Home Bedrijf Een koffiemachine kopen of leasen?

Een koffiemachine kopen of leasen?

by Ingezonden
0 comment
kopje koffie kopen of leasen

Een koffiemachine kopen of leasen is een vraagstuk dat speelt bij veel ondernemers. Hoe zit het met de kosten? En het onderhoud? De keuze voor koop of lease hangt vaak volledig af van de bedrijfssituatie. Beide mogelijkheden brengen voor- en nadelen met zich mee, wij vertellen je er graag meer over!

Geen investering in een koffiemachine

Bij het leasen van een koffiemachine worden de kosten verspreid en koop je niet meteen een automaat. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de koffiemachine. Dit hoeft niet persé een nadeel te zijn, want je hoeft ook geen investering te doen in een koffiemachine.

Hoe bepaal je dan het maandelijkse bedrag? Dit kan een vast bedrag per maand zijn of een bedrag per kopje koffie. Afhankelijk van het contract heb je ook vaak de keuze tot full-service waarbij het onderhoud, schoonmaken en leveren van koffie is inbegrepen. Veel bedrijven kiezen voor een contract met service. Hierbij wordt de voorraad van de koffie automatisch bijgehouden door de leasemaatschappij. Reparaties en onderhoud worden kosteloos verzorgd. Zo zijn er dus nooit onverwachte kosten en bij een storing of defect ontvang je een vervangend apparaat.

Als ondernemer word je dus volledig ontzorgd!

koffiemachine kopen of leasen

Kopen van een koffiemachine

Kies je voor het kopen van een koffiemachine dan heb je te maken met een investering en moet je de rest, zoals koffiebonen, het onderhoud en het schoonmaken, nog zelf organiseren. Een koffiemachine kost al snel een paar duizend euro en is daarmee voor velen een relatief forse investering. Bij sommige partijen wordt er na aanschaf van de koffiemachine nog wel voor een bepaalde periode service verleend. Er kan in enkele gevallen alsnog een onderhoudscontract worden afgesloten. Hierbij blijft het bedrijf gewoon eigenaar van de machine, maar wordt er wel per periode betaald voor bijvoorbeeld wekelijks onderhoud en eventuele reparaties.

Door het betalen van een vast bedrag is de machine direct eigendom van het bedrijf. Echter is er bij een leasecontract full-service inbegrepen, waardoor je niet achter het schoonmaken en het bijhouden van de voorraad aan hoeft.

Betalen per kopje koffie

Wil je betalen naar gebruik en afrekenen per kopje koffie? Dat kan ook! Neem de diensten van Care for Coffee. Zij biedt smakelijke versgemalen bonenkoffie waarbij je betaalt per kopje koffie waardoor je nooit teveel betaalt. Zij biedt verschillende opties binnen een leasecontract. De prijs van de machine en de bonen zijn in de prijs verwerkt.

Wat het meest interessant is voor jouw bedrijf is erg afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de situatie. Je kunt zelf redelijk gemakkelijk bepalen wat het beste is voor jouw bedrijf door uit te rekenen wat nu de kosten zijn en uit te rekenen wat je nu per kopje koffie betaalt. Voor welke optie kies jij?

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design