Home Bedrijf Vergelijk voor je je bankrekening opent

Vergelijk voor je je bankrekening opent

by Aangeleverd
0 comment
vergelijk bij het openen van een nieuwe banrekening

Vergelijk voordat je een nieuwe bankrekening opent

Of je begint een bedrijf en wilt daarvoor een bankrekening voor je bedrijf openen. In dit artikel geven we je een aantal tips waarop je kan letten bij het openen van een nieuwe bankrekening. Het vooraf goed vergelijken van de verschillende bankrekeningen levert je veel op in de toekomst.

vergelijk zakelijke rekening
zakelijke rekening vergelijken

1. Ga voor een duurzame bank

Bij een duurzame bank wordt rekening gehouden met het milieu, een eerlijke verdeling van de welvaart in de wereld en maatschappelijk verantwoorde investeringen. Zo zal een duurzame bank CO2 neutraal werken en investeren in bijvoorbeeld groene energie. De duurzame bank zal doorgaans niet investeren in de oliesector.

Daarnaast zal een duurzame bank een deel van de opbrengsten gebruiken om goede doelen te steunen in zowel Nederland en België als de rest van de wereld. Een duurzame bank zal ook niet investeren in bedrijven die zich bezighouden met (illegale) houtkap in de regenwouden en bedrijven die produceren voor de oorlogsindustrie. Hier staat tegenover dat duurzame banken soms wel wat duurder zijn wat betreft kosten en een lagere rente uitkeren op een spaarrekening.

2. Ga voor de goedkoopste bank

Tegenwoordig brengen steeds mee banken kosten in rekening voor hun klanten. Het kan hier gaan om een bepaald betaalpakket dat je afneemt, de aanschaf van een extra pas of boete rente. Je kan er bij de keuze van een bank dus op letten welke bank het goedkoopste is wat betreft kosten.

3. Ga voor de bank met de beste service

Veel mensen zijn gevoelig voor een goede service van een bank. Deze bestaat uit het hebben van een makkelijk toegankelijk kantoor bij jou in de buurt of een goede telefonische bereikbaarheid waarbij je bijvoorbeeld geen computerbandje aan de lijn krijgt maar een deskundige medewerker die je klantvriendelijk benaderd. Ook kan een goede betrouwbare en gebruikersvriendelijke website je eerder laten kiezen voor een bepaalde bank. Je kan proberen op het internet te zoeken naar de ervaring van bestaande klanten.

4. Ga voor de bank met de hoogste (spaar) rente

Heb je veel geld en wil je dat tegen de hoogste rente wegzetten op een spaarrekening en depositorekening dan is het raadzaam om de spaarrentes van de verschillende banken goed te vergelijken. De laatste jaren komt het steeds meer voor dat banken geen rente vergoeden op hun spaarrekeningen of zelfs boven een bepaald bedrag een negatieve rente vragen aan hun rekeninghouders. Wanneer je dit niet wilt is er ook de mogelijkheid om een aparte spaarrekening bij een speciale spaarbank te openen. Deze spaarbank heeft geen betaalrekeningen. Je kan er alleen spaargeld naar toe boeken en deposito’s openen. Aan deze spaarrekening is de betaalrekening van je regulier bank gekoppeld als tegenrekening.

5. Ga bankieren bij een veilige bank

Zorg ervoor dat je niet alleen afgaat op de hierboven genoemde tips. Je moet er ook op letten dat je geld veilig is. Het belangrijkste hierbij is dat de Bank valt onder het Nederlandse Deposito Garantiestelsel. Deze garandeert dat je geld ‘verzekert’ is tot een bedrag van 100.000 euro per rekeninghouder wanneer de bank failliet gaat. Denk niet dat dit nooit gebeurd want dat is niet waar. De afgelopen jaren zijn verschillende banken (ook in Nederland en België) failliet gegaan. Zet dus nooit meer geld op een rekening dan gedekt is door het Deposito Garantie Stelsel.

Houdt er bij het gebruik van verschillende rekeningen bij verschillende banken rekening mee dat wanneer de ene bank een dochter is van een andere bank de bankbedragen bij elkaar opgeteld worden. Er wordt dan maar één keer maximaal 100.000 euro uitgekeerd. De rest ben je in principe kwijt.

We hopen dat bovenstaande tips je helpen om de juiste bankrekening te vinden. Maak gerust gebruik van sites waar je bankrekeningen goed kan vergelijken zoals Qilo. Op deze site kan je ook prima je bedrijfsbankrekening vergelijken.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design