Home Financiën Alles over een lening oversluiten

Alles over een lening oversluiten

by Aangeleverd
0 comment
lening oversluiten

Een lening kost geld. Dat weet je maar al te goed als je één of meerdere leningen aan het terugbetalen bent. Dankzij de rente betaal je altijd meer terug dan dat je geleend hebt. Dit is niet meer dan logisch, omdat de kredietverstrekker ook geld moet verdienen.

Toch kan je behoorlijk besparen op je lening of leningen. Dat doe je door de lening over te sluiten. In dit artikel lees je wat een lening oversluiten is en waarom dit een goede keuze is.

alles over een lening afsluiten

Wat is een lening oversluiten?

Een lening oversluiten is niet ingewikkeld. Het houdt in dat de lening die je bij een kredietverstrekker hebt lopen, wordt afgesloten bij een andere kredietverstrekker. Je leent bij de nieuwe kredietverstrekker geld om je huidige lening af te lossen.

Is een lening oversluiten dan niet puur het verleggen van het probleem? Nee. Daar zit de crux hem nu net in. Door de lening over te sluiten, ga je een nieuwe overeenkomst aan. De rente bij de nieuwe kredietverstrekker is hoogstwaarschijnlijk lager. Daardoor ga je minder betalen. Een lening oversluiten is dus een effectieve manier om geld te besparen.

Waarom een lening oversluiten?

Omdat je ermee bespaart, zoals je daarnet al hebt kunnen lezen. Maar er is nog een reden waarom het gunstig is om een lening over te sluiten. Als je meerdere leningen hebt lopen, is het maar een onoverzichtelijke bende. Van allerlei kanten komen er betalingsverzoeken, de rentes zijn verschillend, de looptijden waarschijnlijk ook.

Door al je leningen bij dezelfde kredietverstrekker onder te brengen, wordt het een stuk overzichtelijker. En ook goedkoper, omdat je minder rente gaat betalen. Leningen samenvoegen of oversluiten doe je namelijk alleen als je een betere deal kunt sluiten dan de overeenkomst die je nu hebt lopen.

Kan ik elke lening oversluiten?

Je kunt niet iedere lening oversluiten, maar de meeste leningen wel. Dit zoek je samen met het krediet platform uit. Een persoonlijke lening, doorlopend krediet of de schuld op je creditcard zijn vrijwel altijd over te sluiten naar een andere partij.

Het maakt ook niet uit of je leningen bij verschillende banken hebt lopen. Bij een lening oversluiten worden alle leningen bij één kredietverstrekker ondergebracht. Lekker overzichtelijk en voordelig.

Betaal ik een boete bij een lening oversluiten?

In de meeste gevallen betaal je geen boete als je een lening gaat oversluiten. Dit kan wel het geval zijn als je een lening hebt met een lange looptijd of een aantal oudere leningen hebt lopen. Uiteraard wordt dit uitgezocht als je erover denkt om een lening over te sluiten.

Extra geld lenen bij een lening oversluiten

Het is mogelijk om extra geld te lenen als je een lening gaat oversluiten. Dan wordt natuurlijk wel eerst beoordeeld of je daarvoor in aanmerking komt. Maar als dat het geval is, is het geen probleem om wat extra geld te lenen. Dit komt dan bovenop het bedrag dat je leent om je andere schulden af te lossen.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design