Home TV/mobiel/PC Geld besparen op je abonnementen? Zo pak je het aan

Geld besparen op je abonnementen? Zo pak je het aan

by Ingezonden
0 comment
Wat te doen bij internetfraude

Vind je dat jij iedere maand best een hoop geld uitgeeft? Dan kan het goed zijn om hier eens kritisch naar te kijken. In ieder geval is het mogelijk om te besparen op je vaste lasten. Een van de dingen waar je hierbij aan kunt denken, zijn abonnementen. Als je beschikt over veel abonnementen, is het goed mogelijk dat je hier iedere maand best wat geld aan kwijt bent. Benieuwd hoe je geld kunt besparen op abonnementen? Lees gauw verder, wij zetten het hieronder voor je op een rij.

Geld besparen op je abonnementen

Stop abonnementen die je niet gebruikt

Het klinkt vanzelfsprekend, maar wordt lang niet altijd op tijd gedaan: abonnementen stoppen die je niet gebruikt. Het is goed mogelijk dat je bepaalde abonnementen hebt afgesloten een tijdje geleden, waar je nu eigenlijk niet of nauwelijks gebruik van maakt. Zonde van het geld! Neem jouw huidige abonnementen eens kritisch onder de loep en kijk naar welke je wel gebruikt en welke niet.

Als je graag geld zou willen besparen, is het handig om te kijken naar welke je het minst belangrijk vindt.

Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan tijdschriften of loterijen. De Staatsloterij opzeggen of je tijdschrift opzeggen kunnen dus dingen zijn om over na te denken.

Aanbieders vergelijken

Nog een manier om geld te besparen, is door aanbieders te vergelijken. Sommige abonnementen moet je echt bij een bepaalde organisatie afsluiten, maar dit is lang niet altijd zo. Als dit niet het geval is, kan het geen kwaad om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Wie weet is de ene aanbieder wel een stuk goedkoper dan de andere.

Dit kan jou iedere maand geld schelen en vooral op jaarbasis kun je dit dan merken. Wat research doen kan er zeker voor zorgen dat je geld bespaart, dus dit is zeker de moeite waard.

Automatisch verlengen voorkomen

Het wordt nog wel eens vergeten dat je een gratis proefperiode gebruik maakt van een abonnement, maar deze vervolgens vergeet stop te zetten. Abonnementen worden dan vaak automatisch verlengd, waardoor je hier weer voor een bepaald periode aan vast kunt zitten. En dat betekent dat je onnodig geld betaalt, terwijl je het misschien niet eens wilde hebben. Wees hier daarom scherp op en noteer de einddatum van jouw proefperiode. Doe dit het liefst nog een tijdje voor deze datum, zodat je zeker weet dat je het op tijd stopzet.

Alles-in-één abonnementen afsluiten

Wat ook handig kan zijn om te doen, is om te kijken naar alles-in-één abonnementen. Dit zijn abonnementen waarbij meerdere diensten tegelijk worden aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een abonnement met tv, internet en vaste telefoon. Wanneer je kiest voor zo’n combi-abonnement, bespaar je vaak een hoop meer geld dan dat je deze abonnementen los zou afsluiten. Wel is het dan van belang dat je echt iets hebt aan de diensten die worden aangeboden, want anders is het misschien nog steeds zonde van je geld.

Een abonnement opzeggen, aanbieders vergelijken, automatisch verlengen voorkomen en kijken naar alles-in-één abonnementen: het helpt jou erbij om geld te besparen. Houd deze tips dus zeker in gedachten. Het kan jou iedere maand geld schelen en zo houd je meer geld over voor andere belangrijke dingen!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design