Home Energie Snel besparen op gas, water en licht: zo is het mogelijk

Snel besparen op gas, water en licht: zo is het mogelijk

by Ingezonden
0 comment
gas en elektriciteit besparen

Als je graag geld wilt besparen in huis, denk je al gauw aan gas, water en licht. Je kunt geld besparen door eerst grote investeringen te doen, maar dit is lang niet altijd nodig. Als je op een snelle manier wat geld wilt besparen op gas, water en licht, dan is dit mogelijk.  Hoe je dit kunt doen? Wij zetten hieronder wat handige tips op een rijtje!

Vergelijk energieleveranciers

Een van de eerste dingen die je kunt doen om op een snelle manier te besparen op gas, water en licht, is door energieleveranciers te vergelijken. Het is namelijk goed mogelijk dat je bij jouw huidige energieleverancier best veel geld betaalt en het ergens anders goedkoper is. Om snel geld te besparen, kan het dus goed zijn om te kijken naar welke leverancier het meest voordelig is. Om te kijken welke aanbieder van energie betrouwbaar is, is het ook goed om beoordelingen van bedrijven. Zo kun je kijken naar waar de prijs het laagst is, maar ook letten op bijvoorbeeld aspecten als kwaliteit en service. Op zoek naar een website om gas en licht te kunnen vergelijken? Gaslicht.com reviews checken is dan een aanrader.

Het licht vaker uitdoen

Enorm simpel, maar wel effectief. Door het licht wat vaker uit te doen als je niet in een bepaalde ruimte bent, bespaar je veel energie. Laat dus niet onnodig de lampen aanstaan als je niet in een ruimte bent, want dan staan deze voor niets aan. Door hier wat vaker op te letten kun je op een snelle manier energie en geld besparen.

Zet je verwarming niet te hoog

Als het koud is in huis, ben je al snel geneigd om de verwarming hoger te zetten. Echter kost dit natuurlijk wel meer energie en hier betaal je ook voor. Wat goed is om te doen, is om de verwarming niet te hoog te zetten. De ideale temperatuur voor in huis ligt tussen de 19 en 22 graden. Probeer ook om niet telkens de verwarming in allerlei ruimtes in huis aan te zetten, want dit is enorm zonde. Verwarm alleen de ruimte waar jij op dat moment bent, zodat je niet onnodig veel energie verbruikt. Ook s’ nachts de verwarming aanzetten is nergens voor nodig, dus doe dit niet!

Korter douchen

Een andere snelle manier om energie te besparen en dus minder geld kwijt te zijn aan je energierekening, is door korter te douchen. Als je normaal gesproken iemand bent die uitgebreid gaat douchen, wordt het misschien tijd voor verandering. Door iets korter te douchen kun je al best veel energie besparen en dit ga je ook terugzien op je energierekening.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design