Home Bedrijf 6 tips om te besparen op je zakelijke mobiele telefoongebruik

6 tips om te besparen op je zakelijke mobiele telefoongebruik

by Ingezonden
0 comment
besparen mobiele telefoongebruik

Heb je last van hoge zakelijke vaste lasten en zoek je naar manieren om te besparen? Dan kunnen alle kleine beetjes helpen. Zo kun je op zoek gaan naar manieren om effectief energie te besparen. Maar ook op je zakelijke mobiele telefoongebruik kun je besparen. We geven je zes tips.

mobiele telefoon besparen

Bespaar niet op het toestel

Laten we voorop stellen dat we niet per se aanraden om te besparen op de smartphone zelf. Daarvoor is dit apparaat te belangrijk. Voor zakelijk gebruik heb je simpelweg een toptoestel nodig. De nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra, die in februari op de markt komt, is een uitstekende smartphone om te dienen als zakelijke telefoon. Hij heeft razendsnelle hardware, veel opslagcapaciteit, een groot scherm en de beste selfiecamera op de markt, wat van grote waarde is voor onder andere videobelgesprekken. Ook is S22 Ultra voorzien van een S-Pen die de bedieningsmogelijkheden uitbreidt, zodat je er bijvoorbeeld zelfs schetsen op kunt maken. De Samsung S22 Ultra kopen als zakelijke telefoon is dus zeker een goede keuze.

Bellen via de wifi

Als je veel geld uitgegeven hebt aan de telefoon zelf, wil je niet alleen dat hij lang meegaat, maar wil je wellicht juist op de gebruikskosten besparen. Zo kun je voldoende hebben aan een kleine bundel met lage maandelijkse kosten. Een manier om je verbruik flink te drukken, is door zo veel mogelijk te bellen via de wifi. Dat kan bijvoorbeeld met WhatsApp of Skype. Maar pas op: doe het niet wanneer je op je mobiele dataverbinding zit, want dan kost het je een hoop data!

Ook buitenshuis de wifi proberen te gebruiken

Over wifi gesproken: op kantoor heb je dit waarschijnlijk, maar onderweg kun je geen gebruikmaken van je eigen, lokale internetverbinding. Op heel veel plekken is echter wel ‘gewoon’ draadloos internet. In het openbaar vervoer kun je steeds vaker van gratis openbare wifi gebruikmaken. Maak er op andere plekken waar je komt, zoals bij klanten of in horecagelegenheden, een gewoonte om te vragen naar het wachtwoord van de wifi. Zo verspil je zo min mogelijk mobiele data én kun je vaker via de wifi bellen.

Automatische updates alleen via de wifi

Eén grote verslinder van kostbare MB’s zijn automatische updates van apps. Per app kunnen er tientallen MB’s opgaan bij het downloaden van een nieuwe versie. Daarom moet je ervoor zorgen dat dit alleen gebeurt wanneer je op de wifi zit. Dit kun je aanpassen in je instellingen in de App Store of Google Play Store.

Databesparing in Chome

Zit je onderweg veel te browsen op je telefoon? Ook daar gaan een hoop MB’s aan op. Om je niet te hoeven inhouden wanneer je niet op de wifi zit, kun je in de browser Chrome van Google gemakkelijk de optie Databesparing aanzetten. Dit zorgt ervoor dat alle webpagina’s eerst gescreend worden en vervolgens in een lightversie aan je getoond worden. Zo verbruik je minder data én laadt de pagina sneller.

Kaarten downloaden in Google Maps

Gebruik je je smartphone om te navigeren? Dat is superhandig, maar het kost ook mobiele data omdat je in de regel niet op de wifi zit wanneer je aan het navigeren bent. Om te voorkomen dat er vele MB’s opgaan aan het laden van kaarten, kun je van tevoren als je op de wifi zit de kaart van het relevante gebied downloaden in Google Maps. Dan kun je ook zonder mobiel dataverbruik of zelfs zonder mobiele dataverbinding navigeren met je telefoon.

Als je op deze manier bewuster omgaat met je verbruik wanneer je gebruikmaakt van je zakelijke telefoon, kun je volstaan met een kleinere belbundel. Het is een kleine bijdrage om op maandelijkse basis geld te besparen, maar ook kleine besparingen doen ertoe. 

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design