Home Vrije tijd Wist jij dit al over de gitaar?

Wist jij dit al over de gitaar?

by Ingezonden
0 comment
elektrische gitaar

De gitaar is een bekend instrument over de hele wereld. In talloze landen wordt er fanatiek gitaar gespeeld. De gitaar is in verschillende situaties inzetbaar. Een gitaar kan bespeeld worden tijdens een concert, een kampvuur of gewoon bij jou thuis in de woonkamer. Naast dat de gitaar op verschillende plekken en situaties bespeeld kan worden, kan je er ook verschillende muziekstijlen op spelen. De gitaar is een bijzonder muziekinstrument met een paar interessante feitjes. Meer weten? Lees dat dit blogartikel over de meest bijzondere feitjes over de gitaar.

elektrische gitaar

Hoeveel gitaarakkoorden zijn er?

De gitaar kan verschillende klanken produceren. Deze klanken zijn ook afhankelijk van het type hout waarvan de gitaar is gemaakt. Akoestische gitaren worden bijvoorbeeld vaak gemaakt van mahonie, esdoorn of vuren. Daarnaast worden elektrische gitaren vaak gemaakt van essen, hout, esdoorn of mahonie. Naast het type hout bestaan er ook 120 gitaarakkoorden. Daarnaast kan je de gitaar ook nog op een bepaalde manier stemmen. Iedereen kan uniek geluid produceren op zijn gitaar.

Wat is de duurste gitaar ter wereld?

De duurste gitaar in de geschiedenis van gitaren is de Fender Stratocaster. Voor de slachtoffers van een tsunami werd er geld ingezameld. Hiervoor werd een veilig gehouden, zodat er geld opgehaald kon worden. Een van de items die werd verkocht was deze Fender Stratocaster. Veel bekende gitaar hebben inmiddels deze gitaar gesigneerd. Deze gitaar is dus een echt collectorsitem geworden. De prijs die werd betaald tijdens de veilig was 2,1 miljoen euro.

Waar komt de gitaar vandaan?

De gitaar is in de tijd van de oude grieken ontstaan. Het perzische woord “Taar’’ is de inspiratiebron voor het woord dat we vandaag de dag kennen; de gitaar. In de tijd van de oude grieken was het instrument nog niet hoe we het nu kennen. Professionele muzikanten in die tijd gebruikten de Kithara. De Kithara is verder ontwikkeld in Spanje tot wat we vandaag de dag kennen.

MaxiAxi

Voor het kopen van gitaren en andere instrumenten raden wij MaxiAxi aan. MaxiAxi heeft een ruim aanbod op muziekinstrumenten. De specialisatie van MaxiAxi is licht- en geluidsapparatuur. Bezoek de website van MaxiAxi of benader een van de specialisten van MaxiAxi, deze helpen je met plezier verder!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design