Home Energie De temperatuurwisselingen van het klimaat

De temperatuurwisselingen van het klimaat

by Ingezonden
0 comment
verwarmde sokken en verwarde handschoenen

Het afgelopen jaar bleef de winter lang uit, evenals de zomer van dit jaar. Het zijn al andere winters dan de afgelopen jaren. Strenge kou en sneeuw met Kerst zijn grote uitzonderingen en surrealistisch te noemen. De seizoenen lijken om die reden extremer te worden. Zoals afgelopen februari plots enorme kou, wisselend met hoge pieken in de zomer tot diepe dalen in de winter.

koude voeten en handen

Het afgelopen jaar was het niet anders. Er leek lang geen echte winter te komen. Maar toen kwam de maand februari, en hoe. Heuse winterse omstandigheden met een stilgelegd openbaar vervoer tot gevolg. Temperaturen die de min 15 aantikken, dat waren we al enige tijd niet meer gewend in ons land. Met als gevolg, voor de mensen die wel naar buiten moesten, koude handen en koude voeten. Een extra onaangename bijkomstigheid van het koude weer.

Koude handen en voeten

Een onbekend terrein is voor velen de oplossingen die er zijn voor de koude voeten en handen. Er zijn mensen met het syndroom van Raynaud en mensen met wintertenen en wintervingers. Dan zijn deze temperaturen, zacht gezegd, niet echt prettig. Maar ook mensen zonder deze verschijnselen trekken de temperaturen onder de -10 bijzonder slecht. De vingers en tenen worden eenmaal het eerste koud en dit werkt door op de rest van het lichaam. Hier zijn oplossingen voor, die worden hieronder benoemd.

Verwarmde handschoenen

Je voeten en handen voelen altijd als eerste koud aan. Dit kan zelfs erg pijnlijk zijn, wanneer je voor langere tijd aan koude temperaturen wordt blootgesteld. Verwarmde handschoenen worden veelal aangeboden. Van goedkope ‘China-wear’ tot gevestigde merken, is er een heuse markt voor bovengenoemde problematiek. Verschillende elektrische handschoenen zijn getest, de verwarmde handschoenen van BERTSCHAT® komen erg sterk naar voren. De verwarmde handschoenen zijn iets prijziger dan het middensegment, maar wel met kwaliteitskeurmerken als 3M Thinsulate en HIPORA®. De elektrisch verwarmde handschoenen zijn voorzien van krachtige accu’s.

De handschoenen met verwarming worden geprezen om de uitstekende kwaliteit,  het grootte warmteoppervlak en de warmteafgifte. warmteoppervlak.

Verwarmde sokken

Dan heb je nog de koude voeten, voornamelijk de tenen die koud kunnen aanvoelen. Voor Verwarmde sokken zijn ook verschillende aanbieders op de markt. De merken verschillen voornamelijk in accu volume en verwarmingsgebied. BERTSCHAT® biedt net als verwarmde handschoenen ook verwarmde sokken aan. De elektrische sokken worden aangeprezen door het grootte verwarmingsgebied en de krachtige accu’s. Daarnaast zijn de accu’s van de verwarmde sokken ook uitwisselbaar met de accu’s van de verwarmde handschoenen.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design