Home Financiën ETF beleggen: zo kun jij starten met handelen

ETF beleggen: zo kun jij starten met handelen

by Ingezonden
0 comment
exchange traded fund etf

Wat is ETF beleggen?

Beleggen kun je op veel verschillende manieren en in veel verschillende handelsproducten. Een van de vele mogelijkheden is beleggen in ETF’s. Dit houdt kort gezegd in dat je in een gehele index kunt investeren of in een bepaalde sector zoals onder anderen duurzaamheid. Je kunt in veel verschillende ETF’s tegelijkertijd investeren wat het niet alleen leuk maakt maar het brengt hierdoor ook een lager risico met zich mee. Je kunt investeren in ETF’s bij online brokers waaronder bij eToro.

Bij welke broker kun je investeren in ETF’s?

eToro is een bekende online broker die ook heel erg geschikt is beleggers die net beginnen. Zo heeft dit platform een demo account voor je beschikbaar wanneer je een account aan hebt gemaakt. Met dit demo account kun je eerst met fictief geld beleggen zodat je het kunt leren zonder het risico te lopen om geld te verliezen. Ook is het een relatief goedkope broker aangezien ze 0% commissie rekenen over transacties. En het is een erg gebruiksvriendelijke website en erg toegankelijk voor iedereen aangezien het minimale bedrag dat je moet inleggen om te beginnen erg laag is, namelijk 170 euro. Ook biedt dit platform een copytrading functie aan waarmee je de portfolio’s van succesvolle beleggers bij eToro kunt bekijken en ook kunt overnemen.

Je kunt dus zien in welke ETF’s succesvolle beleggers investering en vervolgens dezelfde stappen maken. Zo ben je altijd vrij zeker van je zaak.

etf beleggen

Wat zijn de voordelen van beleggen in ETF’s?

Beleggen in ETF’s kun je zien als het hebben van een winkelmandje. Je kunt investeren in verschillende aandelen die dan samen in je mandje zitten. Het voordeel hiervan is dus dat je zelfs zonder al te veel kennis van beleggen en verschillende bedrijven toch met een relatief laag risico kunt investeren. Als beginnende belegger kan het dus een goede keuze zijn om je te verdiepen in het beleggen in ETF’s en hier als eerste mee aan de slag gaan. Bij eToro heb je keuze uit meer dan 150 verschillende ETF’s.

Hoe groot is het risico bij ETF’s?

ETF staat voor Exchange Traded Fund, wat inhoud dat het een fonds is van meerdere aandelen die je kunt verhandelen. Zo zijn er bijvoorbeeld ETF’s die aandelen uit een bepaalde sector gebundeld hebben. Ook kun je investeren in een ETF die samengesteld is uit aandelen uit een bepaald land. Omdat je in meerdere aandelen tegelijk investeert is je risico lager, er is weinig aan de hand als de koers van één bedrijf daalt, dat wordt gecompenseerd door de andere aandelen uit de ETF. Voor meer info over beleggen, check deze site.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design