Home Bedrijf 5 manieren om te besparen op bedrijfsruimte

5 manieren om te besparen op bedrijfsruimte

by Aangeleverd
0 comment
5 manieren om te besparen op bedrijfsruimte

Onroerend goed is duur in Nederland, ook voor bedrijven. De afgelopen jaren is dat alleen maar duurder geworden. Toch heb je voor je bedrijf een locatie nodig.

Niet alleen omdat je waarschijnlijk werkruimte nodig hebt maar ook omdat je een bepaalde uitstraling wilt creëren voor je bedrijf. En daarvoor heb je een passende bedrijfslocatie nodig. Bedrijfsruimte kan een flinke kostenpost vormen voor een bedrijf, en dat kan soms als een strop om de nek voelen. We bespreken vijf manieren waarop je mogelijk zou kunnen besparen op bedrijfsruimte.

Bedrijfsruimte huren in Amsterdam

Bedrijfsruimte huren

Het huren van bedrijfsruimte kan voordelen bieden die tot besparingen kunnen leiden. Ten eerste hoef je als je bedrijfsruimte huurt geen grote kapitaalinvestering te doen, omdat je geen pand hoeft te kopen. Dit betekent dat je het geld dat je anders zou uitgeven aan een aankoop kunt gebruiken voor andere zaken. Bovendien ben je met gehuurde bedrijfsruimte niet verantwoordelijk voor onderhouds- en reparatiekosten. Deze vallen meestal onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder.

Verder kun je flexibeler omgaan met je bedrijfsruimte. Hierdoor kun je gemakkelijker verhuizen naar een andere locatie als dat gunstiger is. Gelukkig is er overal wel bedrijfsruimte te huur. Je kunt ook gewoon bedrijfsruimte huren in Amsterdam.

Meer remote werken

Je kunt ook besparen op bedrijfsruimte door te zorgen dat je er zo min mogelijk van nodig hebt, zodat je geen grote ruimte hoeft te huren, onderhouden of eventueel zelfs kopen. Dat kun je doen door remote werken binnen je organisatie te stimuleren en faciliteren. Door medewerkers de mogelijkheid te geven om vanuit huis te werken, heb je zelf minder werkplekken nodig op kantoor en kun je je bedrijfsruimte afschalen. Daarmee kun je besparen op de benodigde kantoorruimte en bijbehorende kosten.

Verhuur of sublease

Je bedrijfsruimte afschalen kan door hem in te ruilen voor een kleinere locatie. Maar dat betekent dat je moet gaan verhuizen met je bedrijf. Als je door het stimuleren van remote werken substantiële bedrijfsruimte overhoudt, is het echter zonde om deze ongebruikt te laten en er wel kosten voor te hebben. Je kunt dan ook overwegen om deze ruimte te verhuren of subleasen aan en andere organisatie. Die kan er dan gebruik van gaan maken. Zo ontvang je inkomsten voor de ruimte die je toch niet zelf gebruikt.

Co-working spaces

Je kunt natuurlijk ook zelf je bedrijf vestigen in een ruimte waar al een of meerdere andere bedrijven gebruik van maken in plaats van gebruik te maken van de traditionele privébedrijfsruimte. We hebben het dan over zogenaamde co-working spaces. Co-working spaces bieden gedeelde werkruimtes, waardoor je kosten kunt delen met andere bedrijven en flexibele huuropties hebt.

Virtueel kantoor

Wil je voor de buitenwereld graag een adres op een prestigieuze locatie, terwijl je die in de praktische zin eigenlijk niet nodig hebt of niet kunt betalen? Dan kun je een virtueel kantoor overwegen, zoals bijvoorbeeld een virtueel kantoor in Amsterdam. In plaats van fysieke ruimte te huren, krijg je dan toegang tot een zakelijk adres en de bijbehorende diensten op deze locatie, zoals postbeheer en telefoondiensten. Dit stelt je in staat om het professionele imago dat je graag wilt te hebben zonder de kosten van een fysiek kantoor op een dure locatie. Daarnaast biedt een virtueel kantoor flexibiliteit, omdat je in feite vanaf elke locatie kunt werken en toch een zakelijk adres kunt hebben.

Voor veel bedrijven is het echter niet te voorkomen dat je geld kwijt bent voor een ruimte om vanuit te kunnen werken. Het is immers ook geen ideale situatie als iedereen binnen het bedrijf van huis uit werkt, want dan kan er weinig saamhorigheid ontstaan en moeilijker en minder efficiënt samengewerkt worden. Bedrijfsruimte is dus wellicht een zogenaamd noodzakelijk kwaad, maar net zoals je zelf een thuis nodig hebt, heeft je bedrijf dat ook.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design