Home Financiën Vier tips om beter te sparen!

Vier tips om beter te sparen!

by Ingezonden
0 comment
sparen met zo bespaar je geld

Het is natuurlijk niet fijn om je zorgen te maken over geld. Als je elke maand weer moeite moet doen om je kosten en inkomen met elkaar in evenwicht te brengen is het een goed idee om dingen te veranderen in je uitgaven of inkomsten. Ideaal is om aan het eind van iedere maand geld over te houden in plaats van geld tekort te komen. Zo kan je beginnen met sparen. Lees in dit blog verder voor onze vier tips om beter te sparen.

sparen

Check je vaste maandelijkse lasten

Vrijwel iedereen heeft te maken met vaste maandelijkse lasten. Onder sommige maandelijkse lasten kan je niet uitkomen. Je huis moet elke maand worden betaald en ook je energierekening is een essentieel onderdeel van je vaste lasten. Het is een goed idee om een lijstje te maken van je vaste lasten en te bepalen welke lasten noodzakelijk zijn en welke lasten minder zouden kunnen worden of volledig zouden kunnen worden geschrapt. Misschien heb je abonnementen lopen waar je weinig gebruik van maakt. Of misschien kan je overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Als je maandelijkse woonlasten te hoog zijn kan je ook overwegen een goedkopere woning te zoeken.

Check je boodschappen kosten

Iedere dag heb je eten nodig. Eten heb je in veel verschillende prijscategorieën. Hoe veel je maandelijks kwijt bent aan eten is afhankelijk van het soort producten dat je eet en waar je deze producten aanschaft. Het is een goed idee om je bonnetjes erbij te pakken om te zien hoeveel geld je besteed aan boodschappen iedere maand. Wat voor soort producten zorgen ervoor dat je kosten omhooggaan? Kan je deze producten misschien in een andere supermarkt goedkoper vinden of is het misschien beter deze producten helemaal niet meer te kopen? Het is ook altijd goed om te kijken naar de bonussen van de verschillende supermarkten. Als je al je eten in de bonus koopt zal je aanzienlijk besparen.

Blijf vaker thuis

Het is natuurlijk leuk om met je vrienden of familie uit eten te gaan of een dagje weg te gaan, maar dit is niet altijd nodig. Je kan het ook hartstikke gezellig hebben thuis. Als je je uitjes inruilt voor gezellige spelletjesavonden of kookavonden heb je het vast net zo leuk met elkaar.

Een nieuwe baan zoeken

Als het na het toepassen van de bovenstaande tips toch nog niet lukt om positief uit te komen aan het einde van de maand is het misschien tijd om een nieuwe baan te zoeken. De vacatures bank staan bijvoorbeeld vol met allerlei mogelijkheden. Ook in diverse andere sectoren is de vraag om nieuwe medewerkers op dit moment hoog.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design