Home Bedrijf Geld besparen door een zakelijke rekening over te sluiten

Geld besparen door een zakelijke rekening over te sluiten

by Aangeleverd
0 comment
geld besparen zakelijk lening oversluiten

Verschillende zakelijke leningen naast elkaar hebben lopen is onhandig als je overzicht over je financiën wilt houden. Het zou handig zijn als je ze zou kunnen samenvoegen in één krediet.

Ben je zelfstandig ondernemer en heb je een zakelijke lening als starter afgesloten om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar heb je dat gedaan op een moment dat de rente ongunstig was? Of heb je verschillende zakelijke leningen lopen bij verschillende kredietverstrekkers? Dan kun je mogelijk geld besparen door je lening of leningen over te sluiten. We vertellen je er hier meer over.

zakelijk lening oversluiten

Zakelijke lening oversluiten voor lagere rente

Rentes zijn tegen het eind van het afgelopen decennium flink gekelderd. Heb je jouw zakelijke lening al een aantal jaren geleden afgesloten, dan is de kans groot dat de rente nu een stuk gunstiger is dan hij toen was. Dan betaal je in feite veel meer rente dan nodig is. Je moet een aantal voorwaarden voldoen, maar als dat het geval is, kun je zo’n zakelijke oversluiten bij een andere kredietverstrekker. Deze lost de huidige lening bij de eerdere kredietverstrekker volledig voor je af.

Die eerdere geldverstrekker kan een boeterente van maximaal 1 procent rekenen voor het vroegtijdig afbetalen van de lening. Dit is omdat hij door het vervroegd aflossen anders rente misloopt. De boeterente ondervangt dat. Bereken goed of je dan alsnog voordeliger bent je als je je zakelijke lening oversluit.

Zakelijke leningen samenvoegen

Verschillende zakelijke leningen naast elkaar hebben lopen is onhandig als je overzicht over je financiën wilt houden. Het zou handig zijn als je ze zou kunnen samenvoegen in één krediet. Ook nu geldt dat je wel moet uitrekenen of je ook met het betalen van boeterentes nog steeds goedkoper uit bent als je je zakelijke leningen samenvoegt bij één kredietverstrekker. Overigens bestaat de mogelijkheid dat niet alle kredietverstrekkers een boeterente rekenen. Namelijk als in de algemene voorwaarden van de lopende lening staat dat je boetevrij kunt aflossen.

Zakelijke en persoonlijke lening oversluiten

Een zakelijke lening staat wel echt los van een persoonlijke lening. Het is daarom niet mogelijk om een zakelijke lening over te sluiten naar een persoonlijke lening en vice versa. Er is namelijk sprake van verschillende toetsingscriteria die gehanteerd worden bij het afsluiten van zakelijke en persoonlijke leningen. Het is vaak overigens wel mogelijk een persoonlijke lening over te sluiten naar een goedkopere aanbieder, net zoals dat met een zakelijke lening mogelijk is. Een persoonlijke lening is voor een zelfstandige wel vaak wat lastiger om af te sluiten, omdat de factor kredietwaardigheid zwaar weegt en wat gecompliceerder is dan.

Meer voordelen van een zakelijke lening oversluiten

We hebben inmiddels vastgesteld dat het oversluiten van een zakelijke lening geld kan besparen en dat het samenvoegen van verschillende zakelijke leningen bij één kredietverstrekkers voor meer overzicht over je bedrijfsfinanciën zorgt. Maar los daarvan kun je door het oversluiten van je zakelijke lening mogelijk ook de looptijd van die lening verkorten. Je bespaart dan dus niet alleen op je maandelijkse lasten, maar je bent ook nog eens eerder van je betalingsverplichtingen af en je betaalt per saldo minder rentekosten.

Ga voor de goedkoopste bank en vergelijk de kosten.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design