Home Bedrijf Zonder grote investeringen mee in de digitale transformatie

Zonder grote investeringen mee in de digitale transformatie

by Aangeleverd
0 comment
digitale transformatie zonder investeringen voor het bedrijfsleven

Ondernemingen kregen de afgelopen jaren de ene na de andere uitdaging te verduren. Wordt 2024 dan eindelijk een jaar met meer rust en stabiliteit? Helaas niet.

Ook dit jaar lijken ondernemingen weer voortdurend scherp te moeten zijn om goed in te kunnen springen op nieuwe ontwikkelingen zoals de haperende economie, personeelstekorten, de energietransitie, en een nieuwe toepassingen van data en AI. Een van de belangrijkste trend in 2024 lijkt de digitale transformatie te worden. Wat houdt deze in, en hoe kun je erin meegaan zonder groots te hoeven investeren?

Digitale Transformatie zonder grote investeringen.

Waar staat jouw onderneming in de digitale transformatie?

Een vraag die iedere onderneming zich in 2024 zou moeten stellen is “Waar staat mijn onderneming in de digitale transformatie?”.

Data strategisch inzetten is belangrijker dan ooit met hoge kosten, medewerkerstekorten en economische onzekerheid.

Data over je onderneming en klanten verzamelen en analyseren geeft effectievere en efficiëntere processen, een betere automatisering en meer tevreden klanten. En dat leidt uiteindelijk tot een hogere omzet. Een gedegen plan om dataverzameling, connectiviteit en AI zo optimaal mogelijk te combineren en in te zetten maakt het eenvoudiger bepaalde zakelijke doelen te realiseren.

De voordelen van As-a-service formules

Nederland kent een relatief behoorlijk ver gedigitaliseerde samenleving. Toch zijn er binnen veel ondernemingen nog best wat stappen te zetten. Een van de grootste belemmeringen vormen de kosten. Niet iedere onderneming heeft immers voldoende liquiditeit om zomaar groots te investeren in software of hardware. Een van de aanbieders die hier handig op inspringen is Econocom. Hiermee kun je bijvoorbeeld voor een vaste maandelijkse prijs beschikken over een ruim assortiment aan de nieuwste ICT-apparatuur. Andere grote voordelen zijn dat je op het gebied van installatie, onderhoud en eventuele reparaties geheel ontzorgd bent.

Meer weten over de mogelijkheden? Bezoek dan de website van Econocom Nederland!

Minder nadruk op bezit, meer op gebruik

De voortdurend veranderende omstandigheden de afgelopen jaren hebben de vraag naar flexibiliteit bij veel ondernemingen alleen nog maar groter gemaakt. De afgelopen jaren is het klassieke aankoopproces binnen veel ondernemingen dan ook ingrijpend veranderd. Waar ze eerder producten met bepaalde specificaties wilden aanschaffen, zoeken ze nu meer naar leveranciers die een behoefte kunnen vervullen.

Met de snelle technologische veranderingen is het belangrijk slim te budgetteren en financieren. Flexibel zijn geeft de mogelijkheid zo goed mogelijk van nieuwe technologieën te kunnen profiteren. De nadruk komt hierbij minder op bezit te liggen en meer op gebruik. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld besteedt aan software of hardware die binnen korte tijd alweer achterhaald is.

Meer artikelen over geld besparen in het bedrijfsleven.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design