Fietsen: Tips om goedkoop en zuinig te fietsen.

Geld besparen door goedkoop te fietsen.

Verander je leven en neem jezelf voor om zoveel mogelijk te fietsen. Fietsen past in de nieuwe levenswijze van consuminderen en onthaasten. Fietsen levert talloze voordelen op met betrekking tot het milieu en je gezondheid en is bij uitstek de ultieme manier om geld te besparen en te bezuinigen.

Fietsen levert ondermeer de volgende voordelen op:

  • Door te fietsen voorkom je CO2 uitstoot en dat is goed voor een duurzame aarde.
  • Minder auto’s op de weg betekent minder files.
  • Door te fietsen ben je feitelijk aan het consuminderen door geen gebruik te maken van een dure auto of bus waarvoor vele grondstoffen nodig zijn.
  • Door te fietsen blijf je langer fit en dus ook gezond. Je leeft langer door te fietsen.
  • Met de fiets kan je veel beter genieten van je omgeving en de natuur.
  • Fietsen ontspant en verminderd vermoeidheid. Door fietsen leer je om te onthaasten.
  • Met fietsen kan je veel geld besparen op benzine, onderhoud van je auto, wegenbelasting, afschrijvingskosten van je auto, enzovoorts.
  • Fietsers zijn gezonde mensen, hebben minder ziekteverzuim, een betere weerstand tegen stress en een betere conditie. Het is aangetoond dat drie keer per week minstens 6 kilometer fietsen de conditie verbetert met 10%.


zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!


Goedkoop fietsen

Probeer zoveel mogelijk ritjes die je normaal met de auto of de bus maakt met de fiets te maken. Elke 15 km die je op de fiets aflegt bespaart je ongeveer 1 liter benzine of diesel en daarmee verdien je dus direct 2 euro aan benzinegeld. Maar je bespaart natuurlijk ook in onderhoud van je auto en op kosten zoals parkeerkosten.

Onderhoud je fiets goed. Zorg voor regelmatig onderhoud zoals het vastzetten van kabels, het op spanning brengen en afstellen en het smeren van de ketting en het afstellen van de versnellingen. Met het goed onderhouden van je fiets kan je de levensduur wel vier keer zo lang maken en dat levert weer een mooie besparing op. Een praktijkvoorbeeld: het heeft geregend en je rijdt met je fiets door een diepe modderplas. De kettingkast loopt hierdoor vol met water en fijn zand. Het gevolg is dat het zand tussen de schakels van de ketting komt en de olie verdwijnt. De ketting slijt hierdoor zo sterk dat hij wel enkele centimeters langer kan worden met als gevolg dat hij niet meer om het achtertandwiel past en van het tandwiel afloopt. Er rest dan niets anders dan een nieuwe ketting te kopen en wellicht een nieuw tandwiel. Deze dure reparatie had voorkomen kunnen worden door de ketting direct schoon te spoelen en opnieuw in de olie zetten. Laat moeilijk onderhoud uitvoeren in de fietsenwinkel.

Zorg altijd dat je fiets veilig is. Bezuinig nooit op de veiligheid van jezelf en je mede fietsgebruikers. Uiteraard doe je dit door ervoor te zorgen dat de verlichting goed werkt en voldoende licht geeft, maar ook door de banden goed op spanning te houden en de remmen regelmatig te controleren. Vervang fietsbanden direct wanneer ze glad zijn, zeker aan het begin van de winter. Laat kinderen een helmpje dragen en ga niet fietsen op gevaarlijke plekken wanneer je heel erg onzeker bent. Loop desnoods een stukje met de fiets aan de hand. Overigens is een boete voor het rijden zonder licht veel hoger dan de aanschaf van een koplampje.

Om lekker te kunnen fietsen moet je een fiets hebben die goed bij je lengte past en die past bij het doel waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Aan een terreinfiets heb je doorgaans niets in de stad en andersom. Zorg ervoor dat het zadel past bij jouw zitvlak en dat het zadel op de juiste hoogte staat. Ook het afstellen van het stuur is bepalend voor je rijcomfort. Bij lange fietstochten is het aan te raden om een fiets met versnellingen te kopen.Heb je een bescheiden budget? Koop dan je fiets tweedehands online op marktplaats of bij de (online) fietsenwinkel. Controleer wel goed de staat van de fiets. Zit er geen slag in de wielen, werken de versnellingen nog wel en is de ketting niet verroest? Wees alert op gestolen fietsen. Een fiets die in de winkel 750 euro kost wordt nooit voor 100 euro aangeboden zonder dat er iets mee is. De politie zal in dit geval geen genoegen nemen met het antwoord dat je niet wist dat de fiets gestolen was. Bij een tweedehands fiets die je bij een erkende fietsenwinkel koopt is het vrijwel zeker dat deze niet gestolen is.

Denk eens goed na hoeveel keer je nu eigenlijk de auto gebruikt en wat dit eigenlijk kost. Zeker wanneer je genoodzaakt bent om te bezuinigen is het wellicht een goede optie om je auto weg te doen en een goede fiets te kopen. Dit levert een enorme besparing op. Voor de ritjes die echt met de auto moeten neem je een taxi of vraag of je met iemand of je mee mag rijden.

Koop kinderfietsen wanneer er aanbiedingen zijn en zorg dat ze veilig zijn. Kinderfietsen met grote manden voorop zijn nu volop in de mode, maar zware spullen kan je beter achterop de fiets hebben in verband met de balans van de kinderfiets. Ook zijn op deze kinderfietsen vaak de sturen erg breed waardoor je het risico loopt dat je kind in aanraking komt met een tegenligger of een mede fietsgenootje. Veiligheid bij kinderfietsen gaat voor op mode.

Probeer slim met de aankoop van kinderfietsen om te gaan wanneer je kinderen hebt. Probeer de kinderfietsen zo te kopen dat de kinderen om de beurt de fiets kunnen gebruiken. Koop bij jongens en meisjes een fiets in een neutrale kleur, zodat het broertje de fiets van zijn zusje kan gebruiken wanneer hij de juiste leeftijd en lengte heeft. Wanneer je de fiets ook nog goed onderhoud en voor een leuke prijs kan verkopen zijn de uiteindelijke kosten per kind gering. Meestal zijn kinderen binnen een paar jaar al te groot voor hun fiets.

Koop zeker geen dure fietsen voor je kinderen. Je wordt er alleen maar nerveus van door de hele dag naar ze te roepen dat ze voorzichtig met hun nieuwe fiets moeten omgaan. Vaak merken ze niet eens dat ze een goedkope tweedehandse fiets krijgen. Dure fietsen geven aan kinderen die graag veel buiten spelen is zonde van het geld. Hiermee kan je als gezin behoorlijk wat geld besparen.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Wanneer je een gezin hebt met vier of vijf fietsen kan je overwegen om ze geen van alle te verzekeren. De gemiddelde prijs van een (goedkope) fiets bedraagt ongeveer 400 euro. Vijf fietsen verzekeren kost in de eerste drie jaar 450 euro. Het kan dus slim zijn om dit geld te reserveren voor die ene keer dat een fiets gestolen wordt. Verzeker je je fiets niet dan is dit nog een extra motivatie om je fiets goed op slot te zetten.

Laat een derde sleutel van je fiets maken om te voorkomen dat je geen uitkering krijgt van de verzekeringsmaatschappij wanneer je fiets is gestolen en je bent een sleuteltje ooit kwijtgeraakt. Verzekeringsmaatschappijen eisen vaak dat je zichtbaar twee sleuteltjes overhandigt om een uitkering te voorkomen wanneer de diefstal het gevolg is van nalatigheid. Zorg dus altijd dat je twee fietssleutels hebt plus 1 extra reserve sleutel.

Koop een oude tweedehands fiets wanneer je deze veel op plekken moet stallen waar fietsen veel gestolen worden, bijvoorbeeld op een onbewaakte fietsenstalling op het station. Koop ook een extra slot waarmee je de fiets ergens aan vast kan maken.


Dieven worden steeds brutaler. Fietsen worden geregeld uit de tuin of zelfs uit de schuur gestolen. Zet je fiets dus ook in de schuur of garage goed op slot. In voorgaande tips waarschuwden wij je er al voor dat verzekeringsmaatschappijen niet uitbetalen als ook het fietssleuteltje weg is.

Maak gebruik van de fietsenregeling op je werk. Om het gebruik van de fiets te stimuleren bieden bedrijven medewerkers met fiscaal voordeel een fiets aan die zij vaak zelf mogen aanschaffen. Soms is dit in combinatie met een eigen bijdrage van de werknemer en/of inlevering van de reiskostenvergoeding maar vaak is dit ook gratis. Je moet dan wel ervoor tekenen dat je de fiets minimaal gebruikt op meer dan de helft van de dagen dat je werkt op het bedrijf. De fiscus vraagt deze verklaring op bij haar controles. De fietsregeling kan je ook toepassen voor een fiets met elektrische trapondersteuning. Vak krijg je bij de aankoop van je nieuwe fiets ook nog eens gratis fietscadeaubonnen voor onderhoud en reparatie.

Overweeg eens om een fiets online te huren wanneer u op vakantie bent. In de eerste plaats bespaart u hiermee al de transportkosten van uw eigen fiets naar uw vakantiebestemming Een fiets achterop de trekhaak van uw auto levert al snel een extra brandstofverbruik op van 20-30 % meer benzine. Daarnaast is de kans op beschadigingen aan fiets en auto groot. Op uw vakantiebestemming kan u de fiets specifiek huren op de dag dat u deze gebruikt hetgeen voordelig is. Controleer bij het boeken van uw vakantie of er een fietsverhuurbedrijf in de buurt is.Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:


goedkope energie vergelijken

goedkope zorgpolis vergelijken© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners