Home Wonen Besparen op een klusjesman: dit gereedschap komt van pas voor de doe-het-zelver

Besparen op een klusjesman: dit gereedschap komt van pas voor de doe-het-zelver

by Ingezonden
0 comment
besparen op de klusjesman

Als je een beetje handig bent, kun je een hoop geld besparen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het zelf klussen aan je auto, maar ook voor het besparen op een klusjesman door zelf de klusjes in huis te doen. We zetten wat gereedschap op een rijtje dat goed van pas komt als je doe-het-zelver wil worden.

besparen met klussen

Schuurmachine

Schuren is in verschillende scenario’s een noodzakelijk onderdeel van het klussen. Als voorbereiding op schilderwerk bijvoorbeeld, maar natuurlijk ook als je aan het zagen gaat. Schuurpapier is handig voor de kleinere schuurklusjes en relatief goedkoop, maar als je grote oppervlakken moet schuren is het niet zo’n praktische oplossing. Met een schuurmachine kun je jezelf dan een hoop werk en energie besparen.

Decoupeerzaag

Als je een zaagmachine koopt, kun je het beter meteen goed doen. Met een handcirkelzaag kun je prima een rechte zaagsnede maken door hout. Maar als je vormen wilt kunnen uitzagen en hoeken wilt kunnen afronden, heb je een decoupeerzaag nodig. Deze is erg wendbaar, in tegenstelling tot de handzaag of de handcirkelzaag. Als je van plan bent om zelf veel zaagwerk te gaan doen, is een decoupeerzaag dus een goede investering.

Klopboormachine

Een veelgebruikte handeling bij het klussen is het boren van gaatjes. Bijvoorbeeld als je iets wilt ophangen aan de muur of zelf schapjes of meubels maakt. Een boormachine die op een accu werkt komt dan goed van pas, want die biedt vrijheid van beweging. Maar met een gewone accuboormachine kun je wel boren in hout, metaal en zachte steensoorten, maar niet in een harde steensoort als beton. Hiervoor heb je een klopboormachine nodig, waar je overigens ook gewoon in zachtere materialen mee kunt boren door de klopfunctie uit te schakelen. Met een klopboormachine kun je overigens ook schroeven vast- en losdraaien.

Boorhamer

Wil je een boormachine waarmee je ook sloop- en breekwerkzaamheden kunt verrichten? Dan heb je een boorhamer nodig. Het beste kies je dan voor een boorhamer met beitelfunctie (ook wel combihamer genoemd), omdat je daarmee beton kunt beitelen. Dat komt bijvoorbeeld van pas wanneer je je badkamer wilt gaan verbouwen. Met een boorhamer kun je ook boren in hout, metaal en zachtere steensoorten.

Voor de echt uitdagende sloopwerkzaamheden, zoals openbreken van vloeren en het verwijderen van tegels heb je een breekhamer nodig. Daarmee kun je niet boren of schroeven, omdat de kop niet kan draaien.

Natuurlijk is het verzamelen van gereedschap is een flinke investering, maar die investering kan zichzelf terugbetalen door uit uitsparen van dure klusjesmannen. Ga niet voor het goedkoopste gereedschap, want goedkoop is duurkoop waar het op gereedschap aankomt. Ga voor degelijk materiaal waar je lang plezier van kunt hebben.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design