanneer je deze toch nog moet verhitten, zoals pasta. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks tot 50 kilo aan voedsel weggooit. Voor onze Belgische zuiderburen zal dit niet veel minder zijn. Hetzelfde onderzoek toont aan dat van de 50 kilo nog zeker 40 kilo geschikt was voor consumptie. Alleen het verstrijken van de houdbaarheidsdatum is voor veel mensen al een reden om voedsel weg te gooien. Er is een verschil tussen 'ten minste houdbaar tot' en 'te gebruiken tot'. Deze laatste is belangrijker dan de eerste. Aan de datum die genoemd wordt bij 'te gebruiken tot' moet je je houden. Deze tekst wordt gebruikt bij bederfelijke waar als vlees, vis, gesneden groenten en melk. Neem hierbij geen risico en gooi deze etensproducten weg na de gebruiksdatum. Veel van de overige producten kan je makkelijk langer gebruiken. Een mooie reden om voedselverspilling tegen te gaan, en je bespaart ook nog eens een leuk geldbedrag.


geld besparen

Koop goedkoop gezond eten in het groot in wanneer dit in de aanbieding is en bereid dit in één keer. Vries vervolgens in wat je over hebt. Je bespaart hiermee op de aankoopkosten van eten (hoe meer eten je tegelijk koopt, hoe goedkoper het vaak is), en tegelijkertijd ook op de bereidingstijd en het gebruik van energie. Bijvoorbeeld: maak in één keer een grote pan soep of kook in het goedkope seizoen veel boontjes en vries in wat je over hebt.

geld besparen

Bak je eigen brood. Je eigen brood bakken is goedkoper dan brood kopen in de supermarkt. Zeker wanneer je de tijd hebt is dit ook nog eens leuk om te doen. Je kunt dus geld besparen door zelf je brood te bakken. Vooral bij de luxere soorten levert dit een leuke bezuiniging op.

geld besparen

Kook niet te veel eten. Alles wat je kookt, niet opeet en vervolgens weg moet gooien is geldverspilling. Je kunt jaarlijks veel geld besparen door gewoon precies voldoende te koken. Maak er een sport van om steeds net genoeg en zo goekoop mogelijk te koken.

geld besparen

Een handige besparingstip is het hergebruik van restanten van producten die je hebt gebruikt. Ook hierover kan je veel goedkope recepten en leuke ideeën online op het internet vinden. Houd hiermee ook rekening bij het kopen van je eten en drinken. Weet je van te voren al dat je ingrediënten gaat overhouden? Plan dan later in de week een maaltijd waarbij je de ongebruikte etenswaren kan opmaken, bijvoorbeeld in de soep of macaroni.

geld besparen

Van Wendy ontvingen wij de volgende tip over de hooikistmethode:
"Kook bepaalde dingen met de hooikist methode. Deze methode gebruik je om groenten te drogen. In plaats van de vroegere hooikist, stop je etenswaren gewoon onder je dekens. Scheelt een hoop gas. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde bonenproducten die hard zijn, granen, kikkererwten of rijst. Voorgekookte bonen en kikkererwten zijn duurder dan een pak gedroogde."
Wendy geeft ook nog aanvullend tips over de verwerking:
"Was bijvoorbeeld kikkererwten en kook ze in water, voor ongeveer 10 tot 20 minuten. Leg ze vervolgens onder de dekens op bed totdat je ze het nodig hebt. Het heeft meestal wel een aantal uren nodig voor het gaar is. Je kan dit ook doen met rijst." Zelf gebruikt ze het liefst zilvervlies rijst. "Meet wel volgens de methode 1 kop rijst op 1,5 kop water af. Dat breng je aan de kook, en laat het 10 minuten koken. Dan onder de dekens in bed. En na een uur is het wel klaar. Vaak kookt ze tussen de middag en is het 's avonds als ze gaat eten nog steeds erg warm. De methode geeft ook een goede droge korrel rijst. Vroeger werd dit in een kist met hooi gedaan maar een dubbel geslagen deken werkt dus ook prima," aldus Wendy.

geld besparen

Ook deze tip kregen wij van Wendy: "Knip je verpakkingen open, bijvoorbeeld van tandpasta of crèmes. Hoe goed je ze ook uitknijpt, er blijft altijd nog een hoop in zitten. Knip het open en gebruik wat er nog in de verpakking zit. Schuif de helften over elkaar, zodat het niet uitdroogt. Vaak kun je er nog een week of wat mee doen."

geld besparen

Probeer ook tijdens het koken gebruikte producten weer te gebruiken. Groentenat (kookvocht) van verse groenten kan je opvangen en vervolgens gebruiken voor de soep, of voeg het kookvocht dat je hebt gebruikt toe aan het bakvet van vlees en maak zo een heerlijke (gratis) jus. Resten van de vis kan je gebruiken voor een gezonde bouillon. Wees dus praktisch met alle ingrediënten die je gebruikt en probeer zoveel mogelijk te hergebruiken.

geld besparen

Wanneer je eieren hebt gekookt, laat dan het hete water op de hete kookplaat of gaspit staan en gebruik dit na het eten om de afwas te doen. Je bespaart hiermee zowel water als energie. Ook dit draagt bij aan goedkoop en gezond eten en drinken.

geld besparen

Gebruik het laatste stukje oude kaas om geraspte kaas van te maken, voor op de pizza of de macaroni. Vaak is dit ook nog lekker 's avonds bij een drankje of op de tosti. Denk steeds na wanneer je iets over hebt of je dit nog voor iets anders kan gebruiken. Stem maaltijden op elkaar af.

geld besparen

Frituur in goedkope zonnebloemolie in plaats van in frituurvet. Dit levert op jaarbasis een aardige besparing op en het is ook nog eens gezonder dan 'harde' vetten. Let op: gebruik frituurolie nooit te lang, want dit is ongezond.

geld besparen

Heb je (te) veel jus gemaakt? Vries dan de hoeveelheid die je over hebt in. Wanneer je erg veel hebt gemaakt is het verstandig om handzame kleine porties te maken. Dit scheelt weer in de aankoop van juspoeder.

geld besparen

Kook zoveel mogelijk met de groenten uit de streek en gebruik seizoensgroenten. Probeer rechtstreeks bij de boer te kopen. Die is altijd weer net iets goedkoper en verser. Zeker bij een groot gezin kan zelf eten bereiden veel geld besparen.

geld besparen

Drink je regelmatig een kopje thee? Gebruik je theezakje dan meerdere malen. Elke euro is er weer één. Eigenlijk is hierdoor je tweede kopje thee (bijna) gratis. Ben je een echte theeleut, dan kan je met deze tip op jaarbasis veel besparen.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.geld besparen

Van Marga kregen we nog een tip om goedkoop thee te drinken.
"Je kan het theezakje twee keer gebruiken maar dat is lang niet altijd lekker, als je de eerste keer al een (sterk) bakkie heb gezet. Ik kook elke morgen een liter water en doe dit in een goede thermoskan met een theezakje. Hier kan ik tot de avond hete thee van drinken! Of nog beter: gebruik losse thee, dat is nog veel goedkoper!"

geld besparen

Zorg ervoor dat je regelmatig alle oude voorraden in huis opmaakt. Zo voorkom je dat overal halfvolle flessen en verpakkingen rondslingeren, of dat je uiteindelijk eten moet weggooien omdat dit over de datum is.

geld besparen

Ga je van huis weg naar werk of visite? Drink dan thuis geen koffie maar wacht met je eerste kopje koffie tot op het werk of je bezoek. Zeker als je dit elke dag doet levert dit op jaarbasis een leuk besparing op.

geld besparen

Ben je gewend voor het eten al wat af te wassen? Laat dan het afwaswater staan in de gootsteen. Na het eten voeg je heet water toe en je kan weer verder afwassen. Hiermee bespaar je op zeep en water.

geld besparen

Draai alleen maar een was of een vaat als de wasmachine of de vaatwasser vol is. Koop desnoods wat extra servies. Je verdient het extra servies zo terug door minder wasbeurten te draaien. Let op! Alleen wasjes draaien in de daluren met goedkope stroom.

geld besparen

Van Jannie kregen wij de volgende besparingstip: Zij gaf aan dat zij altijd de vaatwastabletten die zij gebruikt doormidden deelt. Hierdoor kan zij twee afwassen draaien voor het geld van één vaatwastablet. Dit levert al snel een besparing op van 50 euro per jaar.

geld besparen

Eén van de besparingstips waarmee je veel geld kan besparen is het gebruik van alternatieve producten in het huishouden. Bijvoorbeeld: gebruik strooizout in de vaatwasser i.p.v. onthardingszout of doe een paar theelepeltjes soda in de vaatwasser in plaats van dure tabletten of poeder.

geld besparen

De warmte in een oven blijft vaak heel lang hangen. Heb je de oven gebruikt, zet dan het deurtje open. De warmte van de oven zal dan voor een groot deel de huiskamer verwarmen. Hierdoor bespaar je op de verwarmingskosten.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken

goedkope zorgpolis vergelijken
© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners