Home Financiën geld besparen met een goede financiële administratie

geld besparen met een goede financiële administratie

by Aangeleverd
0 comment
ziektekostenverzekering vergelijken

Rond de laatste maanden van het lopende jaar is het tijd om de persoonlijke administratie en kostenposten eens onder de loep te nemen.

De zorgverzekeraars maken hun nieuwe tarieven voor de verplichte basiszorgverzekering bekend en de belastingdienst maakt de nieuwe bedragen voor de toeslagen bekend. Zorgverzekering vergelijken op kosten is niet het enige dat je kunt doen om jouw vaste lasten omlaag te brengen voor het komende jaar. Wat kun je nog meer doen?

ziektekostenverzekering dienst zoeken

Vaste lasten op een rij

De eerste stap naar een solide financieel plan voor het komende jaar is het op een rij zetten van de vaste maandelijkse kosten die je hebt. Wanneer je een gezin hebt is het uiteraard belangrijk om dit voor alle leden van het gezin te doen. Maak bijvoorbeeld een budget met een eenvoudig Excelsheet en plaats hierin per persoon de vaste kosten voor de zorgverzekering. Maak ook een budget voor lidmaatschappen en abonnementen, voor gas en stroom, water en voor gemeentelijke vaste lasten.

Uiteraard vermeld je daarnaast de eventuele kosten die je hebt voor vervoer. Zoals de APK, maar ook bijvoorbeeld OV-kosten en de geschatte maandelijkse kosten voor brandstof.

Vergeet niet om kostenposten in het sheet te vermelden als een verzekering voor een hond of kat. Ook de kosten voor de jaarlijkse inentingen voor eventuele huisdieren.

Start met vergelijken van de aanbieders en kosten

Bij een zorgverzekering voor personen of voor huisdieren is het uiteraard van belang dat je rekening houdt met geboden vergoedingen en het juiste zorgpakket. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van fysiotherapie? Of heeft een gezinslid in het komende jaar bijzondere tandzorg of een beugel nodig? Dan vergelijk je de vergoedingen hiervoor van de beschikbare zorgverzekeringen en extra zorgpakketten.

Zorg op tijd plannen

Soms is het (na verrekening van het eigen risico) voordeliger om zelf geld opzij te leggen voor dergelijke kosten. Heb je kinderen onder de 16- of 18 jaar? Dan wordt tandzorg vaak nog vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg bijvoorbeeld tijdens een jaarlijkse controle of de tandarts verwacht dat dergelijke behandelingen nodig gaan zijn. En doe je voordeel met het wat vroeger plannen van ingrepen indien mogelijk.

Avondje rekenwerk

Neem op een vrije avond de tijd om de kosten van verzekeringspakketten voor de auto, gezin en kinderen, huisdieren, voor de inboedel en voor de zorg goed te vergelijken en maak gebruik van handige overstapservices. Bel jouw energieleverancier en vraag naar scherpere aanbiedingen waarmee je kunt besparen op jouw huidige tarieven of stap over. Het is slim om jaarlijks een nieuw contract aan te gaan, eventueel bij een geheel andere aanbieder. Zo profiteer je maximaal van de beste tarieven.

Benut handige apps

Download handige gratis apps je smartphone en vergelijk de prijzen bij de supermarkten, doe niet te vaak boodschappen of laat jouw boodschappen thuis bezorgen. Zo voorkom je impulsaankopen en bespaar je nog meer.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design