Boodschappenlijst. Met een boodschappenlijstje doe je goedkoop en handig boodschappen.Boodschappen doe je handig en goedkoop met een boodschappenlijstje.

Hier lees je tips om een handig boodschappenlijstje te maken. Om te besparen op je boodschappen is niets zo belangrijk als een goed doordacht boodschappenlijstje voor in de supermarkt. Een boodschappenlijst zorgt er niet alleen voor dat je zo goedkoop mogelijk boodschappen doet maar ook nog eens dat je niet te veel boodschappen koopt en geen boodschappen koopt die niet op je lijstje voor boodschappen staan.


Tips om geld te besparen op jouw boodschappen

Ben jij ook wel eens verbaasd als je het bonnetje bekijkt van jouw boodschappen, omdat je niet had verwacht dat het zo duur was? Dat is natuurlijk balen, want wellicht had je niet eens zoveel boodschappen nodig in de supermarkt. Als het bij jou vaak voorkomt dat je meer geld kwijt bent aan boodschappen.......... lees hier verder.


zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!
Hoe maak ik een standaard boodschappenlijstje?

goedkoop boodschappen doen

Mensen zijn gewoontedieren. In de regel eten we steeds hetzelfde. Vaak ook nog eens op dezelfde dagen. Vis op vrijdag, friet op zaterdag en gehakt op woensdag. Ook kopen we bijna altijd in dezelfde supermarkt.

Stap 1: We adviseren je om de komende tijd steeds alle boodschappen kassabonnen te bewaren. Neem vervolgens alle producten over op een boodschappenlijstje. Maak zo’n lijstje in Excel.

Stap 2: Rangschik al je boodschappen naar afdeling. Dus groenten bij groenten en zuivelproducten bij zuivelproducten.

Stap 3: Probeer de komende tijd in te schatten hoeveel je gemiddeld per week aan boodschappen uitgeeft en neem deze bedragen op in je huishoudboekje.

gratis huishoudboekje en boodschappenlijstje in excel

goedkoop boodschappen doen

Je voorbeeld boodschappenlijstje is niet alleen handig om je boodschappen goedkoop te doen maar ook om ideeën op te doen voor wat je wil eten. Zet in je Excel sheet al je maaltijden neer met alle producten die hierbij horen. Op deze wijze geeft je boodschappenlijstje niet alleen aan wat de afzonderlijke producten kosten maar ook wat elke maaltijd kost. Handig als je een maximaal bedrag hebt voor wat je aan boodschappen te besteden hebt. Het voorbeeld boodschappenlijstje hierboven is een gratis sjabloon in excel. Je vindt deze standaard boodschappenlijst onder "nieuw-sjablonen" in excel op je computer.

goedkoop boodschappen doen

Het gebruik van een boodschappenlijstje heeft meerdere voordelen. Zo voorkom je impulsaankopen en hoef je in de supermarkt niet meer te verzinnen wat je wilt eten en kopen. Zo houd je je aankopen in de supermarkt lekker goedkoop.


Boodschappenlijst


Boodschappenlijst

goedkoop boodschappen doen

Het maken van je standaard boodschappenlijstje kan wel even duren. Eigenlijk is het nooit af. Zet er dus wekelijks eventuele nieuwe boodschappen bij en haal er boodschappen af die je niet meer eet. Zo blijft je boodschappenlijstje voor de supermarkt altijd actueel.

goedkoop boodschappen doen

Draai je boodschappenlijstje inclusief prijzen uit en houdt dit in de buurt van de keuken. Wanneer je naar de supermarkt wil gaan kijk je eerst wat je wilt eten en dan wat je nodig hebt. Je weet nu ook direct wat de boodschappen je ongeveer gaan kosten.goedkoop boodschappen doen

De volgende besparingstip is om je boodschappen zo goedkoop mogelijk te kopen door prijzen te gaan vergelijken van supermarkten. Maak gebruik van de reclamefolders. Zie je dat een product elders in de aanbieding is en gebruik je dit artikel regelmatig Ga dan eens naar die andere supermarkt en koop direct veel in van dit (goedkope) product. Hiermee bespaar je op termijn veel geld. Neem wel eventuele extra autokosten mee in je berekening.

goedkoop boodschappen doen

Tenslotte kan je met je boodschappenlijst de prijzen van dezelfde boodschappen vergelijken in de supermarkt. Probeer eens wat uit. Wellicht koop je tot nu toe een dure variant van een product terwijl het huismerk een stuk goedkoper is. Proef je geen verschil of vind je het huismerk zelfs beter smaken? Pas dan je boodschappenlijstje aan. Vanaf nu ben je dan veel goedkoper uit.Boodschappenlijstje


Boodschappenlijstje

Met een goed boodschappenlijstje bespaar je geld op je boodschappen!
Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.
Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken

goedkope zorgpolis vergelijken© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners