Home Energie Geld besparen door duurzame investeringen; 3 opties

Geld besparen door duurzame investeringen; 3 opties

by Ingezonden
0 comment
warmte pomp

Ben je van plan om je woning te verduurzamen en heb je wat geld bij elkaar gespaard om deze investering te bekostigen? Dat is een ontzettend goed idee, want er zijn een aantal investeringen die flink wat geld kunnen opleveren. Investeren in je huis is vaak een goed idee, omdat je er zelf direct profijt van hebt. Op de lange termijn leveren duurzame woningen meer geld op bij verkoop, dus tel uit je winst! We geven je graag drie ideeën ter inspiratie om je woning direct te verduurzamen.

woning isoleren

Verbeter de isolatie

Je huis isoleren is in deze tijd waarschijnlijk de eerste optie waar je aan denkt. Dat komt niet alleen doordat de energieprijzen blijven stijgen, maar ook omdat het allemaal een stuk duurzamer kan met wat kleine aanpassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gevelisolatie, waarbij je per meter ontzettend veel warmte kunt besparen? Een bijkomend voordeel is dat het in de zomer ook direct een stuk koeler blijft, waardoor je niet aan de slag hoeft met ventilatoren of airco’s. Een gevelisolatie vereist geen verbouwing, waardoor het bijna bij elk huis toe te passen is en snel uitgevoerd kan worden.

Kies voor een zonneboiler

Hoewel veel mensen eerder voor zonnepanelen kiezen dan een zonneboiler, betekent dit niet direct dat ze meer opleveren. Het tegendeel is echter waar, want een zonneboiler heeft een hoger rendement. Deze kan namelijk tot wel vier keer meer energie opwekken dan zonnepanelen. Hoe werkt een zonneboiler? Dat is heel eenvoudig uit te leggen. De zonnecollector bevat vloeistof welke door de warmte van de zon wordt opgewarmd. Deze warme vloeistof wordt naar de zonneboiler gepompt, wat jouw drinkwater verwarmt. Hierdoor kun jij gemakkelijk gebruik maken van warm water om te douchen of koken, zonder dat er extra veel energie uit gas gebruikt wordt. Dit zou je honderden euro’s per jaar kunnen opleveren én je draagt bij aan een energie neutraler klimaat.

Overweg een warmtepomp

Wanneer men nadenkt over een zonneboiler, wordt ook vaak de warmtepomp overwogen. Deze installatie wekt ook warmte op, net als de zonneboiler, maar doet dit door middel van warme lucht in plaats van de zonne-energie. Het trekt de warme lucht naar binnen en vervoerd koude lucht naar buiten. Zo hoef je dus een stuk minder te stoken met de verwarming. Het voordeel van warmtepompen ten opzichte van zonneboilers is dat er niets verbouwd hoeft te worden en deze gemakkelijk geïnstalleerd zijn. Zonneboilers vragen namelijk om een gedeeltelijke verbouwing van het dak, want hier moeten leidingen doorheen geplaatst worden.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design