Home Bedrijf Bespaar geld door een duurzame bedrijfsvoering

Bespaar geld door een duurzame bedrijfsvoering

by Ingezonden
0 comment

Met een duurzame bedrijfsvoering kun je veel geld besparen. Bijvoorbeeld door duurzame energie te gebruiken in plaats van gas of olie waarbij je ook nog eens een bijdrage levert aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bovendien kan een duurzaam imago bijdragen aan het succes van het bedrijf. Door duurzaam te ondernemen heb je ook nog eens recht op verschillende subsidies. Benieuwd hoe jij geld kan besparen door op een duurzame manier te ondernemen? Lees de tips en draag bij aan een betere wereld.

ESCo’s

Wil je energiebesparing realiseren zonder hier zelf in te investeren? Of misschien wil je enkel energiebesparende maatregelen nemen? Een Energie Service Company (ESCo) maakt dat mogelijk.

Bij een ESCo is er een externe partner die namens jou investeert in energiebesparende maatregelen voor je bedrijf en plaatst de bijbehorende installaties.

Je spreekt van te voren af hoeveel procent energiebesparing die maatregelen gegarandeerd zullen opleveren en welk deel daarvan voor de ESCo is.

Daarnaast is het van belang om een looptijd af te spreken. Na deze looptijd zijn de energiebesparende installaties namelijk echt van jou.

SLIM-subsidie

De Slim regeling is onlangs in het leven geroepen door de Rijksoverheid. SLIM is de afkorting voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’. Hiermee wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb stimuleren. Deze subsidie heeft als doel om het blijven ontwikkelen van personeel gemakkelijker te maken. De subsidie is beschikbaar voor ondernemers, mkb bedrijven en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijven.

De subsidie is beschikbaar voor ondernemers, mkb bedrijven en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijven.

Vanaf 1 maart tot en met 31 maart 2022 is het voor individuele mkb-bedrijven dit jaar opnieuw mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen. Met deze subsidie helpt de overheid ondernemers met het creëren van een leercultuur in hun bedrijf. Dat kan door initiatieven die de ontwikkeling van jouw personeel benutten voor een beter bedrijfsresultaat en betere werknemers. De SLIM-subsidie is een zeer populaire regeling voor bedrijven. Iedereen kan de slim regeling aanvragen, ongeacht de sector waarin jouw onderneming werkzaam is.

WBSO en Innovatiebox

Van plan om zelf een product, dienst of proces te ontwikkelen voor het verduurzamen van jouw bedrijf? Dan kun je een wbso subsidie aanvragen. De fiscale stimuleringsregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) vergoedt loon- en overige kosten en uitgaven voor eigen ontwikkeling. Je kunt het hele jaar door WBSO aanvragen.

Verduurzaam het vervoer

De olieprijzen blijven maar stijgen en dat betekent dat de ritjes met de auto steeds duurder worden. Met duurzaam vervoer kunt daarom kosten verlagen en u uw CO2-uitstoot verkleinen. Denk aan elektrisch rijden of reizen met het ov. De meest duurzame en goedkope vormen van vervoer zijn lopen of fietsen, eventueel met een elektrische fiets, gevolgd door treinreizen. Sinds 2017 is reizen met de trein in Nederland CO2-neutraal doordat spoormaatschappijen windenergie opwekken. Ook kunt u het vervoer van uw medewerkers verminderen door thuiswerken te stimuleren. De meeste zaken zijn per telefoon of via Skype te bespreken. Het is lang niet altijd nodig om naar een afspraak af te reizen.

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design