Bespaar geld in het huishouden op de kosten van schoolgaande kinderen.

Hoe kan je geld besparen op de schoolkosten van je kinderen?

Onderhoud de (brom)fiets van je kind goed. Ten eerste gaan de spullen dan veel langer mee, ten tweede is het ook nog eens een stuk veiliger. De politie controleert regelmatig op verlichting. En je kind kan de hoge boete waarschijnlijk niet zelf betalen.


Wist jij dit al over de gitaar?

De gitaar is een bekend instrument over de hele wereld. In talloze landen wordt er fanatiek gitaar gespeeld. De gitaar is in verschillende situaties inzetbaar. Een gitaar kan bespeeld worden tijdens een concert.......... lees hier verder.Probeer schoolboeken zoveel mogelijk tweedehands te kopen of te lenen/huren. Let wel op de juiste druk. Je kind heeft de boeken hooguit een jaar nodig en daarna wil je kind het boek waarschijnlijk nooit meer zien. Je kunt prima tweedehands schoolboeken kopen bij bijvoorbeeld BOL.com.Laat je kind de schoolboeken netjes kaften en zie erop toe dat ze er zuinig mee omgaan. Kapotte boeken en boeken waarin geschreven is kan je aan het eind van het jaar niet meer inleveren en moet je dus vergoeden. Let op! Veel schooboeken zijn behoorlijk duur. Geld besparen op schoolkosten is dus ook onnodige kosten voorkomen.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

Verwen je kind niet te veel. Laat je kind op de fiets naar school gaan, in plaats van met het openbaar vervoer. Er is niets mis mee om een paar kilometer naar school te moeten fietsen. En in een groepje meefietsen is nog gezellig ook. Je kunt hiermee een hoop geld besparen op het openbaar vervoer. Lichaamsbeweging en frisse lucht zijn gezond voor kinderen.

Denk bij de keuze van een school ook aan de kosten. Wat zijn de reiskosten van en naar de school en organiseert de school veel dure activiteiten waarvoor een extra bijdrage nodig is? Moet je bij de school de boeken kopen of kan je deze ook huren?

Probeer gebruikte boeken weer te verkopen op BOL.com of aan andere leerlingen die een klas lager zitten. Hierdoor krijg je aan het eind van het schooljaar weer wat geld terug voor je boeken.

Koop degelijke spullen voor je kind. Goedkoop is vaak duurkoop. Kinderen gooien en smijten met hun schooltas, kleding en andere spullen. Dus zorg voor degelijke spullen die tegen een stootje bestand zijn.

Probeer niet te veel mee te lopen met modegrillen. Agenda’s, kaftpapier en kleding van bekende merken zijn vaak heel duur. Zoek dus naar goedkope alternatieven. Koop kaftpapier en dergelijke in de aanbieding. Zo zijn in de supermarkt vlak voor het nieuwe schoolseizoen vaak veel goedkope schoolspullen te krijgen.

Doe er alles aan om je kind over te laten gaan. Een jaar blijven zitten kost niet alleen veel extra geld aan schoolkosten, maar zorgt er ook nog eens voor dat je kind pas een jaar later kan gaan werken en dus een extra jaar geen inkomen heeft. De kosten voor een jaar blijven zitten kunnen hierdoor enorm oplopen.

Zet de verwarming op de kinderkamers laag als ze er overdag niet zijn. Zeker bij lange schooldagen kunt u hiermee besparen op de energiekosten. Zet de verwarming en uur voordat de kinderen thuiskomen weer wat hoger. Zo kunnen ze hun huiswerk in een warme kamer maken, is er ook geld bespaard!

Koop geen dure nieuwe fiets voor je kinderen. Eenmaal om de hoek wordt er niet meer zo voorzichtig mee omgegaan als beloofd en de kans dat de fiets op school omver wordt gegooid of beschadigd raakt is groot. Een goede tweedehands fiets rijdt ook prima.

Koop schoolspullen het hele jaar door in de aanbieding. Soms zijn schriften en kaftpapier in de aanbieding bij de supermarkt. Vlak na de start van het nieuwe schooljaar is er vaak veel in de aanbieding dat je wellicht nog voor dit jaar of alvast voor het volgende jaar kan kopen.

Geef je kind niet te veel geld mee naar school. Wat ze niet bij zich hebben kunnen ze ook niet uitgeven. Je loopt ook nog eens het risico dat de gezonde boterhammen in de vuilnisbak belanden en plaats maken voor snacks. Leer ze verstandig omgaan met (zak)geld.

Laat je kind na de gymles (wanneer mogelijk) douchen op school. Hierdoor bespaar je thuis op de energie en waterkosten. En je badkamer blijft ook nog eens lekker schoon. 80 keer niet thuis hoeven te douchen bespaart al snel vele tientallen euro's per jaar.

Laat de kinderen hun eigen lunchpakketje mee naar school nemen en bespaar hiermee op de uitgaven in de kantine of dure broodjes in de winkel. Geef drinken mee in een beker. Deze besparing kan oplopen tot 100 euro per maand. Daarnaast is een bruine boterham nog eens stukken gezonder dan een broodje frikadel.

Gebruik alle besparingsmogelijkheden voor het gezin! Veel scholen hebben regelingen waarbij minder draagkrachtige ouders worden vrijgesteld van schoolgeld of andere contributies. Maak hier gebruik van.

Spaar voor schoolreisjes en excursies. Wanneer je één euro per week spaart heb je jaarlijks al 50 euro bij elkaar voor het schoolreisje. Je hoeft dan geen nee te verkopen als het éénmaal zover is en je kind krijgt een mooie herinnering aan de schooltijd.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.


Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners