Home Energie Bespaar geld met energieaanbiedingen

Bespaar geld met energieaanbiedingen

by Aangeleverd
0 comment
radiatorknop laag zetten verwarming besparen

Overstappen naar een andere energieleverancier levert al snel een besparing op van honderden euro’s per jaar. Op een vergelijkingssite kan je prijzen vergelijken, op zoek gaan naar energie aanbiedingen en vervolgens direct overstappen naar een ander energieleverancier. Zo bespaar je ongemerkt veel geld op je energierekening.

Je kan tegenwoordig heel eenvoudig overstappen van energieleverancier.

Zet de kachel lager of uit wanneer je niet thuis bent.

Zet de verwarming of kachel laag wanneer je uit gaat. Hierdoor voorkom je dat de woning onnodig verwarmt wordt tijdens je afwezigheid. Ook dit levert een behoorlijke bezuiniging op de energiekosten. Wil je niet in een ijskoud huis thuiskomen kan je wellicht een klokthermostaat aanschaffen of in ieder geval de verwarming lager zetten wanneer je niet thuis bent.

Denk eens na over een zonneboiler. De zon verwarmt het water in de boiler gratis waardoor je energie bespaart op de verwarmingskosten. Wanneer je de zonnepanelen op het zuiden kan richten levert kan je hiermee behoorlijk ‘besparen op het gasverbruik’. Je kan vaak ook nog eens aanspraak maken op subsidie.

Maak er een gewoonte van om de verwarming in de kamers waar je overdag niet of nauwelijks komt uit te zetten. Dit levert je jaarlijks een behoorlijke energiebesparing op.

Wanneer je niet soms in een aantal kamers komt kan je in ieder geval de verwarming laag zetten. Verwarm uitsluitend de ruimtes waar je aanwezig bent waardoor je ook weer gas kan besparen.

Plak langs alle deuren, kozijnen en kieren tochtstrippen. Je voorkomt hiermee dat veel energie verloren gaat en dit levert natuurlijk weer een leuke bezuiniging op de energierekening op. Zorg er wel voor dat er nog iets van ventilatie blijft bestaan. Een niet goed geventileerd huis is niet energiezuinig in verband met de luchtvochtigheid.

Met ‘besparingstips energie’ voor in de badkamer kan je flink wat gas en water besparen!

Maak gebruik van de faciliteiten die je elders gratis kan gebruiken. Bijvoorbeeld: Maak gebruik van de douches op het werk of op de sportvereniging. Hiermee kan je zelf tot honderden euro’s per jaar besparen op gas, water en elektriciteit.

Douche niet langer dan 5 minuten per keer. Schoon is schoon. Extra tip: Er zijn handige zandlopertjes met een zuignapje die je in de douche kan bevestigen. Of gebruik een kookwekker. Bij een groot gezin voorkomt dit ook nog eens rijen voor de badkamer. Natuurlijk bespaar je hier niet alleen op gas maar ook op water en elektriciteit.

Doe tijdens het douchen de kraan dicht terwijl je je inzeept en je haren wast. Daarna afspoelen. Ook tijdens het tandenborstelen en scheren kun je tussentijds de kraan dicht doen.

Dit levert weer een leuke water en energiebesparing op.

Besparen op elektriciteitsverbruik

Het is tegenwoordig eenvoudig om over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn veel vergelijkingssites waar je prijzen kan vergelijken en direct kan overstappen zoals energie met kado. Het geld dat je kan besparen kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

radiatorknop laag zetten verwarming besparen

Door een warmte-terug-win (wtw) installatie te installeren, kan er bij iedere douchebeurt veel energie bespaard worden. Een wtw-installatie wordt in de afvoer van de douche gezet. Het warme douchewater wordt opgevangen en vervolgens gebruikt om koud water in de ketel op te warmen. Op deze manier maak je twee keer gebruik van hetzelfde water. De installatie vereist een kleine verbouwing, maar op de lange termijn kan er flink mee bespaard worden op het gasverbruik.

Gebruik een thermostaatkraan en een waterzuinige douchekop. Dit bespaart gas en water. Thermostaatkranen zijn tegenwoordig niet duur meer en makkelijk zelf (of met hulp van een handige buur) te plaatsen.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design