Home Bedrijf De voordelen van werken in het buitenland

De voordelen van werken in het buitenland

by Ingezonden
0 comment
workation

Heb jij altijd al de ambitie gehad om voor een tijd in het buitenland te wonen en werken? Werken in het buitenland heeft zeker voordelen ten opzichte van werken in ons eigen land. Ben je hier benieuwd naar, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken? Wij helpen je op weg en zetten de grootste voordelen hiervan op een rijtje.

Het staat goed op je CV

Een baan zoeken over de grens heeft als voordeel dat het goed staat op je CV. Dit kan dan ook een goede indruk achterlaten bij je toekomstige werkgevers. Door te werken in het buitenland ontwikkel je veel nieuwe vaardigheden en daarnaast laat dit zien dat je gemotiveerd en ambitieus bent. Dit zijn dingen waar een toekomstige werkgever vast enorm blij mee is, waardoor jouw CV er wellicht eerder tussenuit springt.

Netwerk verbreden

Waarom je ook voor werken in het buitenland zou moeten kiezen, is omdat dit jou de kans biedt om je netwerk te verbreden. Je leert ongetwijfeld veel nieuwe mensen kennen en hebt hierdoor de kans om contact te hebben met mensen met verschillende culturele achtergronden. Het is altijd goed om je netwerk te verbreden, want dit kan jou in jouw verdere loopbaan helpen. Je kunt door te werken in het buitenland natuurlijk ook nieuwe vrienden maken, wat altijd fijn is!

Nieuwe werkcultuur leren kennen

Ieder land heeft weer een eigen werkcultuur. Grote kans dat dit dan ook compleet anders is dan in Nederland in het land waar jij aan het werk wilt gaan. Het kan nooit kwaad om een nieuwe werkcultuur te leren kennen, want hier kun je veel van opsteken. Doordat de gang van zaken in het buitenland anders kan zijn dan in ons eigen land, kan het wel even wennen zijn. Echter zal je ook hier snel je weg in vinden en wie weet kun je uit deze werkcultuur wel dingen meenemen die ook van belang kunnen zijn bij het werken in ons eigen land.

Bij een nieuwe werkcultuur horen waarschijnlijk ook een hoop andere arbeidsvoorwaarden dan je gewend bent.

Het is goed mogelijk dat je in het buitenland meer geld kan verdienen en dat het wonen daar helemaal niet zo duur is. Op deze manier kun je dan zelfs geld besparen, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Houd er in ieder geval rekening mee dat er een hoop dingen anders kunnen zijn in vergelijking met Nederland.

Werken en reizen

Nog een mooi voordeel van werken in het buitenland is dat je naast werken natuurlijk ook de kans hebt om te reizen. In welk land je ook bent, er is vast genoeg te beleven en te ontdekken. Je krijgt hierdoor de kans om mooie nieuwe plekjes te ontdekken en om herinneringen voor het leven te maken. Aangezien je al verblijft in het betreffende land bespaar je ook nog op reiskosten. Het is dus zeker een aanrader om de weekenden te gebruiken om nieuwe dingen te ontdekken. De combinatie van werken en reizen kan dan ook heel bijzonder zijn.

Taalvaardigheden bijleren

Een andere reden om te werken in het buitenland is omdat je hiermee jouw taalvaardigheden kunt bijleren. Waar het mogelijk is dat je in veel landen Engels spreekt, kan het ook leuk zijn om de echte taal van een bepaald land te leren kennen. Niet alleen wordt het op deze manier makkelijker om te communiceren in het land, maar ook doe je op deze manier weer nieuwe vaardigheden op. En dat staat ook weer heel goed op jouw CV!

Er zijn dus een hoop voordelen van werken in het buitenland. Als je hier de kans en ambitie voor hebt, kan het dus zeker een unieke kans zijn die je eigenlijk niet moet laten schieten. Het kan jou veel opleveren, zowel op het moment dat je er werkt als in de toekomst.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design